Prostě nesnáším práci :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
18.10.18 11:27
@vulpes píše: :mrgreen: tak třeba ve 2 odpoledne zjistíš, že nemůžeš nakupovat ani náhodou, protože ti dítě spí po obědě. Před obědem taky, to vaříš ten oběd…moc večer taky ne, to už máš dítě utahaný…odpoledne po spaní taky moc ne, to musí dítě někam ven, aby se proběhlo na vzduchu…nakonec jsi ráda, že za ten den vůbec nějaký termín najdeš.

K doktorovi nechodíš, protože nemáš jak - když máš malé dítě an krku a jsi bez hlídání. Takže škemráš po známých, kdo by ti pohlídal, abys mohla k doktorovi…

Chození do práce v bezdětném stavu skrývá tolik svobody!!! ;)

Máš ty představy o MD a RD opravdu idealizované.

:potlesk: :mavam:
Jak já tlačila očima kalendář, aby už mělo dítě dva roky a mohlo třeba na půlden do miniškolky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22772
18.10.18 11:30

Mě teda práce vysává taky, ale spíš ta kombinace práce (na plný úvazek s dojížděním cca odinu tama hodinu zpátky) + dítě školou pivinné, domácnost. Se slzou v oku vzpomínám na to, jak jsem dřív po práci byla svobodná. V pět padla a mohla jsem si jít, kam jsem chtěla, akorát partnerovi jsem to občas musela vysvětlit (on nikdy moc sedánky s kamarádama nepotřeboval, já jo). Dneska? Když se jednou, dvakrát do roka s kamarádkou konečně domluvíme na termínu, kdy máme obě hlídání, tak v 50% to musíme opět rušit, protože jedno z dětí je nemocný atd. Přijdu domů a místo svýho času je to „čas pro dítě“ (příprava do školy, večeře, svačina na druhej den do školy koupání, čtení pohádky…) a pak až někdy kdovíkdy (kdy už na nějaký koníčky nemám náladu ani energii) můžu konečně vypnout (a to ještě kolikrát v tom čase řešim opět věci, který bych dřív řešit nemusela - tuhle jsem hodinu hledala na netu básničku pro dceru do školy). Koníčky se snažim udržet, ale nějak z nich nemám to potěšení, když vim, že bych potřebovala dělat něco smysluplnějšího, třeba uklízet nebo žehlit. Takže opravdu svobodně si je užívat jen na dovolený a o vánočních prázdninách.

JInak teda já si mateřskou docela užívala, něco samozřejmě bylo horší, ale ten čas jsem si opravdu mohla organizovat sama, dítě bylo docela zvyklý prospat se v kočáru cestou někam, se známýma třeba ze školy jsem si byla mnohem blíž, protože jsme měly děti v podobným věku, takže jsem se ty dva, tři roky vídala i s těma, se kterýma se jinak potkáváme jen na třídních srazech. K doktorovi jsem ho v případě nouze brala s sebou, tyhle věci se prostě vždycky nějak zvládly.

Čímž nechci říct, že ti nerozumim. Jen že i když to třeba teď nevidíš, tak pořád máš ještě spoustu možností, život opravdu ve svých rukách, měla bys toho využít ;) Pokud toužíš změnit práci, není vhodnější doba než teď, se závazky v podobě rodiny jsou ty změny podle mě ještě mnohem těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.18 11:30
@Anonymní píše:
Ja Te chapu. Materska a rodicak pro me byla krasna dovolena a to myslim doslova. Uzivala jsem si to cele odzacatku az do konce.

Pro upresneni, za kasou nedelam, delam praci, ktera ma smysl a je muj konicek. Ale byla by vic, kdybych ji delala max 4-6 hodin denne. Takto trpim proste.

O praci ve skolce jsem mimochodem premyslela, ale musim vydelavat, ne se jen bavit, bohizel.

Ve srovnání s mateřskou je pro mne krásná dovolená chodit do práce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.18 11:31
@Anonymní píše:
Už nevím co se sebou a potřebuji si akutně postěžovat. Prostě nenávidím chození do práce. Už jsem vystřídala několik zaměstnání, pokaždé je to stejné. Nebaví mě lautr nic. Na práci mě nic nezajímá, nejsem kariéristka, je mi jedno co bude s firmou kde pracuji. Dřepím v kanclu a cítím, že vnitřně úplně umírám. Jsem už z toho na prášky. Všichni okolo mě jsou kariéristé, svoji práci prožívají, milují a já jen kroutím očima. Někdy mě přepadají fakt černé myšlenky za které se stydím, třeba že závidím bezdomovcům, že nemusí celý den pracovat a nemusí nic dělat. Ano, je to hrůza a opravdu se za to stydím, nechci se rouhat. Bude mi za chvíli 30, před sebou ještě desítky! let práce, nevím co budu dělat. Chtěla bych něco tvořit, dělat něco kreativního nebo podnikat, ale to jsou vše jen nereálné představy. Na to jsou potřeba velké peníze, které nemám. Snažím se najít aspon práci z domova, ale opět nereálné.
Tak jsem si ulevila a je mi líp. Prosím nechci slyšet jaká jsem neschopná kráva a podobně, prostě jsem si jen chtěla ulevit. Anonym-osobní a citlivé info.

A ja jsem uplne extra pripad,nesnasim praci uz od mladi.Jednou jsem mela praci ktera me jakztakz bavila,nebo alespon se tam dalo prezit,ale pak jsem sla na materskou a i presto ze me to tam bavilo,tak jsem byla stastna ze uz tam nemusim.Presne jak rikas,prijde mi naprosto ubijejici muset nekam chodit od-do.A to to byla prace od 9-13,takze jsem nemusela brzy vstavat a brzy jsem byla doma.Ted mi skoncila materska a zas jsem vyrizena ze musim do prace.A ted mi jeste k tomu vadi,ze bych mela davat dite hned od rana do odpoledne do skolky,aby tam bylo cely den.Tak jsme se doma dohodli,ze pujdu jen na nejakou brigadku.Tak jsem si sehnala uklid nebytovych prostoru.Je to na 2 a pul hodky denne a i to me otravuje ze tam musim.Jo a co je u me naprosto ubijejici,tak to je prace o vikendu.To je dle me to nejhorsi co muze byt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 11:32

Mne prijdes hodne depresivni teda. Proc koncis az v 5? Tak si nakdo praci, kde budes zacinat driv a koncit driv. Ja jsem vazana na dite a manzela, kdyz si vzpominam, zacaly tyhle moje stavy vlastne az mnohem pozdeji, tak 5 let nazpet a zhorsily se prave az s tim ditetem.

Muzes delat cokoli, jsi mlada a svobodna, tak se sbal a nekam odjed do zahranici a porad se nelituj :nevim: ja se taky sbalila a odjela kdysi

Zivot je kratky, neco s tim delej, nemas rodinu, nemusis se vazat

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
18.10.18 11:35
@Anonymní píše:
ano já vím, samozřejmě jsou stokrát horší práce, než dělám já. Jen jsem zatím asi nedošla do toho bodu smíření. Prostě asi zatím se s tím smířit nechci. Mám možná dojem, že když se s tím smířít, tak už to bude úplný konec.

Ještě jedna věc mě napadla. Ušetři si něco a odjeď do ciziny. Kdybych byla mladá a bezdětná, jela bych někam k moři a tak bych někde třeba uklízela nebo umývala nádobí abych měla co jíst a kde spát a jinak bych si jen užívala. Alespoň na nějakou dobu, než by mě to přestalo bavit. To by nešlo?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
18.10.18 11:36
@Anonymní píše:
Mne prijdes hodne depresivni teda. Proc koncis az v 5? Tak si nakdo praci, kde budes zacinat driv a koncit driv. Ja jsem vazana na dite a manzela, kdyz si vzpominam, zacaly tyhle moje stavy vlastne az mnohem pozdeji, tak 5 let nazpet a zhorsily se prave az s tim ditetem.

Muzes delat cokoli, jsi mlada a svobodna, tak se sbal a nekam odjed do zahranici a porad se nelituj :nevim: ja se taky sbalila a odjela kdysi

Zivot je kratky, neco s tim delej, nemas rodinu, nemusis se vazat

Napadlo nás to stejné. :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 11:37
@Anonymní píše:
A ja jsem uplne extra pripad,nesnasim praci uz od mladi.Jednou jsem mela praci ktera me jakztakz bavila,nebo alespon se tam dalo prezit,ale pak jsem sla na materskou a i presto ze me to tam bavilo,tak jsem byla stastna ze uz tam nemusim.Presne jak rikas,prijde mi naprosto ubijejici muset nekam chodit od-do.A to to byla prace od 9-13,takze jsem nemusela brzy vstavat a brzy jsem byla doma.Ted mi skoncila materska a zas jsem vyrizena ze musim do prace.A ted mi jeste k tomu vadi,ze bych mela davat dite hned od rana do odpoledne do skolky,aby tam bylo cely den.Tak jsme se doma dohodli,ze pujdu jen na nejakou brigadku.Tak jsem si sehnala uklid nebytovych prostoru.Je to na 2 a pul hodky denne a i to me otravuje ze tam musim.Jo a co je u me naprosto ubijejici,tak to je prace o vikendu.To je dle me to nejhorsi co muze byt.

Tak to je dobry, ze manzel tolik vydela. U nas to tahnu ja. Manzel mi klidne rekne, at jsem doma, ale kdo bude platit ucty? Mimochodem zavidim nasi uklizecce v praci :mrgreen: nemusi premyslet, u prace ma pohyb :lol: ale malo penez…

• Citovat
  • Upravit
3067
18.10.18 11:39
@Kobliha51 píše:
Ještě jedna věc mě napadla. Ušetři si něco a odjeď do ciziny. Kdybych byla mladá a bezdětná, jela bych někam k moři a tak bych někde třeba uklízela nebo umývala nádobí abych měla co jíst a kde spát a jinak bych si jen užívala. Alespoň na nějakou dobu, než by mě to přestalo bavit. To by nešlo?
.

Příspěvek upraven 18.10.18 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.18 11:39
@Kobliha51 píše:
Ještě jedna věc mě napadla. Ušetři si něco a odjeď do ciziny. Kdybych byla mladá a bezdětná, jela bych někam k moři a tak bych někde třeba uklízela nebo umývala nádobí abych měla co jíst a kde spát a jinak bych si jen užívala. Alespoň na nějakou dobu, než by mě to přestalo bavit. To by nešlo?

No mladá nejsem, nemám peníze na ten start v cizině. Již jsem v zahraničí byla ale blbka jsem se vrátila a teď lituju. Bohužel to nejde tak, že tam přijedou s tisícovkou. to musím mít poměrně dost našetřeno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 11:40

Ja zakladatelka chápu. Mateřskou jsem si užívala, se vším všudy. Práce je pro me nutné utrpení, mám v podstatě práci snu - v místě bydliště, dobre peníze, 4hodiny denně 4× v týdnu, z toho 2 dny pevné a zbytek flexibilní pracovní doba…
Manžel by rodinu utahl sám, ale ve me je nějaká ta vnitřní povinnost taky přispět do rozpočtu a nebýt domácí putka. Ale jak me se ráno do te práce nechce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 11:40
@Kobliha51 píše:
Napadlo nás to stejné. :kytka: :kytka:

Končím kolem 16:15 podle toho jak musím nadělávat. Máme tu docházkový systém na minuty, taky pecka :(. Než přijedu domů je 5.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 11:41
@Anonymní píše:
Ja zakladatelka chápu. Mateřskou jsem si užívala, se vším všudy. Práce je pro me nutné utrpení, mám v podstatě práci snu - v místě bydliště, dobre peníze, 4hodiny denně 4× v týdnu, z toho 2 dny pevné a zbytek flexibilní pracovní doba…
Manžel by rodinu utahl sám, ale ve me je nějaká ta vnitřní povinnost taky přispět do rozpočtu a nebýt domácí putka. Ale jak me se ráno do te práce nechce :mrgreen:

tak to máš práci snů, závidím, můžu se zeptat co děláš? Alespon obecně

• Citovat
  • Upravit
5645
18.10.18 11:42
@Anonymní píše:
tak to máš práci snů, závidím, můžu se zeptat co děláš? Alespon obecně

To by me také zajímalo :)

Příspěvek upraven 18.10.18 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.18 11:42
@Serpentini píše:
Jakto že pracuješ teprve 2 roky, když ti za chvíli bude třicet? Máš tedy Mgr. nebo Ing. vzdělání? Tak si řekni o vyšší plat, nějakou dobu vydrž, šetři a pak budou peníze na zrealizování některého z těch nápadů, co máš na vlastní živnost ;)

Mám Bc, pak jsem si dávala chvíli oraz a pak jela do ciziny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat