První pokusy a nejistá ovulace

74
19.6.14 00:18

Prvni pokusy a nejista ovulace

Ahoj holky:)
Vim, ze temat na „prvni snazeni“ atd je zde nepreberne mnozstvi, ale uprimne se mi nechce moc prokousavat 1000ci strankama:)
Zacali jsme se snazit od dubna, ja vim, zadna doba, jenze rikejte to 31lety zensky. A ted k problemu. Netusim kdy mam ovulaci. Byli jsme delsi dobu v zahranici, kde mi, nejspise vlivem casoveho posunu a zmeny podnebi, vynechavala menstruace nebo prichazela kdy se ji zlibilo (napr. po 6 tydnech atd). V dubnu mi prisla MS poprve po skoro 8mesicich spravne po 29 dnech. 1.snazeni bylo neuspesne, dalsi MS prisla opet po 29 dnech, ale v dalsim mesici jsme se vraceli zpet do CR, dalsi (cervnova) MS prisla opet dobre, ale nejsem si jista zda ovuluju. K doktorovi se chci zitra objednat.
Takze to ted zkousime jak se da:D dnes jsem 13DC, vytok zadny nemam ale uz treti den me boli v podbrisku a obcas je mi tak nejak soufl {ale ne vyslovene na zvraceni}, proste takovej tezkej zaludek. Vytok takovej prohlednej slizovej jsem mela tri dny zpet asi 2 dny jinak vubec nic.
Myslite, ze je mozne, mit OVU skutecne hned po MS. Vim, ze mozny je vsechno, ale spis me zajima, jestli je na tom nekdo podobne. K dr jak uz jsem psala se budu objednavat zitra, ale tak jsem chtela hodit otazku do plena:)
A jinak moc drzim palce vsem, ktere se snazi o prvniho potomka ja doufam, ze uz to brzo prijde:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4396
19.6.14 00:26

Když máš cyklus po 29 dnech, tak ovulace je pravděpodobně 12-16 dní zpátky, takže 13-17DC. Kdy ovulace bude zjistíš ovulačními testy a jestli opravdu proběhla zjistíš měřením bazální teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85536
19.6.14 06:12

@Vacci zkus ovulacni testy. Testovat zacni tak od 9. dne, at mas jistotu, k tomu muzes merit bazalni teplotu. Ale dva mesice snazeni neni vubec nic 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
19.6.14 06:18

Mě je při ovu taky šoufl… Jak píše @sarink, ta ovulace je zhruba těch 14dnů před ms, takže zřejmě někdy teď. Vlítněte na to, minimálně půl roku bych do toho doktorku fakt netahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
19.6.14 07:07

@Vacci ahoj píšeš, že jsi 13 DC a bolí tě podbřišek, před třemi dny výtok, takže bych řekla, že ovulace bude dnes, zítra. K doktorce bych se objednala, jen tak na kontrolu, to určitě neuškodí. Držím palce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
19.6.14 07:31

Ahoj holky, mám prosbu měřím si BT od začátku mám nejvíce 36,5 ale teď už dva dny mám 36,7 může to být ovu? i když test je negativní? ale podle výpočtů měla být ovu 11-14.6 poslední MS byla 29.5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
19.6.14 08:01

Holky chtěla bych si zkusit zjistit taky kdy mám ovulaci, ikdyž se o mimi zatím nesnažíme, nikdy jsem to nedělala, a tedy tu bazální teplotu měříte kdykoli během dne a jak to je, kdy je teplota nejvyšší, tak ten den je ovu? Výtoku si taky někdy všímám asi 10tý den po MS, tkž to je taky „příznak“ ovu? Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
35997
19.6.14 08:21

@111verunka111 teplota se meri hned rano po probuzeni v posteli. Kdy byla ovulace zjistis zpetne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
19.6.14 08:26

Ahoj holky, používám digitální testy Clear Blue, a ty vždycky přesně ukážou. Prázdné kolečko - nemáš ovu; smajlík - máš ovu :-) Přijdou mi nejjednodušší. Jejich cena je vyšší, ale co bych neudělala pro mimi :-)Přeju všem ať se nám brzy zadaří a najdemem vytoužené // :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
19.6.14 08:30
@Vacci
Myslite, ze je mozne, mit OVU skutecne hned po MS. Vim, ze mozny je vsechno, ale spis me zajima, jestli je na tom nekdo podobne. K dr jak uz jsem psala se budu objednavat zitra, ale tak jsem chtela hodit otazku do plena:)
A jinak moc drzim palce vsem, ktere se snazi o prvniho potomka ja doufam, ze uz to brzo prijde:)

Možné to určitě je, kamarádka měla ovu 27 DC a cyklus má 30 dmí, takže proč ne :-)Když to zjistila, tak se posnažili a teď mají krásného chlapečka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
19.6.14 08:53

Moc vsem dekuju. problem je v tom, ze moje polovicka je az do nedele pryc:( jeste nez odjel, tak jsme to zkusili…utery dopoledne. mno, tak uvidime. ja vim, ze 3mesice snazeni nic neni, ale me spis desi muj vek. jinak na gyndu musim-na kontrolu, jak jsme byli delsi dobu mimo republiku, tak jsem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
19.6.14 08:54

@Zdeňulka1 A Zdeni, dosrala ta kamaradka normalne jeste MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
19.6.14 08:55
@Vacci píše:
Moc vsem dekuju. problem je v tom, ze moje polovicka je az do nedele pryc:( jeste nez odjel, tak jsme to zkusili…utery dopoledne. mno, tak uvidime. ja vim, ze 3mesice snazeni nic neni, ale me spis desi muj vek. jinak na gyndu musim-na kontrolu, jak jsme byli delsi dobu mimo republiku, tak jsem nebyla.

Buď uplně v klidu, my se snažíme asi 2,5 roku a je mně 30 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
19.6.14 08:56
@Vacci píše:
@Zdeňulka1 A Zdeni, dosrala ta kamaradka normalne jeste MS?

Jo, dostala právě, i když už vlastně byla těhotná :-) Další měsíc se už MS nedostavila, tak zkusila test a bylo to tam. Ale dle Dr otěhotněla už právě ten 27 DC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
19.6.14 09:05

@111verunka111 bazální teplota je teplota, kterou má tělo v bazálním režimu, tj. nehybné tělo, které jen leží a existuje. Než na tuhle teplotu tělo vychladne, trvá to několik hodin, uvádí se, že má člověk ležet alespoň 5 hodin. Takže ráno po probuzení, ideálně než vylezeš z postele a ve stejnou dobu.
Do téhle teploty se ti promítnou změny v režimu, nemoci, pití alkoholu, teplota místnosti, takže přiznávám, že já bych na to v podstatě bezdůvodně nervy neměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí