První příkrmy do ručičky
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Promiň ale většina je plná cukrů. Zkus koupit dudlík do kterého se dá dát třeba ovoce nebo to můžeš naplnit i tou kaší máme ho doma a je to super. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja teda se lzickou problem nemela, ale u kamaradky jsem videla ze se daji koupit i kapsicky, ktere si naplnis sama (a daji se umyt a opakovane pouzit)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přečti si knižku „Vím, co mi chutná“
Tam najdeš všechny potřebné informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adelka951 Asi mas pravdu. Dneska dopo uz se tu takto nekdo ptal, podobny dotaz, ale na tema kapsicky, tak me to zmatlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laurie no neco takoveho jsem myslela. Jenom jsem doufala, ze tady nejaka mamina s tim bude mit zkusenost, jak to mimco zvladalo a tak…
Jinak dekuju za reakce, plnitelne kapsicky jsou na cesty super, ale me jde o normalni zavadeni prikrmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina712 zkoušela jsi dávat lžičkou i zeleninu - pyré z mrkve, cukety atp? Možná bych zkusila tyhle zeleninové obědy s večer zatím nic. Může být i unavená na to se otravovat se lžičkou ![]()
Kukuřičné křupky jsou v pohodě. Hned se v pusince rozpustí. Koukni na tzv. BLW metodu, to jsou právě pokrmy do ruky. Za mě je fajn měkké ovoce - banán, zluty meloun… Ale nejdříve si musí mimčo zvyknout na zeleninu a ta musí být teda uvařená, aby to mimčo užužlalo a aby mu nezaskočilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina712 zatím ne, ale mám jejich stránku na Facebooku a tam se to řeší hodně, včetně receptů a kde čeho. Základ je všechno do ruky. Taky to není takovýto klasický zavádění potravin jak to asi znáte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@máma_ze_severu zatim jsem nic jeste nezkousela, jen kdyz vidim jeji odpor k jidlu lzickou, tak uvazuju, jestli mi ty nervy za to stoji a nemam to zkusit jinak.. tak hledam informace…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina712 píše:
Ahoj, zajimalo by me, jestli jste nekdo takhle zkousel zacit s prikrmy. Dcera 6m, plne kojena, nechce vubec jist ze lzicky. Cca mesic ji zkousim davat vecer kasicku. Pusinku neotevre, kdyz uz ji tam tu lzicku dostanu, tak vetsinu stejne vyplivne, silene kope nozickama, hazi rucickama a zkratka nema o to jidlo vubec zajem. Kdyz jim ja, po jidle se mi sape a hned by si ho strkala do pusinky. Zkusila jsem ji dat do ruky krupku a hrozne ji bavilo to ozuzlavat, kousat a zvejkat. Tak me napadlo zkusit to takhle, mate s tim nekdo zkusenost? Diky za reakce.
Prosim ty, ktere by mi chtely napsat, ze zkusenost sice nemaji, ale rozhodne by tak nekrmily at to ani nepisou, to me nezajima. Dekuju.
Proč zrovna kaše jako první jídlo? začla bych obědem, když bude čilejší, ne unavená. A určičtě zeleninou. Proč začínat cukry, sacharidy? Dítko se nauči na sladké a bude odmítat zeleninu atd. Já dala jako první jídlo zeleninový příkrm na oběd, za měsíc přidala maso, až za další měsíc místo dalšího mlíka odpoledne přesnidávku, za další měsíc jsme odbourali dopolední mlíko a další svačinku. Kaše jsem dala prvně kolem 7-8m a to na snídaní, nebo dopoledne je to těžké, jsou to sacharidy, těžko stravitelné. Ale můj názor… někdo dáva i lipánka v 6ti měsícich, každý dle svého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina712 píše:
@máma_ze_severu zatim jsem nic jeste nezkousela, jen kdyz vidim jeji odpor k jidlu lzickou, tak uvazuju, jestli mi ty nervy za to stoji a nemam to zkusit jinak.. tak hledam informace…
kašičku nee, prvně začínat fakt zeleninou a pokračovat jak píše @Veru1987
křupky jsou naprosto v pohodě, dají se koupit pohankové, kukuřičné a rýžové, je to moc dobré právě na to zkoušení toho ožužlávání
ale hlavně, když je plně kojená, asi příkrmy ještě nepotřebuje, já jsem dceru zkoušela převádět na příkrmy třikrát, než se povedlo,
když po několika naprosto marných pokusech nic k ničemu nevedlo, přestala jsem dávat jakékoli příkrmy (kromě těch křupek, ty chtěla) a začala jsem až po 3 týdnech, zase to nemělo úspěch, tak znovu pauza asi 3 týdny a pak už se chytla
prostě ještě není na příkrmy zralá
hodně štěstí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit