Děložní čípek po porodu

Anonymní
22.6.14 13:46

Děložní čípek po porodu

Ahoj ženy,
pomalu se začínáme snažit o druhé mimi, synovi je 1,5 roku. Když jsem byla těhotná a čekala syna, ovulaci bylo těžké vypozorovat, měla jsem jí totiž každý měsíc jinak :) Nakonec jsem otěhotněla těsně před MS.Ale zpět k dotazu, jak vypadá děložní čípek, pokud už žena rodila? Zkoušela jsem si v době předpokládané ovulace sáhnout a přišlo mi, že je otevřený, zítra mám dostat MS a tak jsem se znovu mrkla a taky mi přijde otevřený, je možné, že po porodu ho mají ženy trochu otevřený pořád?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.6.14 13:49

Jasně, že jo.. Představ si, že tam prošlo dítě 8o muselo to zanechat nějaký následek, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.14 13:54

Narazila jsem na tuhle diskuzi, tak když už tu jsem, tak se zeptám..jsem po porodu už cca 4 roky a je mi jasný, že po takový délce už je tento stav jaksi neměnnej, pokud nebudu znova těhotná. Ale tak o co mi jde..nikdy jsem se na to dr. neptala, ale z vaginy mi lehce vyčuhuje takovej jakoby kousek..myslim si, že je to kousek čípku, ale nevyznám se v tom. Prostě mi to jakoby lehce vykukuje ven. Jde s tím něco udělat? Při ničem mi to nevadí, jen je to jaksi esteticky ne úplně pěkný.. :oops:

AN1.

• Citovat
  • Upravit
69235
22.6.14 14:01
Úplně na milion procent ti ven z vaginy nevyčuhuje kousek čípku. Prostě pipka po porodu už není to, co bývala. Dá se to jistě řešit plastikou. Ale k čemu? :think:
@Anonymní píše:
Narazila jsem na tuhle diskuzi, tak když už tu jsem, tak se zeptám..jsem po porodu už cca 4 roky a je mi jasný, že po takový délce už je tento stav jaksi neměnnej, pokud nebudu znova těhotná. Ale tak o co mi jde..nikdy jsem se na to dr. neptala, ale z vaginy mi lehce vyčuhuje takovej jakoby kousek..myslim si, že je to kousek čípku, ale nevyznám se v tom. Prostě mi to jakoby lehce vykukuje ven. Jde s tím něco udělat? Při ničem mi to nevadí, jen je to jaksi esteticky ne úplně pěkný.. :oops:AN1.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
@Anonymní píše:
Narazila jsem na tuhle diskuzi, tak když už tu jsem, tak se zeptám..jsem po porodu už cca 4 roky a je mi jasný, že po takový délce už je tento stav jaksi neměnnej, pokud nebudu znova těhotná. Ale tak o co mi jde..nikdy jsem se na to dr. neptala, ale z vaginy mi lehce vyčuhuje takovej jakoby kousek..myslim si, že je to kousek čípku, ale nevyznám se v tom. Prostě mi to jakoby lehce vykukuje ven. Jde s tím něco udělat? Při ničem mi to nevadí, jen je to jaksi esteticky ne úplně pěkný.. :oops:AN1.

http://zdravi.doktorka.cz/…hy-aneb-jak/

Jde o spadlo dělohu zřejmě. V těhotenství se vytáhne nahoru, takže by to vadit nemělo. Ale co s ní bude po dalším porodu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
Ano, zůstává otevřený, po dvou porodech dokonce stále na špičku prstu.
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
pomalu se začínáme snažit o druhé mimi, synovi je 1,5 roku. Když jsem byla těhotná a čekala syna, ovulaci bylo těžké vypozorovat, měla jsem jí totiž každý měsíc jinak :) Nakonec jsem otěhotněla těsně před MS.Ale zpět k dotazu, jak vypadá děložní čípek, pokud už žena rodila? Zkoušela jsem si v době předpokládané ovulace sáhnout a přišlo mi, že je otevřený, zítra mám dostat MS a tak jsem se znovu mrkla a taky mi přijde otevřený, je možné, že po porodu ho mají ženy trochu otevřený pořád?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.14 14:04

Mno, to mi prave bylo taky tak nejak jasny, ze cipek bude pootevrenej, jak poznam ovulaci a kdy tehu, kdyz je stale lehce pootevrenej? Hmmm?

• Citovat
  • Upravit
2445
22.6.14 14:05
@Anonymní píše:
Mno, to mi prave bylo taky tak nejak jasny, ze cipek bude pootevrenej, jak poznam ovulaci a kdy tehu, kdyz je stale lehce pootevrenej? Hmmm?

Bazální teplotou, ovulačními testy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.6.14 14:06
Podle čípku ne. Bazální teplota, ovulační testy, folikulometrie u doktora…víc asi nijak.
@Anonymní píše:
Mno, to mi prave bylo taky tak nejak jasny, ze cipek bude pootevrenej, jak poznam ovulaci a kdy tehu, kdyz je stale lehce pootevrenej? Hmmm?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.14 14:08
@terinka4444 píše: Úplně na milion procent ti ven z vaginy nevyčuhuje kousek čípku. Prostě pipka po porodu už není to, co bývala. Dá se to jistě řešit plastikou. Ale k čemu? :think:

Jak to můžeš vědět.
Mě třeba vyčuhoval (potvrzeno kontrolou na gynekologii), měla jsem po porodu spadlou dělohu. Při posílení pánevního dna se to trochu spravilo a čípek, se zase schoval, ale děloha se úplně sama nevytáhne nikdy :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@pepřenka to opravdu nepoznam jinak? Bazalku jsem zkousela merit, jenze mi zrejme stavkujou teplomery, na hednom 36,4 a na druhym 36,7 nevim, kterym se ridit, ale ten druhej je zrejme presnej, pac jsem s nim merila syna a teplota odpovidala, vyli jsme cca po hodine u dr na kontrole…

• Citovat
  • Upravit
69235
To by měla obtíže, ne? :think: :think:
@pepřenka píše:
http://zdravi.doktorka.cz/…hy-aneb-jak/Jde o spadlo dělohu zřejmě. V těhotenství se vytáhne nahoru, takže by to vadit nemělo. Ale co s ní bude po dalším porodu… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.6.14 14:10
Jenže to jsi musela mít obtíže, ne: Pocit tlaku, apod. Navíc se to dá operovat, není to neobvyklý jev.
@Anonymní píše:
Jak to můžeš vědět.
Mě třeba vyčuhoval (potvrzeno kontrolou na gynekologii), měla jsem po porodu spadlou dělohu. Při posílení pánevního dna se to trochu spravilo a čípek, se zase schoval, ale děloha se úplně sama nevytáhne nikdy :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.14 14:14
@terinka4444 píše:
To by měla obtíže, ne? :think: :think:

Neměla jsem vůbec žádné potíže. Jen najednou při čůraní jsem cítila jak se mi něco vytlačuje ven z pochvy :,( Představ si tu paniku co mě chytla. Valila jsem na gyndu a závěr jsem psala již výše. Dokonce se mi to neudělalo hned po porodu, ale až za měsíc. Byl to druhý porod a podstatně lehčí než první, po kterém jsem neměla žádné komplikace.

A neměla jsem to moc, jen jako takovou bouličku - kuličku v poševním otvoru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.14 14:19

Jo a operovat se to dá. Buď se orgány zavěsí do síťky, ale tahle operace má efekt na dobu určitou a nebo se přímo odstraní celá děloha.

Jelikož mi to momentálně taky nijak nepřekáží a vidět to skoro nejde, tak na operaci nejdu. Ale bojím se docela inkontinence.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex