Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dana V Já si z toho těžkou hlavu rozhodně nedělám
Prostě ne každé dítě je tabulkové. A to měření se taky může splést
Navíc - já měla při narození sotva tři kila a chlap měl ani ne dva a půl
Takže nepočítám s čtyřkilovým miminkem
Nějak nemá být po kom velké
A cukrovka teda pro mě taky nebyla zrovna procházka růžovou zahradou. Vypít se to dalo, to mi nevadilo, ale pak mi začalo být zle, musela jsem na sebe otevřít okno a ještě ležet, jinak bych to fakt neudržela, po druhém odběru si mě sestřička vzala k sobě, že nebudu ležet v čekárně
A fakt katastrofa, musel si pro mě přítel přijít, odvézt mě domů a tam jsem lehla a okamžitě usnula
A po probuzení mě šííííleně bolela hlava, jsem měla chuť s ní prorazit zeď
Ale naštěstí hodnoty na spodních hranicích, takže aspoň něco
@Lelio Já si taky myslim, že to bude docela kekel
ale na druhou stranu si říkám, bude to jen hodně sladkej čaj, ne? to bych snad měla zvládnout
ale taky se trochu bojim, jak mi bude potom. Radši už jsem v práci nahlásila, že ten den už pak možná nepřijdu ![]()
@Dana V Jo, chuť mi nevadila vůbec
však uvidíš, mi zase sestřička říkala, že tam zrovna měla ten týden jenom těhulky, co ani necítily, že něco vypily
Tak jsem si to asi vybrala i za ně
Ahoj holky
Tak já čekám první dítko v lednu
zadařilo se nám rok po mimoděložním s odejmutím vejcovodu. Jinak mně se cukrovka nevyhnula
a nahoře mám 10 kg
Všem vám moc přeji pohodové a bezproblémové těhotenství a ať se čekajícím brzy ukáže vytoužené srdíčko
![]()
@Lelio no ja z tech 8 maminek co jsme tam prisli prisla jako prvni a uplne se mi to pricilo v krku a pak tu prvni hodinu hruza jsem na s3be na chodbe otvirala okno jinak bych se tam slozila druha hodina byla uz lepsi a uplne nejlepsi bylo kdyz rekli ze muzu domu a konecne jsem se mohla najist jeste ve dverich ordinace jsem uz vytahovala svacinu… a kdyz jsem ji celou snedla po ceste k autu tak mi bylo najednou asi o 200% lepe
@Lelio hezky metrik.. jsme casove dost podobne ja mam termin 12. A ty 17. Ledna ze ![]()
Ahoj holky, ja mam termin porodu v breznu, dnes jsem 25+0tt
O miminko jsme se zacali snazit po Novem roce a v cervenci se mi objevily //
V patek jsme se dozvedeli, ze cekame holcicku, uz se na ni moc tesime ![]()
Ahojky holky vítám mezi námi další nové a omlouvám se, že už jsem se včera neozvala, ale protože jsem nově regitrovaná tak mohu za den jen 10 příspěvku
holky a kdy jste dostaly těhotenskou průkazku??? @ZT12 gratuluji k holčičce… já bych taky raději holčičku, ale hlavně ať je to zdravé a ať vše dopadne dobře..
@Hanulka89 ja jsem teh. prukazku dostala asi v 10tt, ale pry to kazdy doktor dava jak chce, nektery az po prvotrimestralnim screaningu ve 12tt.
@selena18 Mám termín 16. ledna
A děkuji. Já teda hlad vůbec neměla, mi bylo i v době odchodu tak neskutečně zle… Ale chlap do mě tu svačinu narval a je pravda, že to pak bylo o něco lepší
Ale já tam byla 27+6
Mi sestřička odmítala dát žádanku dřív ![]()
@Hanulka89 Průkazku jsem dostala až po prvotrimestrálním screeningu, na kterém jsem byla 13+2 ![]()
@Hanulka89 Já dostala průkazku v 10tt, kamarádka ale až po screeningu ve 13tt
@ZT12 A kdy máš termín? Já 8.3.
že to asi bude kluk mi doktorka řekla už při screeningu ve 12tt a pak jen v 16tt potvrdila
už máš nějakou výbavičku? Já co se týká oblečení ano, moje máma začala nakupovat hned jak jsem jí řekla, že jsem těhotná
kočárek už mám taky vybraný a během prosince ho chci objednat, aby už během ledna bylo vše připraveno
Pozitivní těhu test jsem měla 4.7., kdy jsme se ráno chystali na svatbu mojí kamarádky a já si udělala testík, jestli teda můžu pít a kouřit nebo ne a zjistila jsem, že ne
no a díky té svatbě jsem před kamarády byla schopná těhotenství utajit asi tak maximálně 2 hodiny ![]()
Ja byla na cukrovce ve 24 tt… a tehu katricku jsem dostala na konci 13tt a screening jsem mela ve 12+ 3tt… dneska jsem byla na adventnich trhach a same dobrutky jsem si privezla udelam nejaky oblozeny tac a zapalim hezky svicku na venci a udelame si pohodicku… a v utery se tesim na kontrolu a pak se pujdu prihlasit do porodnice
A kdy jste to oznámili?
Já rodině v 16. tt a kamarádům až 24. tt
Ale já mám stále skoro nijaké bříško, takže když se dobře obleču, nikdo to nepozná ani teď ![]()