Poradna duly
Jana Čurdová
katko - tak když jsem to řekla, tak bych to měla splnit, že?? A to je paráda, že jedeš do Prahy. Uděláme srazí!!!
politka - Jo politici jsou zkorumpovaní a myslí jen na svoje zadky a to všichni bez výjimky. jenže si za to můžeme sami, protože se bojíme něco změnit. Já osobně jsem ráda, že máme mateřskou a rodičovskou jakou máme, jsou na tom mnohem hůř viz Slovensko.
žížala píše:
A dost, končím, pojďte radši zpátky řešit plínky a dudlíky, to bylo milejší, takhle je mi zbytečně smutno
Jo holky chcela som sa opytať.Už ste boli očkovať tim Priorixom?Dr mi vravela,že sa mu može urobiť do 14 dni vyražka.Tak len ma zaujima,či sa to vaši deťom urobilo
Pytala som sa na preťahovenie.A zjistila som,že to čo som mu ja robila sa rovnalo tomu ako keby som nerobila nič
.
Ma to tam trošku červene,tak mu to mam mazať Rybilkou ![]()
Psali ste tu,že vam ide pomaly emimino.Mne ide pomalyx len naš PROSINEC
.Keď kliknem na inu diskusi,tak mi naskoči okamžite.U nas čakam kolikrát aj 5-10 minut
Asi tu toho hodne pismenkujeme
Ahoj holky!
Jdu na skok, rozhodla jsem se večer přebrat veškeré papíry, záručáky a tak, trochu vyprázdnit prostory. Tak tu večer nebudu.
Politika … do toho se nepouštím, moc tomu nerozumím, spíš sleduju komunální, to by jste koukali, kolik špíny a čachrů je ve vesnickým zastupitelstvu
![]()
Katko, Radko , jj, sice jsem byla zaměstnaná, ale čtrnáct dní před nástupem na mateřskou mi vypršela smlouva, takže nemám na dlaší ppm nárok. Proto „musím“ porodit do Honzíkových druhých narozenin, aby jsme nezůstali bez prostředků z mé strany, Milan sám nás bohužel neuživí.
Jani , já vím, že stresuju, vždycky jsem byla kliďas a neřešila problémy dopředu, nicméně to se s narozením Honzíka změnilo. No, a koukám na to tak, že to aspoň bude ta holčička
![]()
Leni, užij si obě akce! A pak napiš co film, taky jsme s kámoškou chtěly jít.
Terezko , máš toho na stihnutí dost
… ještě že jsou tady takové šikovné baby které mají spoustu aktivit, mě to inspiruje ![]()
Robinkovi gratulujeme k noci bez dudlíka! Šikula … to u nás ještě asi bude nějakou dobu společník na usínání …
Pajulenko , tak gratuluji k úspěšnému odstavení … a stále napínáš ![]()
Zabulienka … jsem se usmála, když jsem četla povzdech nad množstvím sněhu .. ses ho nemohla dočkat
![]()
Marti , jsem včera zapomněla, pěkně jste to s Jakubkem zvládli! Hlavně ať se očičko rychle upraví ať nemusíte dlouho lepit…
Luciku … joo, úředníci, kapitola sama pro sebe, odborníci na svém místě, že?!
Dřív prostě šel dělat na úřad kdokoli, třeba před nějakou dobou vyšel zákon, že soc. pracovníci musí být vš a já si na úřadě teda žádné změny nevšimla
… každý se tam drží zuby nehty, odborníků je jen pár
… tak ať to zvládnete!
Ještě zprávy od nás … zatím MS nedorazila, ale břicho bolí.
A co Kitty?
Tak dobrou I.
Ivčo - mně taky bolelo břicho jako před MS a bylo to těhotenstvím!!! Na PPM bohužel nárok nemáš (děsně nespravedlivé), ale máš na rodičovský příspěvek. Sice nevím, jestli si můžeš vybrat variantu, ale bez prostředků byste určitě nebyli.
Jani - úplně s tebou souhlasím, chtěla jsem to napsat stejně, ale přišlo mi to moc dlouhé ![]()
hmmm… my máme v regulovaném domě nájemné cca 1000,– (je v tom i voda, sklepy, osvětlení společných prostor, úklid)…takže na prd… naštěstí tam máme taky obchody a ty vydělají na hypotéku…
a upřímně, ze začátku jsme byli blbí a lidem se snažili rekonstruovat… jenže ti, kteří platili pár stokorun si začali vymýšlet a došlo to tak daleko, že jsme udělali zimní zahradu a do tří let byla zničená, vymalovali a do 5. měsíců to bylo jako po 10 letech…
jinak chápu, že když vám stát nebere hromadu peněz na daních, které se rvou do sociálně potřebných, nestavíte a nepodnikáte… volíte stranu, která vám prostě nabízí nejvíc… a nám pak bude chtít samozřejmě to někde brát… no a mně je jasné, že to budeme my, komu to brát budou…
takže se nemůžu divit já vám, ale i vy mně…že volím to, co je pro mě nejlepší (ačkoli já taky volím tu stranu, která myslí i na budoucnost, protože chci, aby moje děti žily ve státě, který nebude zadlužený a bude se v něm dobře žít)
jo a taky se mi nelíbí, že použiju svůj talent, dělám hromadu grafických prací a debilní stát mi při vyšší námaze a částce bere víc a víc peněz…
a mimochodem… babička spoustu let dělala připomínky k zákonům… snažila se, aby se myslelo na postižené a lidi s např. civilizačními chorobami… stálo jí to strašně moc úsilí, protože poslance zákony, které schvalují nezajímají do okamžiku, kdy je na ně někdo neupozorní…
a hádejte, kdo byl nejvíc přístupný těmhle zákonům… pravicoví poslanci…
a přístup většiny levicových… dítě s celiakií? co to je? to není vidět, nezajímá nás to… dělají jen to, co je vidět a na co voliči slyší… jenže šplhat si u voličů, kteří jsou krátkozrací je strašně jednoduché, ale dělat opatření, která se nelíbí je teprve umění…
hmm, ale už toho nechám…je to téma na prd… jdu radši dělat návrh webovek, aby mi měl stát tenhle měsíc z čeho sebrat vyšší daně…do 15% už se nevejdu
… jee, vlastně ne… teď už ano, díky Topolánkovi, zapomněla jsem
![]()
Radko
Já tomu taky moc nerozumím, jak jsi psala Ivče , ale já jsem měla nárok pouze na rodičák a v tu chvíli jsem si vybrat nemohla a měla jsem rovnou tu čtyřletou. Ale jde to obejít tím, že si na jeden měsíc zažádá manžel a pak se to vrátí zpátky na ženu. Tedy doufám, že to jde i teď po těch změnách, to už tomu nerozumím víc.
Mňam mňam, právě jsem dobaštila bramborovej salát (vlastnoručně dělanej) a Eliášek i Akrimek už půl hodiny spinkaj a já mám veget, to je parádička. ![]()
Terulko
Tak to závidím, ten tvůj salát mi moc chutnal.
Užij si volna a klidu.
enio
Tak to změnili. Manžel dřív zůstat nemusel, podmínkou je jen zajištění 24hodinové péče o dítě a nedat dítě do jeslí či školky. Při rodičáku si mohl měsíčně vydělat kolik chtěl.
žížala píše:
Terulko
Tak to závidím, ten tvůj salát mi moc chutnal.Užij si volna a klidu.
Jééé děkuju, mě taky moc chutná.
A hlavně manža ho má taky rád a měl narozky, tak byly chlebíčky. ![]()
Zizalko… tady o tom docela hezky pisi…
Zatímco dříve u muže ke zvolení dvouleté nebo tříleté varianty čerpání rodičovského příspěvku postačil tzv. fiktivní nárok na peněžitou pomoc (otec splnil podmínku účasti na nemocenském pojištění po dobu alespoň 270 dnů v posledních dvou letech před narozením dítěte a podmínku trvající účasti na nemocenském pojištění, event. potřebnou výši dávky u tzv. dvouleté varianty, dávku fakticky pobírat nemusel), v současné době může volbu čerpání rodičovského příspěvku provést pouze v případě, že skutečně pobíral peněžitou pomoc v mateřství z důvodu péče o dítě. Kromě případů kdy muž pečuje o dítě, jehož matka o dítě nesmí nebo nemůže pečovat pro závažné dlouhodobé onemocnění nebo jehož matka zemřela, má nárok na peněžitou pomoc v mateřství i muž, který pečuje o dítě a je otcem dítěte nebo manželem ženy, která dítě porodila, pokud s matkou dítěte uzavřel písemnou dohodu, že bude pečovat o dítě; tuto dohodu lze uzavřít s účinkem na dobu nejdříve od počátku sedmého týdne po porodu dítěte. V dohodě musí být uveden den, od kterého bude pojištěnec o dítě pečovat, a den porodu; podpis matky dítěte na dohodě musí být úředně ověřen nebo ověřen orgánem nemocenského pojištění. Podpůrčí doba v uvedeném případě činí 22 týdnů; není nutné ji vyčerpat celou; dohodu lze jednostranně zrušit. Podmínkou nároku na peněžitou pomoc v mateřství dále je skutečnost, že podmínky pro vznik nároku na dávku byly splněny v době pojištění a že pojištěnec byl účasten na nemocenském pojištění alespoň po dobu 270 kalendářních dní v posledních dvou letech přede dnem nástupu na peněžitou pomoc v mateřství. V době pobírání peněžité pomoci v mateřství nesmí příjemce dávky vykonávat práci v zaměstnání, ze kterého mu dávka náleží a nesmí mít z tohoto zaměstnání příjem.
tak a pitomá televize mi právě posr… idilku. Kráva se zase vypíná. ![]()