Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lelio tak to mas dobry mi to oznamili po tom co jsem dostala prukazku… udelala jsem pranicka a knim fotku z UZ a rozdala rodine a pak asi o dva dny dyl jsme to rekli pratelum… jinak ja uz mam teda pupek jako blazen a ani kdycby buh vi co tak bych ho neschovala
@Lelio tak to si vydržela dlouho
já našim hned a ostatním ve 13 tt
mám břicho jak balón
v sobotu se vdávám a tak tak se vejdu do šatů ![]()
Moje maminka prosím dneska prohlásila jestli jím nechceme něco říct
tak jsem dělaly jako že nic, ale řekla bych, že to ví… Jinak mi taky přijde, že mam nafoukle břicho, že to asi dlouho tajit nebudu moct. Rodičům to chceme říct o vánocích a pak po 12tt ostatním ať máme jistotu…
@Hanulka89 Jojo, mame to stejne.
Ale teda na to, ze zeru a mlsam o hoooodne min nez pred otehotnenim amm taky sileny bricho. A taky to chci tajit az do vanoc, to budu 10tt, to uz mi prijde ok, ale do te doby nevim, jak to udrzet v tajnosti. pristi vikend travime u nasich vikend, slavime manzeluv svatek, a u nas se vdzycky slavi s hodne vinem a tak…asi si vymyslim nejaka antibiotika.
A jak to mate se jmenem? U nas sileny meme domluveno ze pritel vybira pro kluka a ja pro holku ale od te doby co se vi ze to bude holka mi neustale vsichni kecaj do toho jak by s3 mela jmenovat… uz jsem byla nucena rict ze se to dovedej az se narodi ponevadz iz me nebavi se furt s nekym handrkovat a obhajovat si jmeno MEHO ditete… jak to mate u vas?
@Dana V termin mam 11.3., to to mame kousek od sebe
vybavicku uz nejakou mam, i obleceni a kocarek nam privezli min. tyden. Mam nizko, vepredu placentu a nakazany klidovy rezim, jinak mi hrozi predcasny porod. Od pulky zari jsem nastesti doma na neschopence, takze jen relaxuju a v klidu a postupne vsechno porizuji
S tim proflaknutim tehotenstvi jsme to take mely podobne. Ja jsem se asi 1.7. dozvedela, ze jsem tehu a 11.7 jsme sli take na svatbu!
Zenil se partneruv bratranec, takze pred rodinou jsem to nemela sanci utajit, jelikoz vsichni vedeli, ze se o mimi snazime a najednou jsem nechtela pit a kourit
![]()
@selena18 dulezite je, aby jste se shodli s partnerem, ostatnim to opravdu muze byt jedno. Dneska jsem prosla necim podobnym. Libi se nam s partnerem jmeno Tereza, ale jeste to nechavame otevrene pro pripad, ze by se nam zalibilo neco jineho. No a dneska jsme meli navstevu, tchyni, svagrovou i moji sestru a vsichni chytri jak radio, zacali vyjmenovavat jmena, ktera se jim libi. Uplne me to rvalo zily!, ![]()
@ZT12 teda já doufám, že nebudu muset na nemocenskou jinak se asi doma ukoušu nudou
celkem tě obdivuji… zase na druhou stranu se ukoušu nudou než aby se něco stálo malému… Jinak s jména máme vybrané už dlouho dopředu i když teďkom manžel začal, že by místo Natálky chtěl Rozárku tak teď nevím…
ale na to budeme mít ještě hafo času ![]()
@Hanulka89 tak me nic jineho nezbyvalo. Do prace jsem denne dojizdela a jelikoz jsem mela uz driv nejake gyn. problemy, tak jsme nechteli nic riskovat
ziju v rodinnem dome, takze se urcite nenudim. Stejne vse musim delat opatrne a pomalu, takze mam porad co delat ![]()
@ZT12 no je sice pravda, že pokud budu takhle unavená nebo ještě unavenější než jsem doteď tak půjdu s radosti
dneska jsme na hodinu usla na gauči
A máš pravdu, že se vše musí dělat opatrně a na báraku je práce hafoooo taky bydlím v RD ![]()
@selena18 a pro jaké jste se nakonec rozhodli?
Nám do toho taky všichni kecali, ale uhájili jsme si Sofii ![]()
Holky já jsem doma od 8tt
takže už půl roku a mám to kousek od zbláznění ![]()
@zuzkaholl no ja prave stale furt nevim asi si pockam az do porodnice… mam dve takova co jsou na prvnim miste ale radsi to jeste necham treba si to jeste rozmyslim
@ZT12 @zuzkaholl Jé holky, vy už jste takhle dlouho doma, ale určitě pořád lepší být doma a ukousat se nudou, než aby nastaly nějaké komplikace. Já teda pořád chodím do práce (ale mám domluveno pár dní týdnu home office
), ale už taky odpočítávám posledních pár týdnů, už se na MD docela těšim. Také bydlíme v domečku, máme pejska, takže nudit se asi taky nebudu. Akorát by asi bylo lepší být na MD na jaře nebo v létě, aby se dalo ještě něco dělat na zahradě
takhle holt budeme s pejskem natažený na gauči u krbu ![]()
Se jménem je to taky těžký, jednou jsem tchyni řekla, jaké jméno se mi líbí (už se mi navíc asi stejně nelíbí) a ona hned, že se to nelíbí jí, bla bla
takže to udělam také tak, že moji rodiče i manželovi rodiče se jméno dozví, až se malej narodí, také se nehodlam s nikym dohadovat, nedej bože si něco obhajovat.
Ahoj holky
taky se k vám přidávám, termín porodu mám 24.2.2016 a čekáme chlapečka
už se nemůžu dočkat až bude s námi
aktuálně jsem 29.tt a neskutečně to tedy utíká, stále jsem v práci tak se aspon doma nenudím ![]()
@selena18 to chápu
taky čekám, že mě přepadnou hormony a nastane změna
ale zase celá rodina už nazývá prcka Sofií ![]()
@Dana V jee, tak tu práci ti normálně závidím
já musela jít hned protože jsem dělala v důchoďáku ![]()
@kalipa ahojky
tak to už máš taky za chvíli
mně to teď nějak neutíká ![]()