Poradna duly
Jana Čurdová
skymaggie píše:
No tak aspoň že za pár dní už budeme mít za sebou první trimestr,ten je nejrizikovější..
Dneska jsem myslela,že se složím.Byli jsme s malým u toho zápisu do školky a to bych teda nepřála nikomu, 2!! hodiny STÁNÍ ve frontě na přímém slunci a nebylo úniku.Jen proto,aby nám pak paní v kanceláři během jedné minuty řekla,že si moc naděje dělat nemusíme.No jistě,dětí tam bylo asi milion a volných míst 13
..Toto je fakt
![]()
to by mě tam mrsklo
nechápu že je tak málo školek sousedka tohle ted taky řešila.už jsem to slyšela od hodně holek.
Je to bohužel tak,malý je narozený 2008-období velkého babyboomu.Kdybych teď nebyla těhu,tak by jeho nepřijetí byl fakt velký problém,takhle je mi to v podstatě jedno,ale chtěla jsem,aby do školky chodil..Tak uvidíme,máme si 3 týdny počkat…Zato čekat 3 dny do kontroly u dr. mi připadá mnohem nekonečnější
![]()
Ahoj holky. Jani moc mě to mrzí
Holky já mam taky strach. byla jsem u doktora 7.4 a objednal mě až na 19.5 to je sice za týden, ale od minulí kontroli straštně dlouhá doba tak se bojim.Ti z vás co jste stim prošli poznali jste to? bylo vám něco? Já při obou dětech straštně zvracela a ted mi bylo od začátku trochu nevolno a už dlouho mi nic není, ale nezvracela jsem ani jednou tak je mi to divný.
manca 1 píše:
Ahoj holky. Jani moc mě to mrzíHolky já mam taky strach. byla jsem u doktora 7.4 a objednal mě až na 19.5 to je sice za týden, ale od minulí kontroli straštně dlouhá doba tak se bojim.Ti z vás co jste stim prošli poznali jste to? bylo vám něco? Já při obou dětech straštně zvracela a ted mi bylo od začátku trochu nevolno a už dlouho mi nic není, ale nezvracela jsem ani jednou tak je mi to divný.
ahoj
poprvé jsem nic netušila, akorát jsem se na první prohlídce dozvěděla, že jsem musela otěhotnět později, protože nález na utz odpovídal mladšímu stadiu (jen gestační váček a podle ms 7.tt), ale tehdy jsem neměla nic nastudováno, tak jsem tomu nepřikládala žádnou váhu a neřešila to. postupně ale vymizely příznaky a pak jsem začla krvácet ani ne za týden od tý prohlídky a bylo to..
podruhý jsem už načteno měla a věděla jsem, jak by měl nález v den prohlídky přibližně vypadat (bylo to tuším 6tt+3) a zas jen gestační váček, doktorka mě sice uklidňovala, že to je v pohodě, prostě to tak někdo má - posunutou ovulaci a tak..dostala jsem utrogestan na udržení. ale zas krvácení, na kontrole byl vidět vývoj, tak jsem se tomu ještě asi dva dny snažila věřit, ale nakonec jsem stejně asi po týdnu potratila. tehdy mi ale příznaky nevymizely - ještě když jsem čekala na revizi v nemocnici den po potratu (byl neúplný, musela jsem na kyretáž), tak mi bylo blivno.. ![]()
teď se samozřejmě taky bojím a pořád se sleduju a taky plaším, když mi je některý den zrovna dobře
do toho jsem už párkrát zase špinila, ale zatím to (ťukťuk
) vždycky přestalo. ale mám takovej pozitivnější pocit, minule jsem prostě tušila, že to dobře není, i když mě doktorka uklidňovala, teď ten pocit, že je něco špatně, nemám.
když to tak shrnu, tak to byl vlastně opravdu jen pocit. stejně jako jsem měla pocit, že jsem těhotná a šla si koupit test před termínem ms - neměla jsem k tomu racionální důvod, spíš naopak - měla jsem spíš důvod racionálně nevěřit, že jsem těhotná. ale prostě jsem najednou věděla, že musím koupit test ![]()
ale taky si myslím, že zamlklé těhotenství tělo asi nemá jak poznat a nedá se vytušit. takže se teď se asi nejvíc bojím, že v pondělí na prohlídce nebude srdíčko ![]()
každopádně vím, že nemá smysl se stresovat - a dělám všechno proto, abych se nestresovala. když mě přepadne nějaká nenálada, tak si zalezu do postele, vezmu knížku a nebo když to jde, tak spim. a nebo pracuju. hlavně abych zaměstnala hlavu a nevymejšlela katastrofický scénáře ![]()
Janie Bast píše:
Ahojik Holky. Tak já dnes u Dr. dostala fotečku nanejvýše pro nemocnici - zamlklé těhu a zítra revize. Jsem z toho špatná, ale asik to mělo tak být. Uvidíme příště… Snad to bude příště vpohodě.
Nevím, ale trochu jsem se toho bála, možná jsem to tušila.
Takže metřík můžeme smazat…
Jdu si lehnout, jsem K.O.
Papa.
Janie, moc mě to mrzí, vím jaký to je. držím palce, ať máš revizi rychle za sebou, dáš se do kupy a přebolí to nejhorší. jestli tě to trochu povzbudí, tak já jsem zrovna dneska přesně 3 měsíce od revize (a 8tt+3 podle ms) ![]()
po revizi vřele doporučuju pít kontryhel - docela mě pak bolelo břicho a po kontryhelu se to začlo znatelně rychle zlepšovat. nejsem nadšená příznivkyně bylinek, takže jsem k němu přistupovala kriticky - ale na tohle fakt fungoval výborně.
dobré ráno
děkuji za přivítání
Janie - taky mě to moc mrzí, přeju do dalšího snažení hodně štěstí ![]()
Holky, já jsem taky plašan, na kontrolu na uTZ jdu v pondělí ve dvě.. tak zase nebudu ani dýchat, jak budu mít strach, jestli je všechno OK…
Taky je mi někdy špatně, někdy ne… tak si nejsem moc jistá
![]()
Jak jste někdo psal o té sousedce, tak to je síla.. taky mám dvě děti - holky, - jedné je pět, druhé budou tři.. někdy je to mazec, je fakt, že se mi taky nechce s nima jít ven, ale jenom proto, že se všude neuvěřitelně vztekají, všude něco chtějí
a dělají virvál a jak je mi teďka všelijak a ještě ta psychika
taková nejistota, jak to všechno dopadne, když vidím kolem sebe samej potrat a tak.. tak někdy nemám náladu taky na nic.. ale že bych byla taková mamina, jako jste tu psali, tak to je konec..
Přestože s dvěma je to záhul, začala jsem na MD podnikat, tak třetí jsem stejně chtěla.. tak rychle to uteče,když jsme těhotný, pak jsou děti malý a najednou jdou do školky..tak mi bylo smutno a vykručela jsem si třeťátko
hlavně, aby to bylo Ok..
Jinak u nás jsou taky narvané školky, moje starší je rok 2006 a dostala se, ale uvidíme, jak to bude s tou mladší - ta má nastoupit od září..snad jí vezmou
uvidíme..
tak mějte všechny pěkný den, dneska dokončuji zakázku, tak mám nějak hodně práce. držte se kočky
ať je všechno v pořádku
Nel
ještě jsem se chtěla zeptat, jak je to teďka se screeningem? ono se chodí na nějaký odběr už v 10. týdnu? já jsem byla vždycky až v 16. tt - myslím odběr krve na vrozené vady.. velký UTZ je pořád ve 12 tt? nevíte někdo?
už bych taky chtěla mít aspoň nějaký test za sebou, ať tak neplaším
![]()
tak se mějte, jdu pracovat, jedno mláďě odvezl manžel do školky a druhé ještě spí… tak toho musím využít..pak půjdeme ven, snad něco stihnu
tak se mějte
manca 1 píše:
Ahoj holky. Jani moc mě to mrzíHolky já mam taky strach. byla jsem u doktora 7.4 a objednal mě až na 19.5 to je sice za týden, ale od minulí kontroli straštně dlouhá doba tak se bojim.Ti z vás co jste stim prošli poznali jste to? bylo vám něco? Já při obou dětech straštně zvracela a ted mi bylo od začátku trochu nevolno a už dlouho mi nic není, ale nezvracela jsem ani jednou tak je mi to divný.
Ahoj Manca,nenervuj se.Minule jsem byla na kontrole v 7tt bylo mi zle na blití do 9tt pak to uplně přestalo ale nekrvácela jsem nic až pak ve 12tt mě začlo tlačit a divně bolet břicho no a pak na tom screeningu mi doktor řek že to je zamlklé od 9tt.
Ahoj holky. Kaure: Děkuji ti moc za odpověd
to je hrozný čím sis prošla držim palce aby to už bylo ok a měla si u sebe brzy mimíska
Snad to bude všechno dobrý je fakt že já už čekam třetí a až na to že mi při těch dvou bylo strašně blbě a celé těhotenství jsem prozvracela jsem žádné vážnější komplikace neměla. možná proto že to má že o vyčetl v kartě tak postupuje dr tak jak postupuje, ale dřív jsem na ty kontroli chodila častěji a ated mi vůbec nic není kdybych to od dr neměla potvrzené tak tomu nevěřim
, proto je mi to divný tak ve mě hlodá červík, ale na druhou stranu už jsem zas o něco starší tak je to možná i tim. ![]()
Ahoj Bibi
Mrzí měto je to hrozný kolik toho ted je
Mě právě ted taky nic neni a k doktorovi půjdu ve čtvrtek po 6 týdnech ![]()
manca 1 píše:
Ahoj BibiMrzí měto je to hrozný kolik toho ted je
Mě právě ted taky nic neni a k doktorovi půjdu ve čtvrtek po 6 týdnech
Taky jsem plašila že už nemám nevolnosti ale tady jsem četla že spousta holek to tak mělo a maj ted miminka.tak se nebudem nervovat,tada v pondělí budu uplně s nervama v kýblu páč se taky bojim.ale ted se snažim na to nemyslet.je toho poslední roky moc ale zas je lepší když už se to má stát tak at to je takhle v ranném stádiu.jak tady někdo psal že se to jeho mamince stalo ve 26tt to je šílenos. ![]()
Dobre rano vsichni!
Nelo a Kauree - vitejte. ![]()
Ja byla ted na te krvi kvuli screeningu. Na ten jdu v utery k nejakemu docentovi nebo co.
Nairol píše:
Dobre rano vsichni!Nelo a Kauree - vitejte.
Ja byla ted na te krvi kvuli screeningu. Na ten jdu v utery k nejakemu docentovi nebo co.
dobré ráno
příští týden nás jde hodně na vyšetření to bude obrázků
nevíš kdy jsou vysledky ze sreeningu?jdu na krev a hnet ten den i ultrz.
Dobré ranko ![]()
Holky taky mi neni špatně, vůůůbec. Říkám si to je super, ale když to tady čtu, začínám mít obavy.
Ale určitě to bude vše ok, budem držet všem očekávatelkám pěstičky, ať tam ty mrňata vydrží ![]()
dasena píše:
Dobré rankoHolky taky mi neni špatně, vůůůbec. Říkám si to je super, ale když to tady čtu, začínám mít obavy.
Ale určitě to bude vše ok, budem držet všem očekávatelkám pěstičky, ať tam ty mrňata vydrží
Daši taky už mi není tak zle jak mi bylo,vše bude v pohodě. ![]()