Prozvání mě neznámá čísla ze zahraničí

Lizzi
6.9.16 16:27

Prozvání mě neznámá čísla ze zahraničí

Zdravím, stalo se Vám to někomu? Už druhý den mě prozvání neznámá čísla ze zahraničí. Po vyhledání na Googlu se jedná o Maďarsko, Itálii, Rusko… Vždycky jen prozvoní. Už mě to štve. Psala jsem na operátora, ale nevínm, zda s tím jde něco dělat, protože se jedná pokaždé o jiné číslo. Nemám chytrý telefon, takže nějaká aplikace pro nechtěné hovory nehrozí :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6257
6.9.16 16:29

Co blokování zahraničních hovorů?…co máš za mobil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.9.16 16:30

Nokia C5, zastaralé…

• Citovat
  • Upravit
6.9.16 16:30
@Lizzi píše:
Zdravím, stalo se Vám to někomu? Už druhý den mě prozvání neznámá čísla ze zahraničí. Po vyhledání na Googlu se jedná o Maďarsko, Itálii, Rusko… Vždycky jen prozvoní. Už mě to štve. Psala jsem na operátora, ale nevínm, zda s tím jde něco dělat, protože se jedná pokaždé o jiné číslo. Nemám chytrý telefon, takže nějaká aplikace pro nechtěné hovory nehrozí :-(

To je zvláštní, jak by přišli na tvé číslo? Máš paušál? jsi registrovaná na skype, ICQ nebo podobně, nemáš tam uvedené své telefonní číslo? Např. ICQ je Ruské firmy, Skype apod americké atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.9.16 16:33
@annnettt rommy píše:
To je zvláštní, jak by přišli na tvé číslo? Máš paušál? jsi registrovaná na skype, ICQ nebo podobně, nemáš tam uvedené své telefonní číslo? Např. ICQ je Ruské firmy, Skype apod americké atd.

ICQ jsem měla kdysi, snad deset let zpět, mám jen účet na Google, ale nikde uvedené číslo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10265
6.9.16 16:33

Operátoři mají omezený počet čísel, takže když někdo ukončí smlouvy, po nějaké době (jedná se o asi 2 roky) číslo někomu přidělí znovu. To může být první důvod.
Druhá možnost je, že někdo tvé číslo (třeba i neúmyslně, prostě si chtěl nějaké vymyslet) někam zadal a odtamtud ho získali nějaké firmy z telemarketingu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.9.16 16:36
@Premek_Orac píše:
Operátoři mají omezený počet čísel, takže když někdo ukončí smlouvy, po nějaké době (jedná se o asi 2 roky) číslo někomu přidělí znovu. To může být první důvod.
Druhá možnost je, že někdo tvé číslo (třeba i neúmyslně, prostě si chtěl nějaké vymyslet) někam zadal a odtamtud ho získali nějaké firmy z telemarketingu.

ale ono to prostě jen pípne a hotovo.
našla jsem to blokování hovorů, ale vyžaduje to kód, který neznám…

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
6.9.16 16:39

Tak po vyzkoušení různých čísel, jsem nakonec zjistila heslo :-D tak to mám asi zablokované. zablokovala jsem kolonku „mezinárodní hovory“, myslíte, že to bude blokovat i ta příchozí volání?
každopádně díky všem za bleskové rady! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
369
6.9.16 16:50

I nám se to občas stane. Manžel po tom pídil a někdo mu rekl, ze to jen zkouší dostupnost telefonního čísla a po nějaké době pak volají ti, co nabízejí různé produkty a super výhodné nabídky :roll:. Ale v podstatě začátek toho prodejního řetězce je kdesi v zahraničí. Ted je otázka zda to tak opravdu je, ale možná jo :nevim:.
Ted máme uz delší dobu klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.9.16 16:52
@Bastys píše:
I nám se to občas stane. Manžel po tom pídil a někdo mu rekl, ze to jen zkouší dostupnost telefonního čísla a po nějaké době pak volají ti, co nabízejí různé produkty a super výhodné nabídky :roll:. Ale v podstatě začátek toho prodejního řetězce je kdesi v zahraničí. Ted je otázka zda to tak opravdu je, ale možná jo :nevim:.
Ted máme uz delší dobu klid ;)

aha, tak to by dávalo smysl. každopádně už to mám bloklé, hrozně mi to vadí, hlavně když volají během noci…

• Citovat
  • Upravit
369
6.9.16 16:55

@Lizzi ty jo tak v noci se nám to nestalo nikdy, ale pres den ano. A pokud si dobre pamatuju, tak Rusko a Maďarsko to bylo taky :D.
Hlavně ze po nas nic nechtějí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.9.16 16:58

Tak jsem se právě dopídila, že to může být automat, který zkouší dostupnost telefonního čísla kvůli telemarketingu, takže jak psala @Bastys

• Citovat
  • Upravit
114
6.9.16 17:52

Ahojky jsem na tom úplně stejně dnes mě prozvonili z Německa, Itálie a Španělska, včera 2× Itálie nikde číslo zadané nemám, ICQ jsem měla asi před deseti lety a to jsem měla ještě telefonní číslo staré tak netuším čím to může být :nevim: ale už mě to štve jen prozvoní a nic a hlavně kde na mě vzali číslo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
6.9.16 17:55

Tak že by ten telemarketing?? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.9.16 18:20

@řepka no asi jo, jinak nevím. já si zablokovala zahraniční hovory a mám klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák