Prvorodičky 2016 :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
813
16.12.15 10:45

@zuzkaholl já vim no, je to prostě buď vyšší anebo na hranici a pěkně mě to štve :( Včera i dnes se mi už daří držet v mezích, tak snad to bude stačit, uvidím, co mi příští týden řeknou na diabetologii. Ale podle toho, co mi tam sestra říkala minule, tak když se budu držet v mezích, tak by to mělo být v pořádku. Prostě inzulinu se musim vyhnout :think:

To jsem nevěděla, že nejde 8 týdnu předem, když seš na nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
16.12.15 11:36

@Dana V určitě to půjde a inzulin hrozit nebude ;) ty jo ted nevím jak je to s tou nemocenskou celkově, ale když si na rizikovym musíš jit těch 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
16.12.15 11:55

@Dana V Tak jsem hledala, jak je to s tou mateřskou a všude píšou, že si můžeš vybrat :) nevim, proč mi tedy doktorka tvrdila, že můžu až těch 6 týdnů, ani se mě neptala :nevim:
ale píšou, že co se týče financí je lepší jít 6 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
16.12.15 12:04

@zuzkaholl no já bych se spíš zeptala přímo na sociálce, jak to teda je :-) já to teda řešim nemusim, chodím pořád do práce (resp. převážně pracuju z domova) takže nastoupím těch 8 týdnů předem :-) finančně by to mělo vycházet cca stejně, maximálně dostaneš zaplaceny ty 2 týdny navíc nemocenské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.15 12:13

Ahoj holky když tady zrovna řešíte tu mateřskou..
já marodím od chvíle zjištění těhotenství a teď se mě zrovna sestřička ptala kdy chci jí jestli 6. nebo 8.týdnů..tak jsem pátrala u naší účetní a ta mi doporučila kvůli penězům jít těch 6.týdnů..prý se potom o ty dva týdny krátí mateřská na penězích..že nebudeš mí celkovou částku 7100 kč :nevim: :nevim:
a taky mi t potvrdily na sociálce..

• Citovat
  • Upravit
813
16.12.15 12:20
@Anonymní píše:
já marodím od chvíle zjištění těhotenství a teď se mě zrovna sestřička ptala kdy chci jí jestli 6. nebo 8.týdnů..tak jsem pátrala u naší účetní a ta mi doporučila kvůli penězům jít těch 6.týdnů..prý se potom o ty dva týdny krátí mateřská na penězích..že nebudeš mí celkovou částku 7100 kč :nevim: :nevim:

zajímavé, to slyším poprvé a to jsem mzdová účetní. Přitom mateřská ti plyne z příjmů a je na 28 týdnů a mělo by snad být jedno, kdy na ní nastoupíš. A pobírání rodičáku by se pak o ty 2 týdny posunout a jak si rozdělíš těch 220 tis je na tobě. Takže finančně by na tom člověk nijak neměl být ochuzený.

Jinak holky, nezapomeňte si po skončení mateřský vyčerpat v práci dovolenou, ať se vám zbytečně nezačne krátit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
16.12.15 12:29

@Dana V já už se v tom ztrácím :D přes sociálku jsem nic neřešila, papír jsem nesla zaměstnavateli :nevim: Ale asi to je vlastně jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
16.12.15 12:33
@Anonymní píše:

To asi fakt bude hloupost, urcite to bude tak, jak píše @Dana V všude tady na diskuzích píšou, jak je to jinak finančně, ale je fakt, že mateřská trvá 28 týdnů ať nastoupis kdy nastoupis. A rodičák si nastavuješ sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.15 12:36

@zuzkaholl
krátí se to jen o řádově koruny či desetikoruny..
nevím prostě mi to na sociálce tak řekli.. :nevim:
nechci Vás tady nějak mystifikovat jen píši co mi bylo sděleno :roll:

• Citovat
  • Upravit
754
16.12.15 12:49
@Anonymní píše:
@zuzkaholl
krátí se to jen o řádově koruny či desetikoruny..
nevím prostě mi to na sociálce tak řekli.. :nevim:
nechci Vás tady nějak mystifikovat jen píši co mi bylo sděleno :roll:

Já už fakt netuším :D vůbec ne ;) já už na mateřskou nastoupila, tak už nemám co řešit. Poptej se ještě třeba u kamarádek nebo u doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
16.12.15 12:56

@zuzkaholl nene ty přes sociálku nic řešit nemusíš, to vyřeší tvůj zaměstnavatel. Spíš jsem to myslela tak, kdybys měla nějaké pochybnosti, tak se informovat rovnou tam. Ona ti totiž každá mzdová účetní řekne něco jinýho. Kámošce třeba jejich účetní řekla, že když půjde na neschopenku, tak bude mít nízkou mateřskou, tak jsem jí chuděru musela uklidnit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
16.12.15 16:55

@Dana V bože :roll: to už pak člověk neví, čemu má věřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
17.12.15 12:55

Ahoj holky, tak dnes jsme byli s prckem na kontrole a už je to pěknej macík, váží cca 1300g :-) fotku bohužel nemám, byl blbě otočenej a fotka by z toho nevyšla, tak snad příště :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
18.12.15 07:53

@Dana V jůůů, tak moc přeji ať krásně rostete dál :) já si včera konečně zabalila tašku a měla jsem co dělat, abych to do té jedné cestovky nacpala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
18.12.15 09:13

@zuzkaholl já doufam, že toho do porodnice toho tolik potřeba nebude, podle toho, co nám říkala por. asistentka na předporodním kurzu, tak skoro všechno dostaneme :D víceméně by mělo stačit jen něco na hygienu a pár věcí navíc :D ale je fakt, že když jsem pročítala seznamy v různých časopisech a tak, tak bych do porodnice musela jet s obřím kufrem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová