Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kometa32 píše:
Mě je sympatická včerejší soutěžíci Marie.
Ano mě taky, příjemná paní, kolik dostala bodů?
Pokud jsem si to správně zapamatovala, tak Petr měl 25 bodů a Marie 30 bodů.
kometa32 píše:
Pokud jsem si to správně zapamatovala, tak Petr měl 25 bodů a Marie 30 bodů.
Je to tak ![]()
Tak mamka mi říkala,že je fakt poznat,když člověk dělá těsto na knedlík ručně nebo v pekárně..prý ručně je měkkčí,nadýchanější-má odzkoušeno ![]()
Tak asi proto to říkal…
Čau holky
Tak tento týden snad probehne v poklidu
Abych řekla pravdu tak mi z těchto soutěžících není nikdo vyloženě sympatický
Nevadí mi Zuzana, Marie a ten co bude vařit v pátek. Moc nemusím pondělního Petra a bloňďorezatého. Jídla mě zatím nezaujaly
Snad jen marlenka, ale tu dělám běžně, můžem se jí užrat
Celkem jsem zvědavá na jelena
Jako, že někdo míchá těsto v pekárně nebo uvaří vývar z kostky, na tom nic nevidím, prostě vaří tak,jak vaří doma normálně. Většinou dělám vývar pravý ale když se mi vyloženě nechce tež tam hodím kostku a je ![]()
jojo,ale měl by říct pravdu a nevymýšlet si,že je vývar pravý
![]()
macinka85 píše:
Tak mamka mi říkala,že je fakt poznat,když člověk dělá těsto na knedlík ručně nebo v pekárně..prý ručně je měkkčí,nadýchanější-má odzkoušeno
Tak asi proto to říkal…
ale kdo už jedl ty Kauflandské gumy, tak musí být vděčný za jakýkoliv knedlík, hlavně že se snažila ho připravit doma a sama ![]()
No to je jasný..rejpal..ale napsala jsem to proto,že fakt je hodně znát,jakým způsobem se těsto míchá ![]()
macinka85 píše:
jojo,ale měl by říct pravdu a nevymýšlet si,že je vývar pravý![]()
Myslím, že to podal stylem, že jim to bylo jasné
Když se ho ptali z čeho vývar dělal, řekl „nó ze všeho, zelenina, maso, kosti.. všchno..“ takže v podstatě řekl pravdu, v kostce je příchuť toho všeho a ve skutečnosti tam není nic. Stejně jako určitě pochopili, že si dělá srandu s bio zeleninou ![]()
Kallkapa píše: Čau holkyTak tento týden snad probehne v poklidu
Abych řekla pravdu tak mi z těchto soutěžících není nikdo vyloženě sympatický
Nevadí mi Zuzana, Marie a ten co bude vařit v pátek. Moc nemusím pondělního Petra a bloňďorezatého. Jídla mě zatím nezaujaly
Snad jen marlenka, ale tu dělám běžně, můžem se jí užrat
Celkem jsem zvědavá na jelena
![]()
Jako, že někdo míchá těsto v pekárně nebo uvaří vývar z kostky, na tom nic nevidím, prostě vaří tak,jak vaří doma normálně. Většinou dělám vývar pravý ale když se mi vyloženě nechce tež tam hodím kostku a je
Jeee prosím, máš recept na marlenku? ![]()
Sumayo, jelikož se mi nechce přepisovat z mojeho receptu, hodím ti tu nějaký z netu, jsou v podstatě všechny stejné (hodně podobné) zkoušela jsem už více receptů a vždy byla mňamózní http://recepty.vareni.cz/marlenka/
A tu máš přímo recept co dělala včera ona..
Ingredience
cukr krystal 150 g
nahrubo nastrouhané ořechy 1 hrst
med 2 lžíce
mléko 5 lžíce
hera 50 g
salko svařené na karamel 1 konzerva
zakysaná smetana 250 ml
hladká mouka 450 g
soda 1 lžíce
máslo 1 balení
vejce 1 kusu
Dezert
Medovník s ledovou kávou
Na těsto budeme potřebovat:
450g hladké mouky, 1 vejce, 150 g cukru krystal, 50 g Hery, 2 lžíce medu, 5 lžic mléka, 1 lžíce sody.
Na krém I:
1 konzerva Salka svařená na karamel, 1 máslo, hrst ořechů (nahrubo nastrouhaných).
Na krém II:
250 ml zakysané smetany.
Postup:
Všechny tekutiny povaříme 2 až 3 minuty. Potom je necháme chvilku zchladnout a přidáme asi 450 g hladké mouky a vejce. Těsto se nemá lepit.
Těsto rozdělíme na čtyři díly a každý vyválíme do tenka. Korpusy pečeme na pečicím papíře asi 5 až 8 minut při 170° C. Pak je střídavě potřeme vymíchanými krémy (nahoře zakysanou smetanou) a posypeme nastrouhanými odřezky z korpusů a ořechy.