Provera na úpravu cyklu - vaše zkušenosti

9090
23.6.14 10:30

Provera na úpravu cyklu - vaše zkušenosti

Ahoj holky, měla bych dotaz na ty z vás, které braly nebo berou Proveru na úpravu cyklu. Já v životě neměla pravidelnou MS a to je mi 25, MS mi chodila někdy 3× za měsíc, někdy 3× za rok, v té době to moje bývalá gyndařka vyřešila antikoncepcí, je to blbost ale to jsem bohužel tenkrát nevěděla. První dítko se nám povedlo bez problémů, hned po vysazení HA, podruhé jsem také otěhotněla hned ale bohužel v 10tt jsem o miminko přišla. Po revizi jsem dostala první MS až díky vyvolávačce a byl to masakr, skončila jsem ve špitále na kapačkách. Druhá MS přišla až 2 měsíce po té první, takže jsem teď vyfasovala Proveru na úpravu cyklu. Beru ji od 15. do 25.dne cyklu, 2× denně, včera jsem dobrala poslední prášek.

Zajímalo by mě, jak jste Proveru braly vy a jak dlouho po posledním prášku jste dostaly MS? A po úplném vysazení Provery, zůstala vám MS pravidelná nebo byly opět problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27265
23.6.14 10:33

Já jí brala, myslím stejně jako ty a MS jsem většinou dostala tak do 4. dnů od vysazení, jen jednou nepřišla, ale to jsem byla těhotná a po porodu jsem chvíli brala HA, takže pravidelný a potom bez léků lehce delší cyklus cca 35 až 40 dní, ale chodila. Před těhotenstvím jsem jí brala přes rok asi. Omlouvám se, že je to neurčitý, ale je to už 6 let zpátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
23.6.14 10:38

Zkusenost mam dobrou, brala jsem tak nejak jako ty, po dobu tri mesicu. ms jsen mela i po 19 dnech. po dobrani provery se mis ustalila kolem 25-26 dnech a drzi se to takhle uz rok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 10:59

@Verca1989 Já Proveru brala taky, sice ne nonstop ale taky dost dlouho. Měla jsem dlouhé cykly, ale ne extrémně, tak 35-38 dní.
Můj ( dnes už bývalý ) doktor mně cpal Proverou s tím, že mi to upraví. Vždy jsem ji brala tak rok ( ms jak hodinky po 28 dnech )a pak pauza ( mezitím i nějakou antikoncepci nebo jsem to nechala být zase do další návštěvy MUDr. ) - postupně jsem snižovala dávky, ale po vysazení vždy cca jeden cyklus 28 dní a pak už zase o 10 dnů delší…Ale MS normálně chodila, problém s otěhotněním také nebyl :) Nyní žiji v zahraničí, mám novou doktorku a když jsem jí říkala o Proveře, tak se dost divila, proč prý mi to předepisovali, vždyť ne každá ženská musí mít ten cyklus podle knih…A skutečně, během dvou let mi ms naběhla na svých 38 dní a asi to tak prostě má být :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí