Prostě nesnáším práci :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
18.10.18 13:58

Jinak za mě ne nejlepší si vydělat tolik, aby člověk byl zajištěný do konce života a mohl se už jen válet. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.18 13:58
@Emimin7 píše:
To není podstatné. Jde o to, že by nemusela pracovat a klidně by to mohla prochlastat a profetovat.

Pravda, to mi nedošlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
18.10.18 14:12

Procetla jsem diskuzi a uprimne nevim, co bych ti poradila. Je to velky problem a opravdu uprimne te chapu. Chodit do prace jen abys mohla zase cekat na praci, nebylo to cekani na ulici a mela co jist. Ze 3 tis co ti zustanou se nic moc podnikat neda. Uplna otrocina a zadny zivot. Ja kdybych mela zit takto, tak radeji za ten pristresek a jidlo pujdu delat nekam treba dobrovolnici
do Afriky nebo nevim, at aspon neco zaziju a treba se nekam posunu nebo bych se sbalila a sla delat uklizecku nekam na hezke misto do hor nebo k mori a zacala s nicim. Prijde mi lepsi asi vsechno nez zit tak jak zijes ty. Nocni mura. Stejne tak jak zije spousta lidi - do prace ktera je nebavi, vyzvednou decka, nakoupit, zaprah doma, decka, nefungujici manzel a nanovo. Nevim sice, jak skoncim ja, ale toto je horor a udelam vse pro to, abych se mu vyhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.10.18 14:18

Lidi zlatí, tahle diskuse mě uvrhává do deprese (a to jsem na straně 5). To je tu tolik lidí, kteří si myslí, že je dobrý život ležet na posteli a čekat, že za ně někdo něco zaplatí atd.

Zakladatelka fňuká, jak nevyjde - a přitom bydlí sama. Co tak se uskromnit, jít do spolubydlení? Zábava, komunikace, a ušetří se (jistě, bude důvod, proč to nejde). Chlapa si neumí najít - kdo by ostatně takový netáhlo chtěl? Bez zájmu, bez energie…

Práce je monotónní, na podnikání jsou potřeba peníze - přitom to nikdy nebylo tak snadné jako dnes: pokud máš nápad, můžeš najít parťáky online, peníze si můžeš sehnat crowdfundingem taky online… ale na to musíš něco dělat, a ne od pěti odpoledne doma hnít a fňukat, jak by bylo všechno jinak, kdyby jsi nemusela pracovat.

Je to děsný.

PS: Já taky vím, že by mi nejvíc vyhovovalo být dva dny týdně v práci (mezi lidi, smysluplnost atd.) a pět dní s dítětem (člověk se může věnovat, není uhoněný, při školní docházce si povinnosti udělá v klidu doma, když je dítě v tahu)… no ale nejde to, pokud chceme nějak bydlet, mít auto a občas dovolenou, jaká se nám líbí. Tak si ale musím na práci, kterou dělám, najít něco pozitivního. A vidět tu motivaci, která mě k tomu, co dělám, vede. A když zjistím, že mě práce štve víc než život bez auta, no tak s tím něco udělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
18.10.18 14:39
@Bábrdl píše:
Ale tak snad chápeš, že doku jídlo/služby nebudou zajišťovat plně roboti (a i ty bude třeba servisovat), tak dotyčné nepadá z nebe

Připomíná mi to slavné uvažování romské dámy, které se rozčilovala, že „když Romové jsou, tak na ně musí být NĚKDE dávky… A že jim je bílí berou“. :mrgreen:

„Existujeme přece, my, Romové.“ „No jistě, že existujete.“ Nevěděl jsem přesně, kam míří. „Tak na nás vláda musí dostávat nějaké peníze.“ „Odkud?“ „No dávky. Pro každého na světě jsou přece určeny nějaké dávky.“ „Myslíte, že všichni žijí z dávek?“ „No a gadžové žijí líp, že si berou i část dávek, které jsou určeny pro nás.“ Konečně jsem pochopil, že romská ekonomická teorie o dávkách jako zdroji blahobytu má univerzální platnost a že celé to naše civilizační nedorozumění je zřejmě poměrně hodně hluboké.

Ta paní za to nemůže, je to ženská z romské osady, negramotná… Ale tys snad dostala trochu lepší teoretický základ, ne? :think:

ale to je úplně jedno jaký mám teo základ, prostě je to nastavený na houno a hotovo :nevim: to bysme mohli víst debatu do vánoc a stejně bysme k ničemu nedošli. za mě je to takhle a je jedno, že pilot musí pilotovat a mlíkařka stloukat máslo a hasič hasit :palec: a neplatí rozhodně, že dělání všechny smutky zahání :mrgreen: to by nebylo tolik depek a lidi by nebyli věčně nasjaní :nevim: ti maj asi taky blbej teo základ ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
18.10.18 14:39
@Anonymní píše:
nemám. Jsem v depresi z práci, takže na koníčky nemám vůbec náladu. Vlastně ani čas. Přijdu domu kolem 5, představa, že ještě někam jdu, tak z toho by mě švihlo.Jako malá jsem byla hodně kreativní, furt jsem si kreslila, něco tvořila, teď vůbec. Všechno šlo do háje. Ani nejsem schopná dočíst celej časopis, prostě mi tam leží měsíc, protože prostě není nálada, chuť, ČAS :pocitac:

a nejsi fakt v depresi? to člověka nebaví nic, nejen práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
18.10.18 14:42

@Slečna Ferka jenže ty máš rozumnej přístup, to nam fňuknam nevysvětlíš prostě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.18 14:47
@malá_holka píše:
ale to je úplně jedno jaký mám teo základ, prostě je to nastavený na houno a hotovo :nevim: to bysme mohli víst debatu do vánoc a stejně bysme k ničemu nedošli. za mě je to takhle a je jedno, že pilot musí pilotovat a mlíkařka stloukat máslo a hasič hasit :palec: a neplatí rozhodně, že dělání všechny smutky zahání :mrgreen: to by nebylo tolik depek a lidi by nebyli věčně nasjaní :nevim: ti maj asi taky blbej teo základ ne? :think:

Nejde o to, že je to nějak „nastavený“, jde o to, že když chceš jíst, musí někdo zasít (sklidit, umlít, upéct, rozvézt, prodat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.18 14:50

Inspirace pro zakladatelku :mrgreen: Devadesátiletý brigádník v McDo

„Já v práci nikdy neměl prodlevy, vždy jsem pracoval a jsem na to zvyklý. Dnes je to jiné, i tady v McDonald´s mi trochu vadí ta fluktuace. Starších pracovníků, jako jsem já, je dnes málo a je to škoda,“ komentoval Jindřich Kochrda narozený v roce 1928. Svačiny do práce mu dodnes chystá manželka, dle svých slov přitom ale nedá dopustit na sladké jak domácí, tak z McCafé.

Nejen manželce, ale i domácnosti a zahrádce se brzy chce více věnovat, už 31. prosince totiž odejde do plného důchodu.
Zdroj: https://prazsky.denik.cz/…0181018.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
18.10.18 14:53
@Anonymní píše:
Dite i manzela mam ;) ale doma si nemuzu dovolit sedet, pracovat musime pba

jo ahá, psala si, že pracuješ teprve dva roky, já myslela, že si po škole :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
18.10.18 14:56
@malá_holka píše:
tak v tom nic zajímavýho teda nespatřuju. být jak chovná kobyla a uvázaná v baráku a všem skakat kolem zadku :nevim: pak řešit milenku, kterou jsem si zavinila i já sama a rozmazlený spratky, který upřednostním před sebou. fakt super život ty bláho.

neříkají ti Nostradamus?? :mrgreen:
Proč hned tak pesimisticky?? Jí práce nebaví, chce život žít, ne hučet v rachotě, haranty pofackuje s chůvou, domácnost s paní na úklid, v čem je problém?? :jazyk:
Nicméně, stejně je to pasé, páč zakladatelka už dítě i manžela má. Ale ne movitého 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
18.10.18 14:56

Ještě mě napadlo, kdo nechce dělat, může se nechat zavřít do kriminálu, to je asi jediné místo, kde se dá dnes ležet na kavalci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
18.10.18 14:57

@Slečna Ferka nějak to nesedí. Mě napsala, že má dítě i manžela… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
18.10.18 15:00
@free333 píše:
Ještě mě napadlo, kdo nechce dělat, může se nechat zavřít do kriminálu, to je asi jediné místo, kde se dá dnes ležet na kavalci :)
..a daj ti najíst a posilovny jsou zde prý skvěle vybavený :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
18.10.18 15:02
@Keyllah píše: ..a daj ti najíst a posilovny jsou zde prý skvěle vybavený :lol:

…jojo, ještě by mohli nechat přístup na E-mimi a co by tam člověku chybělo… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek