Poradna duly
Jana Čurdová
@efkart07
Tak to netušim.. ale myslim, že se dávají až na druhou dobu porodní..
@Janča91 pohmatem? aha, tak mě nikdo nevyšetřoval celý těhotenství, teda naposled tak poslední č měsíce určitě nee. Jednou mi akorát dr říkala po vnitřním uzl, že čípek dobrý. to bylo celý…
@efkart07
Aha, tak to mě teda vždy.. Na každé kontrole klasika - váha, tlak, moč a pak doktor prohmátnul a šla jsem domů. Jen je mi divné, že ted už to dělat nebude ![]()
@junior007 Uvidíme
My jsme z toho s manželem už vypsychovaní
Furt čekáme a ta nevědomost co nás čeká a kdy to příjde je děsná…
@junior007 hele já myslim, že přenášet jde i dýl
já jsem se měla narodit na konci srpna a máma posledního září odmítla odejít z kontroly z porodnice domů, tak jí nakonec porod vyvolali
ale to už je extrém, to tenkrát asi dost přehnali.
@Krisťule88
Taky mám strach, kdy to přijde.. Zrovna ted mi chce asi vylézt pupíkem nebo co
To je vždy rána, že sebou uplně škubnu.
@Janča91 Ke konci už se to nedělá, teď už můžeš v klidiú rodit, tak to asi pokládají za zbytečné
Mě už teď taky 2 týdny nikdo nevyšetřoval, pouze váha, tlak, moč a monitor ![]()
@efkart07
U nás teda nechají přenášet max 10 dní, pak už vyvolávají.. Ono to taky neni moc dobré to přenášení. Nedávno mi řikala známá, že dlouho přenášela, protože ji špatně vypočítali datum (je to teda asi 30 let zpátky
) No a samozřejmě plodovka špatná, mimčo velký, už i nehtíky všechno měl přerostlé..
@Krisťule88
To sice jo, ale stejně je mi divné, že to otevírání nekontrolují.. jestli to není potřeba ![]()
@Janča91 Netuším, taky mi to přišlo divný, ale asi to není potřeba ![]()
@Janča91 no není to dobré, páč se pak začne kazit plodovka atd… máma to měla vypočtený dobře, páč hned první týden v lednu už ležela v nemocnici kvůli hrozícímu potratu, takže ten konec srpna byl vypočtený dobře… taky když jsem si vybírala porodnici, tak mi před touhle varovala
mě taky byl kousek když jsem se narodila ![]()
holky máte sbalený do porodnice dudlíky, mastičky, čepičky atd? já to v seznamu nemám, ale radši jsem tohle zabalila… já vůbec nevim co pro miminko sebou. Třeba v papírech píšou, že na cestu domů z porodnice máme mít 4 látkové pleny a 3 papírové a dvě čepičky. a nějak nechápu proč
jsem asi trochu natvrdlá
@efkart07
mě řekli akorát čepičku sebou. Jinak dudlíky nedoporučují ze začátku kvůli kojení, ale že kdyby bylo potřeba, tak tam vše mají, stejně tak ty kloboučky na kojení a tak. Takže já beru jen čepičku, rybilku a ten líh (ikdyž se tam prý stejně nepoužívá) a plenky
@Krisťule88 no to se ti nedivím, to až budete jednou v klidu sedět doma, tak to přijde
![]()
@efkart07 ty blááho
to už je asi dost, se ti hold nechtělo ven
dřív to ale bylo asi normální, taky jsem nedávno slyšela vyprávění, jak známá přenášela (taky je to už dooost let zpět) a taky šla na kontrolu a řekla, že už chce, aby jí poslali do nemocnice, a bylo to taky tak měsíc. dřív asi normální postupy…
@Janča91 tyjo, taky máte špatný směr výstupu koukám
mě se taky zabydluje u žaludku a žeber, a pořád tam kope a dloube..asi hledají únikový východ ![]()
@Katynka111
Rybilka je na opruzeniny, sice si myslim, že ji tam stejně nepoužiju, ale sebou ji mám
jo a ještě jsem brala olejíček Aviril. Ale fakt nevim s tou kosmetikou, co budu používat.. ![]()