Poradna duly
Jana Čurdová
@efkart07 Taky stále odsávám a jen tak se nevzdám! Chci ať má malá co nejdéle mé mléko. I když kdo ví, zda se naučí sama sát. Pořád je dost spavá
Nic si z toho nedělej, malá vypila i 0 ml a nebo 4 ml
V nemocnici nebyla moc aktivní… A teď se taky sem tam zadaří, že se ji vůbec nechce
U nás to je stejné..Nejdřív celá já a po 2 dnech už celý tatínek a to si zatím pořád drží.
@Janča91 Já si pro rodný list šla 6 den po porodu a pak asi po 10 dnech šel manžel na pojištovnu. Dítě musí mít stejnou jako matka. Chtěli i mou občanku, ale manžel nakonec říkal, že chtěli jen RL malé. Nic jiného. A do telefonu mi říkala paní, že by se mělo dojít do 7 dní, ale vzhledem k tomu, že u dětí to může trvat déle než Vás pustí, tak to moc nehrotí.
@junior007 Velmi pomalinku.. Jen když je chladněji a kolem pul hodky..I když už jsem taky přetáhla
No sice kojíme, ale stejně pak dokrmuji stříkačkou. Malá je stále spavá. No, nevím. Spíš asi ne. Měla jsem jen jedno balení a nepozorovala jsem žádný účinek. Ale už taky začínám být skeptická..Kéž by se mi konečně udělalo dostatek mléka!
Ty odsavačky jsou strašně individuální. Paní co měla holčičku na JIPce si moc chválila tu elektrickou. Ale bude to tím, že měla více mléka. Já mám každý mililitr těžce vydřený ![]()
Jinak jsem zjistila při první vyjíždce, že máme podvozek na reklamaci
Jsem na to moc zvědavá, jak to budou řešit…Pač bez podvozku se opravdu nedá jezdit :-/
@jijo
ono možná i záleží na koho narazíš.. Protože mi právě doktorka říkala, že když tam přijdeš později, tak pak dělají problémy a nechtějí proplatit ten porod.. ![]()
@Janča91 Tak já si volala na infolinku a vše zjišťovala, pač jsem se taky bála, že mi vynadají, že jdu pozdě. Ale když jsou maminky dlouho v nemocnici, tak to taky musí počkat. Navíc už byla malá nahlášená z matriky.
@Janča91 u nás je to tak, že matrikářka přišla do porodnice, vzala si papíry a přišla nám potom říct, kolikátého si máme dojít pro rodný list a že musí ten co tam jde mít občanky obou rodičů sebou a že potom do 8 dnů se musí zaregistrovat u pojišťovny a tam může dojít chlap taky. No a protože musíme jít na kontrolu kyčlí, která má být do 14ti dnů od narození, tak chlap jde v jeden den pro rodný list a rovnou i do pojištovny a další den na kyčle abysme to stihli. bez toho miminko neprohlédnou. prohlédne ho pouze pediatr. je to na palici ![]()
@makalka09 hihi, jo to tam vyznívá celkem vtipně
jj, dáme čas..al už… už se těšim, a ten takový strach trošku opadá, až bude to maličké na světě
ikdyž jisté obavy tam jsou… přítel už je taky celý natěšený vid, jak tak koukám
mě chce přítel až na termín, mají to přesně vymyšlené, jak ji zapijou, tak snad do mě případně nevrazí žádný špunt ![]()
@jijo to je škoda..ale co, za tu dřinu to stojí, že ještě pijete mateřské mléko
nj, ta homeopatie… právě se ptám, bo jsem k ní taková skeptická, ale zase kolegyně je z ní nadšená, tak nevím
ona maličká brzy ožije, neboj a to bude ještě řádit
a ono to asi s kočárkem nevadí být déle vneku, ne? kor když je tam teď počasí opravdu tak akorát na ty procházky
jinak, jeslti jsi kupovala kočárek v kamenné prodejně, tak by ti měli dát náhradní když ne podvozek, tak celý kočárek, hm? a co že máš za kočárek? a co máš za problém s podvozkem? :/
@Janča91 to vážně vyhrožují, že neproplatí porod? probůh… co to je za pojišťovny…
hlavně porod mají proplácet mamince nezávisle na pojištění mimča… přijde mi to jako vydírání, kdyby chtěla dát mamča mimino k jiné pojišťovně ![]()
@jijo @efkart07
Aha, no uvidim jestli nám to třeba neřeknou v porodnici. On by to nebyl takový problém tam zajít hned, ale vzhledem k tomu, že budu rodit v jiném městě, tak se pro RD musí tam. A to nevíme, kde ta matrika je - jen přibližně. A vím, jaký je přítel nervák na tyhle věci ![]()
@junior007
No mluvila o tom pediatrička.. asi nejde o porod, ale o to ošetření miminka. Každopádně je to ubohý tak jako tak ![]()
@junior007 právě, jsem rada, ze neni jen na nenatalu a že většina mleka je me. Tak zas to stalo cca 80,–kc, tak za zkousku to stalo. Ale uvazuji, ze to jeste zkusim…mam pocit, ze mi nejak ubyva mleko
tak tady bylo hur jen vcera, jinak je docelo teplo. Ale uz to moc neresim a chodim, kdy se mi zachce
Mas pravdu daji mi náhradní. Jen nechapu proc mi to nenapsala hned, kdyz jsem jim psala, jak to bude probihat. Mam podvozek Stokke Trailz a u zadnich kolecek se mi odchlipuje jedna cast. Dost me to nastvalo, pac je dost drahy. Snad vymeni kola a bude klid.
@Janča91 Je pravda, ze jsme dostaly v porodnici papir s instrukcemi, kam zajit pro rodny list a dalsi potrebne informace. Ja vsude sla pozde a nastesti to bylo Ok. ![]()
Konecne jsme trochu dorostly do oblecku, v kterem jsme mely odchazet z porodnice ![]()
@jijo
jéé ta je krásná ![]()
Nezkoušela jsi nějaký ty doplňky stravy na podporu mléka? Řikali nám o tom na kurzu, že to pomáhá, ale nevzpomenu si na název ![]()
@Janča91 Zkousela jsem gravimilk a jeste jedno co bylo v podstate stejne, ale od jine znacky. A uz mam asi 6 kojici caj…zkousim vse co najdu v obchode…Mamka mi plete same krasne vecicky…cepicky, ponozecky, svetriky…neni to sice moderni, ale strasne se mi v tom libi…
jen kdyby to nemela na takovou chvilku..jsem koukala, kolik stoji vlny..
@jijo
to bylo něco z lékárny, asi homeopatika na podporu laktace. Protože se o tom ta PA bavila s lékárnicí a shodli se právě, že si to spousta lidí chválí. Ale ten název mi fakt vypadl ![]()
Já mám doma taky nějaké pletené věcičky - ještě po mě
Mě se hrozně líbí ty sady - pletená čepička, rukavičky, botičky ![]()
@jijo tak tak, za těch pár kaček to stojí vyzkoušet.. ikdyby to nemělo pomct - ale raději opravdu pozor, ať ti neprodají špatnou sílu té homeopatie
. jinak je něco nového od Nutrilonu, tuším…Nutrimama? a raději kupuj v lékárně, já ty obchoďáky na tuto moc nemusím zkrátka… jej, kočárek pěkný teda..ale tak hlavně, že je to z kamennýho a můžete dál drandit
opravit to určo opraví, ono se to hold stává v těch seriových výrobách… a věcičky jsou úžasné ![]()
@Janča91 tak tak, co všechno pojišťovny neudělají..
jinak taky doufám, že nám něco dají v porodnici, protože toho je opravdu hromada, co člověk musí zařídit.
@junior007
Já mám vypsaný seznam, co všechno je potřeba po porodu
ale stejně se bojim, že na něco zapomenu.
Jinak děvčata, mám pocit, že mi začíná odcházet hlenová zátka, tak se snad konečně začne něco dít!! ![]()
@junior007 přítel se neskutečně těší, i když na něm poslední dobou vidim, že je taky trochu nervozní, ale to je normální… mám termín přesně za 14 dní, je neskutečně napínavý čekat, kdy se rozhodne
tvůj přítel to má tedy pěkně promyšlené, tak jsem zvědavá, jak mu to maličká (ne)překazí ![]()
@Janča91 teda, ty jsi opravdu připravená na všechno
tak, že byste si to střihli přesně na termín?
jakmile prý odejde, tak už to může být záležitost pár hodin, dní… jsem netrpělivá i za tebe ![]()