Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jasně, že jo.. Představ si, že tam prošlo dítě
muselo to zanechat nějaký následek, ne?
Narazila jsem na tuhle diskuzi, tak když už tu jsem, tak se zeptám..jsem po porodu už cca 4 roky a je mi jasný, že po takový délce už je tento stav jaksi neměnnej, pokud nebudu znova těhotná. Ale tak o co mi jde..nikdy jsem se na to dr. neptala, ale z vaginy mi lehce vyčuhuje takovej jakoby kousek..myslim si, že je to kousek čípku, ale nevyznám se v tom. Prostě mi to jakoby lehce vykukuje ven. Jde s tím něco udělat? Při ničem mi to nevadí, jen je to jaksi esteticky ne úplně pěkný.. ![]()
AN1.
@Anonymní píše:
Narazila jsem na tuhle diskuzi, tak když už tu jsem, tak se zeptám..jsem po porodu už cca 4 roky a je mi jasný, že po takový délce už je tento stav jaksi neměnnej, pokud nebudu znova těhotná. Ale tak o co mi jde..nikdy jsem se na to dr. neptala, ale z vaginy mi lehce vyčuhuje takovej jakoby kousek..myslim si, že je to kousek čípku, ale nevyznám se v tom. Prostě mi to jakoby lehce vykukuje ven. Jde s tím něco udělat? Při ničem mi to nevadí, jen je to jaksi esteticky ne úplně pěkný..AN1.
@Anonymní píše:
Narazila jsem na tuhle diskuzi, tak když už tu jsem, tak se zeptám..jsem po porodu už cca 4 roky a je mi jasný, že po takový délce už je tento stav jaksi neměnnej, pokud nebudu znova těhotná. Ale tak o co mi jde..nikdy jsem se na to dr. neptala, ale z vaginy mi lehce vyčuhuje takovej jakoby kousek..myslim si, že je to kousek čípku, ale nevyznám se v tom. Prostě mi to jakoby lehce vykukuje ven. Jde s tím něco udělat? Při ničem mi to nevadí, jen je to jaksi esteticky ne úplně pěkný..AN1.
http://zdravi.doktorka.cz/…hy-aneb-jak/
Jde o spadlo dělohu zřejmě. V těhotenství se vytáhne nahoru, takže by to vadit nemělo. Ale co s ní bude po dalším porodu… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
pomalu se začínáme snažit o druhé mimi, synovi je 1,5 roku. Když jsem byla těhotná a čekala syna, ovulaci bylo těžké vypozorovat, měla jsem jí totiž každý měsíc jinakNakonec jsem otěhotněla těsně před MS.Ale zpět k dotazu, jak vypadá děložní čípek, pokud už žena rodila? Zkoušela jsem si v době předpokládané ovulace sáhnout a přišlo mi, že je otevřený, zítra mám dostat MS a tak jsem se znovu mrkla a taky mi přijde otevřený, je možné, že po porodu ho mají ženy trochu otevřený pořád?
Mno, to mi prave bylo taky tak nejak jasny, ze cipek bude pootevrenej, jak poznam ovulaci a kdy tehu, kdyz je stale lehce pootevrenej? Hmmm?
@Anonymní píše:
Mno, to mi prave bylo taky tak nejak jasny, ze cipek bude pootevrenej, jak poznam ovulaci a kdy tehu, kdyz je stale lehce pootevrenej? Hmmm?
Bazální teplotou, ovulačními testy…
@Anonymní píše:
@terinka4444 píše: Úplně na milion procent ti ven z vaginy nevyčuhuje kousek čípku. Prostě pipka po porodu už není to, co bývala. Dá se to jistě řešit plastikou. Ale k čemu?
Jak to můžeš vědět.
Mě třeba vyčuhoval (potvrzeno kontrolou na gynekologii), měla jsem po porodu spadlou dělohu. Při posílení pánevního dna se to trochu spravilo a čípek, se zase schoval, ale děloha se úplně sama nevytáhne nikdy ![]()
@pepřenka to opravdu nepoznam jinak? Bazalku jsem zkousela merit, jenze mi zrejme stavkujou teplomery, na hednom 36,4 a na druhym 36,7 nevim, kterym se ridit, ale ten druhej je zrejme presnej, pac jsem s nim merila syna a teplota odpovidala, vyli jsme cca po hodine u dr na kontrole…
@pepřenka píše:
http://zdravi.doktorka.cz/…hy-aneb-jak/Jde o spadlo dělohu zřejmě. V těhotenství se vytáhne nahoru, takže by to vadit nemělo. Ale co s ní bude po dalším porodu…
@Anonymní píše:
Jak to můžeš vědět.
Mě třeba vyčuhoval (potvrzeno kontrolou na gynekologii), měla jsem po porodu spadlou dělohu. Při posílení pánevního dna se to trochu spravilo a čípek, se zase schoval, ale děloha se úplně sama nevytáhne nikdy
@terinka4444 píše:
To by měla obtíže, ne?![]()
Neměla jsem vůbec žádné potíže. Jen najednou při čůraní jsem cítila jak se mi něco vytlačuje ven z pochvy
Představ si tu paniku co mě chytla. Valila jsem na gyndu a závěr jsem psala již výše. Dokonce se mi to neudělalo hned po porodu, ale až za měsíc. Byl to druhý porod a podstatně lehčí než první, po kterém jsem neměla žádné komplikace.
A neměla jsem to moc, jen jako takovou bouličku - kuličku v poševním otvoru.
Jo a operovat se to dá. Buď se orgány zavěsí do síťky, ale tahle operace má efekt na dobu určitou a nebo se přímo odstraní celá děloha.
Jelikož mi to momentálně taky nijak nepřekáží a vidět to skoro nejde, tak na operaci nejdu. Ale bojím se docela inkontinence.
Ahoj ženy,
Nakonec jsem otěhotněla těsně před MS.Ale zpět k dotazu, jak vypadá děložní čípek, pokud už žena rodila? Zkoušela jsem si v době předpokládané ovulace sáhnout a přišlo mi, že je otevřený, zítra mám dostat MS a tak jsem se znovu mrkla a taky mi přijde otevřený, je možné, že po porodu ho mají ženy trochu otevřený pořád?
pomalu se začínáme snažit o druhé mimi, synovi je 1,5 roku. Když jsem byla těhotná a čekala syna, ovulaci bylo těžké vypozorovat, měla jsem jí totiž každý měsíc jinak