První menstruace u dívek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.3.25 18:47

@Lenca118 endokrinologie? Nebo endometrioza?

• Citovat
  • Upravit
11736
13.3.25 03:54
@Anonymní píše: Více

Moje dcera má 13, takže pokud máš normální dr., tak nabídne jiné možnosti než hned antikoncepci, i když je to pak až další řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
16.3.25 15:16

Endometrioza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.5.25 09:13

Řešila jsme výtok u dcery s dr. všechny vyšetření ok a může to ukazovat na blížící se první menstruaci. U nás to tak opravdu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.26 08:25

Ahoj, obnovím diskusi a napíšu zkušenost mojí dcery, sama jsem tu před nedávnem pročítala zkušenosti ostatních. V létě dceři bylo 12 let, je vysoká ale hodně hubená (163 cm, 40 kg), viditelné změny na těle u ní začaly cca v těch 11 letech. O prázdninách přišla s tím, že má na kalhotkách 2 kapičky krve, poučená už dávno byla (+už to řešila ve škole s některými spolužačkami, co už menstruují), takže jsme nakoupili vložky, kalhotky… a ono nic :mrgreen: Nijak to dál kromě těch pár kapek nepokračovalo. Až teď po půl roce jí to rozběhlo už doopravdy. Jako vcelku mě to překvapilo, protože já to poprvé dostala až někdy před 14 narozeninami a fyzicky jsem byla úplně stejné vysoké vyžle jako ona, tak jsem si myslela, že má ještě alespoň ten rok čas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.26 09:31

Pokud měla už rok viditelné změny na těle, tak MS není překvapivá, ale naopak očekávaná :) Mojí dceři bylo v létě 11 let a změny na těle nemá, takže MS zatím neočekáváme. Je hubenější než tvoje dcera, 150 cm a 29,5 kg. Ale podle hubenosti se neřídím, já sama jsem dostala MS až ve 14 letech při 160 cm a 30 kg. Moje dcera mi nijak extrémně hubená nepřijde, kdyby měla změny na těle, tak nás MS nepřekvapí.

• Citovat
  • Upravit
92
4.2.26 09:32

To je úplně normální. U každého děvčete začíná menstruace v jiném věku a první známky se často objeví dřív než skutečná první menstruace. Ty malé „kapky“ jsou běžné a jen ukazují, že tělo se postupně připravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
4.2.26 10:34

V dnešní době je to nějaké posunuté. Dceri je 11, je v páté tride a menstruaci má u nich ve tride uz asi 8 holek a nejsou to všechny vysoké, oplácané. I mensi drobnější u kterých by to člověk neočekával. Nevim čím to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38289
4.2.26 10:53

:think: Hmm. Co si pamatuju, tak orientačně se u dívek okolo puberty udává průměrná váha jako číselně výška nad 100 minus 11. Např. 160 cm: 60-11= 49 (Kg).
Co tu vidím je o dost míň. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.26 10:57
@M_Vladim píše: Více

To bych nezačala menstruovat nikdy :lol: Nebo možná ve 40. Holt to jsou orientační údaje a mnohdy vůbec nesedí na realitu.

• Citovat
  • Upravit
38289
4.2.26 11:01
:nevim:
https://eprehledy.cz/…dle_veku.php
Jsem se kouknul na reálné statistiky. Ten vzoreček je dost přibližný, ale ne mimo. :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
5.2.26 08:38

To už dnes neplatí, u dcery ve třídě mají menstruaci i holky 150/40..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.26 08:43
@Alušáček píše: Více

Ale tak to na ten vzoreček docela sedí. Jen nemaji rozdíl 11, ale 10.

• Citovat
  • Upravit
15503
5.2.26 10:10

To je pravda, ale nevim přesně samozrejme kolik váží meri. Jen tak odhadem, ve srovnání s dcerou která ma tyhle rozměry. Každopádně z mládí taky pamatuju, ze se říkalo, ze vaha musí byt 45-50 aby prisla menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.26 10:22

No tak u dcery je to úplně mimo :lol: (1)63-11=52 a ona váží 40 :lol:
Ale u ní je předpoklad, že bude vysoká a hubená. Já sama měla před dětmi 178/55, hodně dlouhou dobu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa