PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1584
16.2.09 21:14

Barco, ja si myslim, ze tech pet dnu by to v tech jeslich nebylo spatne a treba by se tam Matyskovi vylozene libilo a tesil by se tam a ty by jsi byla jedine rada, ze ma i jine aktivity a zazitky. Ony se tam ty tety tem detem venuji zas uplne jinak a treba by se i neco noveho naucil. Myslim si, nez aby jste nejak stradali, tak je fajn, ze muzes jit do prace. A Matyska si urcite uzijete, protoze zas tak moc casu mimo travit nebudes. Je to opravdu akorat. Ja mam na to takovy nazor, protoze jsem sama videla, jak ten nas kluk byl v tech jeslich vylozene stastny. Sama bych tomu neverila, protoze vim, jaky je, ale bylo to tak. Ja ho chci od dvou let taky sem tam soupnout do jesli a ani to nebude kvuli praci, ale kvuli anglictine a taky proto, aby se dostal do detskeho kolektivu…

Recept na tu sekanou: Ja to delam od oka, protoze nevim, kde ten recept mam, ale ono neni potreba to presne odmerovat. Je to moc jednoduche. Nastrouhate cuketu, pridate nastrouhany tvrdy syr (tak tu jednu kostku) a na kosticky sumku nebo je dobry i sojovy granulat (tak akorat, aby tam toho nebylo moc, stejne mnozstvi, jako toho syra), pridate ze dve vajicka, a asi 100 ml oleje, nakonec prisypete hl. mouku s praskem do peciva. Takove mnozstvi, aby to byla konzistence jako na hustejsi bramborakove testo. Ono se to i podobne dela. Nakonec okorenite soli, vegetou, peprem, majorankou a date cesnek (davam hodne). Proste takova matlava smes. Date to do vymazaneho a strouhankou vysypaneho pekace a date zapect, dokud to nebude pekne zlate a kdyztak ze stredu ochutnejte, jestli to jeste neni syrove a moc ritke. Ono to moc tuhe nebude, ale nejaky tvar by to melo drzet. Asi jako masove hase. Po vychladnuti to ztuhne uplne a da se to jist i studene s chlebem. Tak snad se to da pochopit. Jo a nejlepsi je to s bramborovou kasi…

Zizalko, ono to PP by pro tebe stejne nebylo vhodne, protoze je to k mensi postave, urcite by jsi si jako ja do nej kopala, a to jsi vyssi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
16.2.09 21:28

Jinak zatím DÍKY MOC všem, kdo jste zkusily a klikaly..
Enio , díky, radu předám :wink:
Emimino jde často hodně pomalu, měli by se nad tím zamyslet, to tedy..

Jinak Báro , já se přikláním k tomu, že o víkendu nee, osobně jsem ráda, když o víkendu je Lukáš doma a VOjty si užíváme společně..

Hani , jak jste dopadli? Snad v pořádku…

Zabulienko , jak Mareček ve škole? Má co dohánět, viď?..

Marti , hlavně že nemáte brýličky, jestli, tak ať za co nejdéle, nejlíp samozřejmě vůbec…

Luci , to mě mrzí, že máte takové trable s těmi úřady a papírováním..

Jiřko , tak co fotečky bruslaře, kde jsou? :D

Knoflice , výtěry na salmonelu nám, teda Vojtovi, nedělali… u nás to bylo zrovna kolem všech čtvrtí, označovalo se to jako viroza, protože to měl každý druhý, tak snad to tak bylo a je…

golfky nevím, mám gracco, děs a ještě z bazaru a taky přemýšlím o nových..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
16.2.09 21:36

Ahoj holky!

Vy mi teda dáváte … sotva jsem se trochu oklepala z víkendové krize doma :-( , tak mě mrzí to, co jsem se dočetla …
Strašně krásně se čtou myšlenky, že peníze nejsou všechno, že chci bý t raději co nejvíce s dítětem apod. … taky by mě ani nenapadlo chodit do práce, ale když to prostě jinak nejde? Proč se mám jako matka cítit špatně za to, že chci - nebo musím - jít do práce, aby moje dítě mělo všechno co potřebuje?
Myslím si, že Barča chtěla „slyšet“ pohled na to, která varianta by byla nejlepší a ne že by bylo lepší být doma bez peněz a argumenty proč. Protože je to možná i moje pravděpodobná budoucnost, tak se mě to dotýká a fakt mě to mrzí, že jste to vzaly takhle.
Beru, že každá píšete svůj názor a že to nemyslíte zle, ale v tom množství to prostě dá člověku zabrat.

Takže k otázce … Báro, z těch možností bych já si vybrala jeden víkend a k tomu několik všedních dní. Dvě dvanáctky za sebou nejsou problém, vím to z vlastní zkušenosti. Otázka, jestli by se Ti tam líbilo, mylsím v otm hypermarketu. Být sem tam v kolektivu Matýskovi myslím neublíží, ten nápad zkusit to v jeslích dřív je dobrý.
Tak držím palce, ať se dobře rozhodneš!

Tak a teď se uklidním a půjdu reagovat na to co jsem chtěla …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
16.2.09 21:38

Ahooooooj, tak už jsem zase na příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
16.2.09 21:53

Sabiko , jsem ráda, že jste tu kritickou noc zvládli doma relativně v pohodě. S tím jak držíte Filípkův cukr jste moc šikovní! Hlavně, ať už jste všichni zdraví :huban:

Holky pražský, vypadá, že jste si srazík užili, budou nějaký fotečky?

Janko , gratulace k ukončení semestru :srdce: a přeji Ti krásný relax. Ten obchůdek s látkovkama musí být super, tady nic takového není a je to škoda, taky bych si spoustu věcí raději osahala :wink: jo, teď mě napadlo, co ty bambusky kikko, koukala jsem na ně a nevypadají zle, jak je to ve skutečnosti, už jste je prověřili?

Katko , co ty fotečky z hor? Holkám se do školy pak nechtělo, co?

Luciku , ať zdárně přežijete jednání s úřady, někdy je to boj … A zůstane teda Adam do čtvrtka doma?

Bebusko , ty stránky mi fungují normálně, jako všechny jiné.

Golfky … taky vybírám, zatím mám jako favorita Patron, u nás v krámě za 3.100 Kč, už jsem v nich Honzíka zkoušela povozit a spokojenost a hlavně se mi hooodně líbí, tak jestli na něco lepšího nenarazím, tak jdu do nich.

Ruce …zatím to u nás vypadá spíš na pravou.

Raději pošlu …kdyby to náhodou kleklo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
16.2.09 21:55

Ivčo
Jen mám potřebu to vše dovysvětlit. Já napsala, co si myslím, že by bylo pro celou Báry rodinku z mého pohledu nejlepší a čeho se bojím.
Když to jinak nejde, tak to prostě nejde a práce může být jediné východisko. Každá máma by si to měla hlavně v hlavě srovnat, aby neměla špatný pocit sama ze sebe, protože i když bude pracovat, tak je skvělá a jedinečná pro své dítě.
A v neposlední řadě jsem psala, že chápu, jak těžké rozhodnutí to je a naše názory jsou jen náhledy z venčí, dovnitř nevidíme.

Jen chci napsat, že to nemyslím zle, jen píšu otavřeně, jak to cítím já.

A ještě k té mateřské-my jsme dvouletou zavrhli právě z toho důvodu, že jsem věděla, že druhé mimčo bohužel nebude do dvou let a věděla jsem, že Matíka nikam dát nechci a i kdyby, tak ty možnosti jsou tak omezené, že bych ze svého platu ani jesle nezaplatila. Osobně mě štve, že stát vymyslí skvělé varianty, aby byl vběr, ale už nezajistí vůbec žádné zázemí. Ale to je věc jiná.

Tak hra skončila nerozhodně, jdu si dát vanu a masáž a spát.
Dobrou a zítra až odpolko tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
16.2.09 21:55
Terulka píše:
Ahooooooj, tak už jsem zase na příjmu.

Hurá :potlesk: …konec šoupání palců na mobilu :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
16.2.09 22:00

petro - já čekám na kitty a kalinku a pak společně hupsneme do října 2009 a nebo pokud to holky nebude nudit, tak si občas ty těhulkovské problémy vyřikávat tady

janko - ty jdeš hrát hru??? Já být na tvém místě, tak už spím :-)

jiřko - bára na tebe nezapoměla, ale ví, že ty Radečka do jeslí nedáváš
a Inge to měla v plánu

Terko - vítej a hlavně piš

Ivčo - neber si to tak. Věř, že pokud většina z nás by neměla na vybranou a musela do práce kvůli penězům, tak by šla. Já už jsem na rovinu napsala, že bych šla i kvůli jiným důvodům než penězům, ale bez mé mateřské bychom taky nemohli existovat.

jiřko - to je zajímavý o těch levácích a pravácích

marti - tak snad to bude OK, my musíme preventivně taky, protože manža má velmi silné dioptrie, tak máme dispozice. Někde jsem četla, že už od půl roku lze pomocí spec. přístroje změřit krátkozrakost
a přejem kubkovi ať je brzy zdravý

enio - jak jsi na tom??

tak já jdu spát, začíná se na mě projevovat ta únava v 1. trimestru a filda má te´d zase období, kdy se budí víckrát za noc. Tak dobrou všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
16.2.09 22:00

Ivčo
Jo ten krámek zdá se být super, ještě jsem tam nebyla, netušila jsem, že už se mimo přehlídky dají osahat plínky. Kikko vypadají skvěle, už po prvním vyprání sály dobře, teď po druhém je to fakt rozdíl oproti klasickým čtvercovkám. Jsou i větší, na Matíka v pohodě novorozenecký sklad. :lol: Až budu objednávat, vezmu si ještě dvoje, za tu cenu mi fakt přijdou parádní, uvidím po delším používání.

A už fakt jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 22:02
Pajulena píše:
Barco, ja si myslim, ze tech pet dnu by to v tech jeslich nebylo spatne a treba by se tam Matyskovi vylozene libilo a tesil by se tam a ty by jsi byla jedine rada, ze ma i jine aktivity a zazitky. Ony se tam ty tety tem detem venuji zas uplne jinak a treba by se i neco noveho naucil. Myslim si, nez aby jste nejak stradali, tak je fajn, ze muzes jit do prace. A Matyska si urcite uzijete, protoze zas tak moc casu mimo travit nebudes. Je to opravdu akorat. Ja mam na to takovy nazor, protoze jsem sama videla, jak ten nas kluk byl v tech jeslich vylozene stastny. Sama bych tomu neverila, protoze vim, jaky je, ale bylo to tak. Ja ho chci od dvou let taky sem tam soupnout do jesli a ani to nebude kvuli praci, ale kvuli anglictine a taky proto, aby se dostal do detskeho kolektivu…

Jo tak to si taky myslím, že by si to tam Matýsek užil a líbilo by se mu tam. On je hodně společenský a mezi dětmi je rád. A taky se mi líbí názor Radky, že si od sebe odpočineme a pak si to spolu užijem a vynahradíme si to. Já si myslím, že lépe je užít si intenzivně určitý čas než se spolu doma nudit (tak to vypadalo dneska, žádný program, tak se se mnou mladý nudil :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
16.2.09 22:09

Ivco, ja si taky myslim, ze kdyz to jinak nejde, tak to proste jinak nejde a clovek by mel na tom hledat i ty pozitiva. Vzdyt ty jesle jsou opravdu fajn. Ja do nich chodila a dokonce si to i pamatuji a vzdy se mi tam libilo…
Zrovna vcera jsme s kamaradkou resily jednu situaci nasi spolecne zname. Je na materske s 17ti mesicnim klucikem a manzel prisel o praci a dalsi uz si asi nenajde a muze jit tak akorat k lopate (hokejista a umi opravdu jen ten hokej). Byli zvikli na velky nadstandart a ted uz vycerpaly i nasetrene penize a ona ted nervuje, ze uz nemaji co zrat (sama to tak oznacila), ale do prace nepujde a nepujde. Odmita dat maleho do jesli. A to ja vubec nechapu. To je proste blbost. Potom maji doma atmosferu, ze by se pomalu veseli, ale pritom se to da resit. Ona se svym vzdelanim by nasla velmi dobrou praci. To ze za chvilku nebude mit ani za co koupit malemu plenky ji nejak nedochazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
16.2.09 22:10

Báro
Taky jsem psala, že by to mohlo Matýskovi vyhovovat a byl by tam spokojený. Podle toho jak jsi psala, jaké je to číslo. :wink:
Já taky musím být s Matíkem celé dny fuč, jinak bychom se picli oba. :lol:

Radko
Však to byla jen krátká hra a Honza mě zítra nechá pospat až do osmi. Takový poklad já mám doma. :lol: Dobrou.

A už fakt jdu, se nějak nemůžu odlepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 22:10
jirabobes píše:
Baruš
Já taky normálně pracuju. :! Už třetí týden. Nějak jsi na mě zapoměla. :(
No nic,jdu skádat letáky.Papa

Samozřejmě, že jsem na tebe nezapomněla, ale jak psala Radka, věděla jsem, že Radečka hlídá Martin. Já jsem chtěla nějaké zastání, že nejsem tak hrozná matka, když chci dát dítě do jeslí nebo že chci pracovat. Ivča to pochopila :wink: .

Jinak všem děkuju za názory, teď jsme to probírali s manželem a zatím uvažujem nad těmi 5 dny v měsíci plus sem tam víkend. Manžel říká, že to taky není jen kvůli penězům, ale i mému uspokojení :oops: . No částečně má pravdu, mi stačí občas si odskočit do práce. Taky jsem uvažovala nad studiem (to by mně taky dostatečně zaměstnávalo), ale necháme to asi na později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
16.2.09 22:16

No vidis, tak jestli je spolecensky, tak neni co resit :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
16.2.09 22:26
Radka75 píše:
Terko - vítej a hlavně piš

jo jo, jestli mi to mými rozpraskanými prsty půjde, tak se budu snažit, ale dneska už jsem uplně kantáre, tak pádim chrupčit.

Dobrou noc a pááááá zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital