Prvorodičky s TP 09/2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
514
1.9.15 15:02

@Janča91 taky kolem tebe všichni rodí a žení se? :D no to bych asi nedala… nechci, aby to vyznělo špatně, ale vůbec bych si to asi neužila a to nechci, chci to mít se vším všudy… když si představím, že 3/4 lidí by bylo kolem mě nalámaných a do toho ještě ty moje bambule a neskutečný vedro, to bych asi radši zdrhla :lol: koupíte malý nějaký hračky, pomazlíte a bude, ono toho stejně o moc víc nejde s takovou prďolkou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
1.9.15 15:03

@jijo budu asi pořád odstříkávat. dneska jsme byli u doktorky, tak se chtěla přesvědčit, jak kojim a jestli to nedělám špatně a po vážení po půl hodině si dal 10ml. to prostě nemá cenu… malej říkali první dva dny že je celý já a teď ta podoba je na tatínka, už je to kopie věrohodná :D
@makalka09 já jsem včera koupila odsavačku od Aventu ruční (stála 1000)a dneska jsem koupila elektrickou canpol babies, protože mam zánět v ruce a dneska jsem se probudila a s rukou už nehnu - a ta elektrická vyšla na 1700

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
1.9.15 15:05

@efkart07 ty kráso, tak to je radost co :? a se kterou bys řekla, že to jde líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
1.9.15 17:03

@makalka09 s tou elektrickou určitě. jde tam volit rychlost sání a 3 typy sání, podle toho jak miminko v průběhu kojení saje, takže je to téměř jako přirozené kojení a hlavně je to strašně pohodlný, můžeš do toho dát baterky, když budeš někde na cestě, takže to funguje i bez elektriky. já jsem se tak uklidnila a nemam z toho už nervy jako předchozí dny.ta ruční mi teda byla míň příjemná, víc to tahalo a dělá to rámus, jak to pumpuje, takže malej mi u toho neusnul a byl potom protivnej :zed: ta elektrická tak jemně vrčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
2.9.15 13:51

@makalka09
jo jo, je to jak epidemie :mrgreen: Já se taky divila, že se berou před porodem. Dělali tu svatbu narychlo, aby to stihli, než se mimčo narodí. Ale já bych to teda nedala. Už kvůli tomu, že nemůžu mít šaty, jaký chci, nemůžu se napít, užít si to pořádně. Prostě taková svatba z nutnosti..

Holky co už jste rodili, jak je to se zdravotní pojišťovnou? Každý mi řiká něco jiného. Musí se po porodu pro rodný list a s ním na pojišťovnu, nebo stačí po porodu zavolat pojišťovně a dodat to až později? Mám totiž hrůzu z toho, že by to šel přítel vyřizovat sám :mrgreen: Je na tyhle věci antitalent /úřady a tak/ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
2.9.15 13:54
@Janča91 píše:
@makalka09
jo jo, je to jak epidemie :mrgreen: Já se taky divila, že se berou před porodem. Dělali tu svatbu narychlo, aby to stihli, než se mimčo narodí. Ale já bych to teda nedala. Už kvůli tomu, že nemůžu mít šaty, jaký chci, nemůžu se napít, užít si to pořádně. Prostě taková svatba z nutnosti..Holky co už jste rodili, jak je to se zdravotní pojišťovnou? Každý mi řiká něco jiného. Musí se po porodu pro rodný list a s ním na pojišťovnu, nebo stačí po porodu zavolat pojišťovně a dodat to až později? Mám totiž hrůzu z toho, že by to šel přítel vyřizovat sám :mrgreen: Je na tyhle věci antitalent /úřady a tak/ :mrgreen:

a neporadí pediatrička? mně řekla, že mám zavolat ještě z porodnice a že se hned dohodneme kdy k ní přijdu, tak snad bude vědět… ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
2.9.15 13:58

@makalka09 Ja jsem s ni spokojena, ze si muzu vse regulovat sama. Ze zacatku me sice bolela strasne ruka a palec, ale uz jsem si zvykla :-) navic uz to stridam s kojenim, tak je to lepsi a lepsi…na feedu nakupuji rada, mam z tama i sterilizator, látkové pleny i jednorazove pleny..Uz ma lehce pres 3 kg, tak muzeme pomalicku vyrazet ven ;-) je to krasa! Uz mi hrabalo z vecneho sezeni doma! Co noveho u tebe? Moc nestiham procitat veskere diskuze :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
2.9.15 14:01

@boule76
No na matrice mi řekli, že mi rodný list přijde domů a s tím tam pak zajdu. Pediatrička mi řekla, at na to nečekám, abych si to vyzvedla sama a donesla na pojištovnu (protože to prý někdy trvá dlouho, než to přijde a propásne se na pojišťovně ta lhůta, do které se to musí donést). A pak mi někdo ze známých říkal, že tam stačí jen zavolat a dodat to později. Tak právě nevim, co je tak nejlepší :mrgreen: Asi tam pro jistotu zavolám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
2.9.15 15:09

@Janča91 přesně, takovou svatbu bych taky nechtela… I když někdy na začátku léta jsem měla takový myšlenky, že bychom udělali něco malyho jenom s pár lidma, měla jsem pocit, že by to melo byt, a příští rok busme to udělali, jak jsme původně chtěli, ale přítel si tukal na čelo :lol: teď to taky nechápu :D

@jijo to muselo být opravdu na palici, ale teď už budete moci trajdat o 106 :palec: a kojení se bude určitě taky jen a jen zlepsovat ;) počkám, jak to v porodnici půjde a zaukoluju přítele, rozhodla jsem se pro Tt, tak snad budu taky spokojená…

Holky, mne není od rána moc dobře, něco na mě snad leze… V lepší dobu to přijít nemohlo :roll: snad jste na tom líp? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.9.15 15:27

Tak dnes jsme byli na kontrole a monitory konečně v pořádku :srdce: jen při kontrole říkala Mudr. že nic moc, tak nevím zda málo otevřená či co… rozumíte někdo té tabulce v těh. průkazu a ty jejich šilené hodnoty? Ale každopádně jsem ráda, že se snad nic nechystá na sobobtu a stihneme hezky pospolu oslavit sestřičky svatbu :kytka:

@Janča91 volala jsem nedávno kůli něčemu jinému na pojišťovnu na tam mi pán řekl, že tam stačí zavolat, že tam mimčo chceš registrovat, úpřípadně přes internetový formulář a pak se dodává rodný list.

@makalka09 ajeej, ale zas je to už doba, že toho můžeš celkem dost z léků, kdyby bylo nejhůř. teď se napumpuj vitaminy a bude lépe :)

@jijo tak konečně už vozíš i po venku, i počasí ti dopřává ;) a kojení je suprový, že už ti taky pomalinku jde, tfuj tfuj, at to tak pořád pokračuje ;) myslíš, že pomohl i ta homeopatie ricinus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
2.9.15 15:35

@junior007 tak hlavně, že je vše v pořádku, třeba se tam dole zatím nic moc nedeje ;) těm hodnotám taky nerozumím… přítel byl v lékárně a tam mu řekli, že mi v zadnym případě nic pro mě dát nemůžou, že si mám udělat čaj :zed: šel tam sám od sebe o pauze, neni mi ještě tak špatně, ale kdyby jo, tak si ty čaje udělám asi dva nebo nevim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.9.15 15:51

@makalka09 jj, hlavně, že je vše v pořádku. hold se tam ta naše princezna vyšlechtí :D asi se ni c moc nechystá, ale hodnoty se právě mění…tak uvidíme, kdo z nás bude dřív :) :D v žádným případě nic? probůh :roll: tak kdyby bylo hůř, tak ráno zavoláš Mudr. a něco ti řekne, ale případně paralen bys mohla, ale jestli si nejsi jistá, tak pak zavolat ;) hlavně ty vitaminky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
2.9.15 16:04

@junior007 fakt? Já to po doktorce nikdy neprectu, jenom tlak po sestře :lol: takze ani nevím pořádně, co si tam pise :mrgreen: taky si myslím, že by jeden prasek v nejhorším neuskodil, ale snad se zítra probudím fit :) ty máš termín asi o den nebo dva později, tak si můžeme klidně vsadit :lol: třeba si nechává ještě pořádně nárůst vlásky, aby ji to seklo :D v takovým stavu by se mi fakt rodit nechtělo, tak si klidně pár dní počkám radši, ale to pšíkání by možná nemuselo být na škodu a mohlo by být rychle po akci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
2.9.15 16:08

@makalka09 tak to má doktorka ještě asi není tolik vypsaná nebo mám něco málo praxe z lékárny :D jj, to by jsme se mohli vsadit, aby jsme pak nerodili nastejno při jedné bouřce :lol: taak, třeba to pšíkání a kašlání pomůže, chcich ;) tak těm naším dítátkům dáme ještě chvilku… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
2.9.15 16:29

@junior007 tak to je jasný, to jsi vytrénovaná z lékárny :palec: mně v průkazce pobavilo upozornění: Kojení není antikoncepce! :lol: zhruba takovou cestou jsem se dostala na svět já, mi říkala mamča :lol: před týdnem jsem přítelovi tvrdila, že to vidim do tohodle čtvrtka, on tipoval ještě ten další čtvrtek, tak uvidíme… jj dáme jim ještě čas do příštího týdne :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí