PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11337
16.2.09 15:58

Ještě edit:
2 dvanáctky po sobě mi přijdou drsný. To abys pak stejně dala v pondělí Matýska do jeslí, aby ses zmátořila, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
16.2.09 17:01

Ahoj holky, jsem doma a děsně ušlapaná
hernička fajn, i když jsem nepokecala vůbec s nikým :lol:

na policajtech paráda, vše odpuštěno, o penízky ani body jsem nepřišla :! :lol:

ušní s Vojtou ok, jsem se ptala na ty své dutiny, že mi to pořád (už zas od rána) bolí, tak mě poslal na rtg, ale to už jsem nestihla, tak snad zítra..bojim bojim, aby mi něco nepěkného nedělali..

hlava bolí, ale jdu dočíst, snad ještě zareaguju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
16.2.09 17:11
bramburka81 píše:
Ahoj všem!

Tak už jsme u našich. Byli jsme na procházce se psem, Matýsek pěšmo a ještě musel držet vodítko… :) Je z něho unešený, dává mu rohlík, piškoty do jeho misky s vodou.

Holky, mám dotaz, jak by jste to řešily vy: Protože mám tu dvouletou mateřskou, tak už nějak musím řešit, co bude dál. Jedna možnost je, že půjdu normálně do práce, na nějaký 4 nebo 6 hod. úvazek (nebo 3 dny v práci, 2 dny doma) a Matýsek do jeslí (ale pořád nevím, jestli by to zvládnul). Potom je další možnost (upozornila mně na to kamarádka magistra), že v každé hypermarketové lékárně hledají magistry na víkendy, stačilo by mi odsloužit dva víkendy v měsíci a měla bych zhruba co teď na mateřské. Ale, jsou to dvanáctky a nevím, jestli by se to nějak dlouhodoběji dalo zvládnout. A třetí varianta je to nějak nakombinovat - jeden víkend v měsíci plus 5 pracovních dnů za měsíc (těch 5 dnů by byl Matýsek v jeslích). Nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně a jestli vás to neobtěžuje, ale kdyžtak napište váš názor. Dík

no spíš záleží co na to manžel taky ne? nebo kdo bude přes víkend hlídat. pokud to zajistíš a manžel bude souhlasit, šla bych do těch dvanáctek nebo možná raději do té kombinace jeden víkend + 5pracovních dnů, to se mi zdá možná lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
16.2.09 17:14
žížala píše:
Hezké popoledne,
jsme doma, Matík chrní, herničku jsme nestihli, neb jsem měla ještě jedno doučko angliny hned po hodině. Mám z toho velkou radost, protože maminky říkají, že dobré a že zase za týden, moc se snaží, dělají domácí úkoly, paráda.

Dějiny hudby mám úspěšně za sebou, takže zimní semestr je za mnou, mám týden prázdnin a šup na letní. Díky, že jste to se mnou vydržely, teď budu chvíli bez stěžování si na školu.

Báro
To je těžké radit, vůbec si to nedokážu představit. Co manžel tvůj, ten by byl s Matýskem ty dva víkendy? Pokud bys byla přesvědčená, že zvládne školku, tak bych šla do toho napůl, třeba by mu i kolektiv prospěl, když je akční. Jen tam zase hrozí, že bude víc nemocný. Asi bych šla do toho napůl.

zabulienko
Já to zatím nepoznám, je fakt, že Matík dělá většinu věcí levou-jí, zatlouká, jezdí autama, snaží se kreslit…Ale to ještě neznačí levorukost, tak jsem zvědavá, co z něj vyleze.

Odpolko se nejspíš vypravíme k Mrázovi pro látky, mají tam nádherné, chci nějakou na sukni a pro froté na vkládačky pro Matíka a flanel na povlečení.

Holky pražský, vy asi žádná nelátkujete, Co? V Toulcáku shání maminku se zkušenostmi na půl úvazku do obchůdku s plínkama a podobným zbožím. To by se mi líbilo, jen už nemám ani kousek času.

levorukost - kamarádce řekla dr. před rokem, že pokud bere většinu věcí do levé a levou i víc věcí dělá, pokud i jí levou, což její chlapeček dělá, bude levák. definitivně se to určuje ve dvou letech, psali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
16.2.09 17:15
kackamates píše:
Báro a co tak být prostě doma?? Určitě nějaké peníze člověk dostane od státu, nějakou minimální částku?? Já nevím, nikdy jsem o nic nežádala… a hlavně mám pocit, že jsi říkala, že manžel podniká a daří se mu,ne???
Tak než bude druhé mimi, tak byste to nezvládli??Když chceš do práce tak si myslím že jen víkendy nebudou dobré…kdy budeš s manželem?? Já nevím, asi bych volila týden nějakou variantu.

já se teda obávám, že pokud máš vybranou dvouletou mateřskou, už nedostaneš nic, protože prachy už jsi vybrala dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
16.2.09 17:24

PROSBA (spíš za kamaráda..)
holky NE pražské, můžete se prosím, některá kouknout na www.bonifac.cz Báro , promiň, nenavádim ke konkurenci :-), kamarádovi si stěžují zákazníci, co jsou z malých měst a vesnic a někde „daleko“, že jim to jde vše strašně pomalu… oni to zkouší na všech možných pc a jde to všude dobře, tak jim tvrdí, že to musí být jejich špatným připojením nebo signálem…

tak někdo párkrát cosi na těch stránkách proklikněte a dejte mi vědět… moc moc děkuju za snahu

deset minut tu hledám své pantofle, které jsem měla na nohou a najdu je obě v pračce… tak nevím, co tím dítě chtělo říct! :?: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
16.2.09 17:30

Vlaďko, ty stránky vůbec nefungují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
16.2.09 17:39
kitty25 píše:
Vlaďko, ty stránky vůbec nefungují

sorry, v odkazu je i čárka na konci :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
16.2.09 17:42

už je to spravené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 17:49
Bebuska píše:
PROSBA (spíš za kamaráda..)
holky NE pražské, můžete se prosím, některá kouknout na www.bonifac.cz Báro , promiň, nenavádim ke konkurenci :-), kamarádovi si stěžují zákazníci, co jsou z malých měst a vesnic a někde „daleko“, že jim to jde vše strašně pomalu… oni to zkouší na všech možných pc a jde to všude dobře, tak jim tvrdí, že to musí být jejich špatným připojením nebo signálem…

tak někdo párkrát cosi na těch stránkách proklikněte a dejte mi vědět… moc moc děkuju za snahu

deset minut tu hledám své pantofle, které jsem měla na nohou a najdu je obě v pračce… tak nevím, co tím dítě chtělo říct! :?: :wink:

Mi to funguje bezvadně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 17:58

Tak jsme si dali 2 hodinovou procházku a dítě vytuhlo. Po obědě spal jen půl hodinky, tak se ani nedivím. Ale jsem pěkně vymrzlá.

Manžel by chtěl, aby Matýsek šel normálně do jeslí a já do práce na 4 nebo 6 hodin, ale o těch dalších variantách jsme se ještě nebavili. Myslím, že by o víkendech hlídal společně s babičkami. Manžel má pocit, že se doma nudím a vymýšlím blbosti… Ale když nad tím tak přemýšlím, tak možná by mi stačil i jeden víkend v měsíci plus semtam moje přivýdělky.

Inge - a ty to řešíš jak? Vždyť už chodíš pravidelně do práce, ne? Jinak u nás někdy i jeden den v týdnu společně je utopie nebo je to tak, že třeba dopoledne je manžel v práci, odpoledne s námi, nebo třeba v neděli večer musí na domovní schůzi (dělá rekonstrukce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
16.2.09 18:44

Vlaďko mě to taky funguje docela rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
16.2.09 19:04
bramburka81 píše:
Inge - a ty to řešíš jak? Vždyť už chodíš pravidelně do práce, ne? Jinak u nás někdy i jeden den v týdnu společně je utopie nebo je to tak, že třeba dopoledne je manžel v práci, odpoledne s námi, nebo třeba v neděli večer musí na domovní schůzi (dělá rekonstrukce).

Moje představa - od půlky ledna do půlky března budu chodit 1-2× týdně do práce a Ondra bude v soukromých jesličkách (tuším, že 10. ledna měl tam jít poprvé na 2 hodiny na zkoušku).

Realita - od 10. ledna má Ondra permanentně rýmu, kašel nebo teplotu, takže v jesličkách ještě nebyl. Do práce chodím 1× týdně vždy tak na 12 hodin (s cestou), abych aspoň něco udělala, doma tomu věnuju dalších cca 8 až 10 hodin týdně + cca 2 telefonáty denně. Na můj pobyt v práci si bere manžel dovolenou (naštěstí má nevybranou z loňska) a práci, kterou on nestihne udělat, protože je ten den s Ondrou doma, dodělává po večerech resp. o víkendu.

Aby to ale nevyznělo negativisticky - jsem ráda, že jsem do toho šla, protože se většinou na ten den do práce vyloženě těším, že přijdu na jiné myšlenky (hlavně když byli kluci nemocní a já už toho měla plné zuby). Sice s manželem na sebe nemáme prakticky žádný čas (po večerech často bušíme jeden nebo druhý do počítače), ale oba víme, že je to jen dočasné (a navíc od příštího týdne by to snad mělo být u mě méně časově náročné). Pro mě je navíc důležité zůstat v kontaktu, protože kdybych šla od září na větší úvazek, tak nedostanu pouze nové klienty, ale zůstanou mi ti, co znám z letoška. A ty peníze se na letní dovolenou budou hodit 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
16.2.09 19:08

Bebuško , mně stránky fungujou taky docela dobře..

MNě zase jde pomalu jediný emimino.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
16.2.09 19:32

Ahojky,
tak jsme zpátky doma, Matík ušel sám cca 3000 metrů sněhem a moc se mu to líbilo, tak snad bude pořádně spát, přes cen dal zase slabou hoďku.

Báro
Za mě ještě naposledy, jestli na sebe máte opravdu tak málo času, tak bych se to snažila řešit tak, být co nejmíň v práci, opravdu jen pro uspokojení toho vypadnout ven mezi lidi. Pořád si říkám, že Matík roste strašně rychle a za chvíli bude veliký a nebude mě už moc potřebovat. Tak si to chci užít naplno.
Ale chápu tě, že je to hodně náročné rozhodování.

Inge
Ty to máš tedy taky dost náročné, aspoň je tam ta vize dočasnosti a účel. :wink:

Holky, mám prosbu . Konečně jsem se rozhoupala k tomu, že golfky určitě ano a teď jen jaké. Vím, že se to tu probíralo milionkrát, vše jsem četla, ale nepamatuju si nic jiného než Terčiny PP a ty jsou zbytečně velké. Můžete mi prosím napsat, jaké máte, popř.jaké určitě nee? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí