První milion, co s ním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1553
7.10.20 16:15

První milion, co s ním?

Nejlepe rozmnozit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
7.10.20 16:24
@aquarian píše:
V pohodě, taky jsem trochu zvědavý - Ty to slyšíš jako kupující od prodávajícího nebo že s někým na něčem společně děláš a vidíš něco zevnitř?

V rámci své práce se setkávám s lidmi, kteří hledají financování svých projektů. A developeři mezi ně patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
7.10.20 16:24
@riccius píše:
V rámci své práce se setkávám s lidmi, kteří hledají financování svých projektů. A developeři mezi ně patří.

ok, díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.10.20 16:27
@carsin píše:
První milion, co s ním?Nejlepe rozmnozit :mrgreen:

Přesně o tom je tahle diskuze :palec:

• Citovat
  • Upravit
21111
7.10.20 16:43

Za mě jedině nemovitost a podle mě teď hodně pofičej kvalitně postavený hrobky v lukrativních lokalitách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
7.10.20 16:49
@riccius píše:
Mě fascinuje, jak tu každý vidí - nemovitost, nemovitost, nemovitost. To, co píšeš, je hodně zjednodušené, možná i nesmysl.
Jediná „prázdná“ nemovitost, která „nic“ nestojí, je pozemek.
Jinak byt tě stojí v závislosti na velikosti 3-6.000 měsíčně. Pokud ho financuješ hypotékou, tak na úrocích (jistinu nepočítám) dvojnásobek. Tedy ročně 40-80 tisíc měsíčně, za pět let se ti byt musí zhodnotit cca o 300.000 (s hypo o 600) tisíc, abys byl na červené nule (ještě započti daň, náklady na nákup a prodej, a další poplatky).
Takže prázdný byt - to fakt musíš výborně nakoupit.
A teď si všichni pískáme, jak nemovitosti rostou, ale už jsme někde před vrcholem a očekávám, že cena bude spíš stagnovat. Hodně lidí zapomnělo, že ceny ne vždy rostou. Ale jelikož jsem si to prožil, tak vím, že i ceny bytů mohou klesat. V roce 2008 jsem koupil byt za 2,6 milionu, a v roce 2012 jej nikdo nebyl ochoten koupit za 2,4 milionu. Ceny se vyrovnaly až v roce 2014-16. Ale já už měl na bytu náklady za hypo, opotřebení, výpadky nájmu a další - 400.000 Kč. Jo, dneska si pískám, byt má hodnotu něco přes 4 miliony, ale je to 12 let. Za 12 let udělat výnos 80% s takhle šílenou likviditou a starostmi okolo toho není žádné terno.

od února do teďka FED vyemitoval tolik dolarů, kolik bylo v celosvětový peněžní zásobě tuším do roku 1970, tahle obrovská masa se musí někam nacpat a nejvíc to půjde do nemovitostí a akcí, jak napovídá dosavadní vývoj, není moc důvodů k poklesu nemovitostí…naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
7.10.20 17:18

Gratulki, nicmene jak zacnes resit tu nemovitost, zjistis, ze milionek je takovej prdik no :nevim:
pokud ji chces kupovat vyhledove, asi bych to ted nikam nutne nestrkala, at to mas k dispozici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
8.10.20 11:12
@pohledzdruhestrany píše:
od února do teďka FED vyemitoval tolik dolarů, kolik bylo v celosvětový peněžní zásobě tuším do roku 1970, tahle obrovská masa se musí někam nacpat a nejvíc to půjde do nemovitostí a akcí, jak napovídá dosavadní vývoj, není moc důvodů k poklesu nemovitostí…naopak

Já tu nechci moc zabředávat do ekonomie, ale takhle, jak to podáváš je to strašně moc zkreslený. Nemůžeš se koukat na absolutní čísla, ale vztažená k inflaci.
Když tě chleba stojí 1 Kč, ty chceš, aby se nakoupilo 100 chlebů, tak musíš do ekonomiky poslat 100 Kč. Když tě ale chleba stojí 10 Kč, tak abys dosáhl stejného efektu, musíš do ekonomiky poslat taky 10× tolik.
A podle mého osobního názoru ani tak se nestačí na to dívat, protože trh podléhá očekávání. To znamená, že se nestačí dívat na stavovou veličinu - tedy objem peněz v ekonomice, ale tokovou veličinu - ale přírůstek peněz v ekonomice.
To znamená, že když sypeš do ekonomiky kvůli tomu, aby se nakupovalo 100 chlebů - 100 Kč měsíčně, tak když chleba bude stát 10 Kč, musíš sypat 1000 Kč měsíčně, abys udržel ekonomiku na stejné úrovni.

Nicméně v principu ano - zvyšování peněz v oběhu vede ke zvyšování cen. Jenže čím dál tím menším přírůstkem, a až dojde k tomu, že ten přírůstek bude velmi malý, tak ti, co koupili na začátku začnou prodávat a pošlou ceny dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
8.10.20 17:43
@Anonymní píše:
Za chvíli budu mít svůj první milion (nebojte, poctivě vydělaný :lol: ). Výhledově bych si ráda koupila byt, ale zatím je to málo a do hypo se mi moc nechce, tak bych do té doby peníze chtěla nějak zhodnotit. Nemáte nějaký tipy? Zonky, Mintos, cokoli…?? Díky :srdce:

Edit: oprava hrubky ;)

Příspěvek upraven 07.10.20 v 10:50
@Ou píše:
No především se o tom neraď s lidmi na internetu. Zejména když je to tu rejdiště spousty šmejdů a mlm, jstli ti teď tady někdo začne nabízet strašně výhodnou investici, tak to fakt nebude výhodné pro tebe…

Nejjednodušší je zajít do té banky, ve které máš útčet a u které si někdy čase budeš chtít brát hypotéko a poradit se s nimi co za spořicí produkty mají.

Pokud chceš trochu adrenalinu a riziko ztráty, tak si najdi nějakého investičního poradce, kterému budeš platit za jeho služby a nebude úplně levný a nech si něco poradit od něj/ní. Nevyužíve poradce co je „zadarmo“ - chceš někoho pro nějž budeš platící klient, pro poradce co si peníze neberou je platící klient ta banka, které dodá zákazníky.

Pokud poradce kterého budeš chtít kontaktovat dělá pro nějakou větší firmu, tak si ji důkladně předem prověř na internetu - protože jinak skončíš se šmejdy z OVB a podobně…

Opravdu radis nekomu zajit do banky (k nejvetsim smejdum), jak investovat penize? Koupil bych chalupu popripade vybral vhodny zapas se spatne vypsanymi kurzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
8.10.20 18:09
@riccius píše:
Já tu nechci moc zabředávat do ekonomie, ale takhle, jak to podáváš je to strašně moc zkreslený. Nemůžeš se koukat na absolutní čísla, ale vztažená k inflaci.
Když tě chleba stojí 1 Kč, ty chceš, aby se nakoupilo 100 chlebů, tak musíš do ekonomiky poslat 100 Kč. Když tě ale chleba stojí 10 Kč, tak abys dosáhl stejného efektu, musíš do ekonomiky poslat taky 10× tolik.
A podle mého osobního názoru ani tak se nestačí na to dívat, protože trh podléhá očekávání. To znamená, že se nestačí dívat na stavovou veličinu - tedy objem peněz v ekonomice, ale tokovou veličinu - ale přírůstek peněz v ekonomice.
To znamená, že když sypeš do ekonomiky kvůli tomu, aby se nakupovalo 100 chlebů - 100 Kč měsíčně, tak když chleba bude stát 10 Kč, musíš sypat 1000 Kč měsíčně, abys udržel ekonomiku na stejné úrovni.Nicméně v principu ano - zvyšování peněz v oběhu vede ke zvyšování cen. Jenže čím dál tím menším přírůstkem, a až dojde k tomu, že ten přírůstek bude velmi malý, tak ti, co koupili na začátku začnou prodávat a pošlou ceny dolů.

pošlou ceny dolů myslíš oproti jejich kupní ceně v nominálu nebo oproti jejich diskontované hodnotě v čase (mezi nákupem a poklesem) nebo jen o něco níž oproti vystoupané maximálce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Diagnozaotec
9.10.20 14:17
@riccius píše:
Mě fascinuje, jak tu každý vidí - nemovitost, nemovitost, nemovitost. To, co píšeš, je hodně zjednodušené, možná i nesmysl.
Jediná „prázdná“ nemovitost, která „nic“ nestojí, je pozemek.
Jinak byt tě stojí v závislosti na velikosti 3-6.000 měsíčně. Pokud ho financuješ hypotékou, tak na úrocích (jistinu nepočítám) dvojnásobek. Tedy ročně 40-80 tisíc měsíčně, za pět let se ti byt musí zhodnotit cca o 300.000 (s hypo o 600) tisíc, abys byl na červené nule (ještě započti daň, náklady na nákup a prodej, a další poplatky).
Takže prázdný byt - to fakt musíš výborně nakoupit.
A teď si všichni pískáme, jak nemovitosti rostou, ale už jsme někde před vrcholem a očekávám, že cena bude spíš stagnovat. Hodně lidí zapomnělo, že ceny ne vždy rostou. Ale jelikož jsem si to prožil, tak vím, že i ceny bytů mohou klesat. V roce 2008 jsem koupil byt za 2,6 milionu, a v roce 2012 jej nikdo nebyl ochoten koupit za 2,4 milionu. Ceny se vyrovnaly až v roce 2014-16. Ale já už měl na bytu náklady za hypo, opotřebení, výpadky nájmu a další - 400.000 Kč. Jo, dneska si pískám, byt má hodnotu něco přes 4 miliony, ale je to 12 let. Za 12 let udělat výnos 80% s takhle šílenou likviditou a starostmi okolo toho není žádné terno.

Ceny nemovitostí sleduju od roku 2008. Mám vlastní zkušenost. Byt, velké město, panel, koupeny 2008 za 1.8, prodám 2011 za 1.8. Koupě byla tenkrát výhodná, prodavajici spěchal. Poté koupený byt v širším centru, cihla za 2,6, prodej 2018 za 4,5 navíc vše bez reality. I kdybych počítal všechny náklady včetně úroků hypotéky, tak se nedostanu ani na polovinu čistého přírůstku.
Globální demografické odhady počítají přírůstek obyvatel země asi do roku 2080 na 12 mld. Lidi přibývá, nemovitosti je pořád stejně. Logicky, cena bude růst.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová