Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kup si někde stavební pozemek a za 5 let ho prodáš o pár set tisíc dráž.
@Anonymní píše:
Poctivě, šmarja sorry![]()
aha, já už myslel, že to byl překlep z podlstivě ![]()
Nemovitost, pozemek, hned. Moc bych necekala.
Nevim, kde bydlis, u nas u Prahy ceny jen rostou.
Když chceš bydlení za pár let, tak hlavně teď hodně šaškuj s investicema
Ne, vážně, radši je ulož na nějaký výhodný spořák a šetři dál.
@unuděná výhodný spořák na takovou částku v podstatě neexistuje. Řeším teď něco podobného a možná si ty peníze raději zašiju do matrace, když jsem zjistila jak to chodí. ![]()
Já samozřejmě šetřit dál budu, finanční plán mám. Jen mi jde o to, že bydlení mě teď nepálí a spíš to chci pojmout jako zajištění pro sebe do budoucna. Spořák taky samozřejmě mám, ale to nevynáší skoro nic ![]()
No především se o tom neraď s lidmi na internetu. Zejména když je to tu rejdiště spousty šmejdů a mlm, jstli ti teď tady někdo začne nabízet strašně výhodnou investici, tak to fakt nebude výhodné pro tebe…
Nejjednodušší je zajít do té banky, ve které máš útčet a u které si někdy čase budeš chtít brát hypotéko a poradit se s nimi co za spořicí produkty mají.
Pokud chceš trochu adrenalinu a riziko ztráty, tak si najdi nějakého investičního poradce, kterému budeš platit za jeho služby a nebude úplně levný a nech si něco poradit od něj/ní. Nevyužíve poradce co je „zadarmo“ - chceš někoho pro nějž budeš platící klient, pro poradce co si peníze neberou je platící klient ta banka, které dodá zákazníky.
Pokud poradce kterého budeš chtít kontaktovat dělá pro nějakou větší firmu, tak si ji důkladně předem prověř na internetu - protože jinak skončíš se šmejdy z OVB a podobně…
Děkuju, na to si dám pozor, do něčeho takovýho bych příčetná nikdy nešla. Produkt od svojí banky mám, šlapal skvěle, jenže pak přišel covid a šlo to do háje. Proto se poohlížím po nějakých dalších možnostech ![]()
Koupila bych byt na hypo. Nebo ten pozemek. Jesti ceny nemovitostí pořád tak porostou, tak vlastní bydlení bude zachvilku nedostupný luxus /v některých lokalitách už je ![]()
Sama se jít do hypo bojím, přece jen je těžká doba a člověk nikdy neví, jak se bude dařit v práci, jsem taková spíš opatrná
Tahle částka je prostě moc malá, což je v principu taky šílený ![]()
Za chvíli budu mít svůj první milion (nebojte, poctivě vydělaný
). Výhledově bych si ráda koupila byt, ale zatím je to málo a do hypo se mi moc nechce, tak bych do té doby peníze chtěla nějak zhodnotit. Nemáte nějaký tipy? Zonky, Mintos, cokoli…?? Díky 
Edit: oprava hrubky
Příspěvek upraven 07.10.20 v 10:50