Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jsss ano, jen volala a sestřičku zajímalo jen kde bydlím a jméno miminka. Až nás pustí, mám prý volat. Bude období dovolených a tak jé možné, že za sebe tou dobou bude mít zástup. Jinak já mám tedy tu druhou doktorku - Moravcovou
naopak o Tučkový mi každý říká „hlavně neee k ní“ ![]()
@Zupa Aha, no u mě řekla, že pindíka nevidí a že se přiklání k holce (to řekla teď před týdnem a předtím před měsícem také), uvidíme, co řekne na další poradně, Jako samozřejmě že je to jedno, hlavně ať je mimi zdravé, ale štve mě, že nemůžu bříško oslovovat s jistotou a nakupovat v těch barvičkách no..zatím jedeme všechno neutrální
Jj, MUDr. Helcl to tam má moc hezké, celkově a je to i docela sympaťák. Jsem mu i říkala, že moje MUDr. Žáková říká holčičku a on mi řekl, že tam ten pidník fakt je, vytisknul mi právě tu fotku a řekl mi ať jí to dám, ale to jsem neudělala - nechtěla jsem ji nějak naštvat…ona pak sama říkala, že má horší UZ než oni… Nevím no, jestli může mít tak nožky u sebe, že tam pinďu prostě nevidí..dvakrát měsíc po sobě
Zase je taky fakt, že u MUDr. Zahrádky to taky neviděl úplně hned, nejdřív řekl, že má právě ty nožky u sebe a že nevidí do rozkroku a tak ukazoval jiné věci a po 10min. (cca) se tam vrátil a už to viděl… Ale četla jsem si od té doby už tolik příběhů jak se pletou s pohlavím, že jsem z toho celá nesvá
![]()
Jojo, taky si říkám, že to je částka za rok za ty prsa a že to není tak hrozné a chodím..Kolegyňka tam právě také měla malý nález a od té doby jí to sledují, tak jezdíme spolu.
A chodíte holky ještě do práce? Já zatím ano, plánuji to (pokud to půjde) až do těch 6 týdnů před termínem porodu…
@modelka86 Aha
Noo tak to jsem si asi nevybrala dobře
Já ani nevěděla, že tam jsou dvě..a na telefonu byla přímo ona a přišla mi hrozně milá..tak uvidím..kamarádka chodí někam do Prosetic a není spokojená vůbec, tak ono je to asi těžké s těmi lékaři celkově, jako ve všem
![]()
@jsss To znám, kolem mě už taky skoro všichni dítě/děti mají
Tak si představ, že včera jsem byla na kontrole a i paní doktorka mi řekla tu holku
Tak u nás je už jasno
A ty uvidíš, zatím máš ještě čas, ono se to vyvrbí, ale podle mě budeš mít kluka podle tý fotky
Jinak jsem se chtěla zeptat - kde že jsi byla na tý cukrovce? V Lipový? Já myslela, že se chodí jen do nemocnice…
@Zupa Tak super, že na diabetologii to proběhlo v pohodě
Jinak Tys byla na tý cukrovce v TP nemocnici, viď?
@jsss Jo a jinak já jsem na neschopence, ale já už jsem marodila před těhotenstvím, a když jsem pak zjistila, že jsem těhu, tak už jsem doma zůstala. Ale holky choděj do práce, já jsem tu, myslím, jediná, která jsem doma ![]()
@hrwjg Včera jsi byla u MUDr. Žákové? A řekla ti to sama od sebe? Ukazovala i pulču? A viděla jsi to u ní dobře? No tak to jsem zvědavá! Naposledy mi na to koukala ve 24tt a to si myslím, že už by vidět fakt jako měla! Je zvláštní, že tři MUDři nezávisle na sobě říkají kluka a ona pořád dál holku, to je fakt na palici
..a já mám další kontrolu až 11.4. a to už budu dle UZ cca: 27+6, čím větší bude mimčo, tím víc bude zkroucené a bude to hůř a hůř vidět, ta už u té holky u mě určitě zůstane a já budu mít fakt překvápko až do porodu… Já byla na cukrovce v Lipvce dole - Jiráskův dům, tam mě poslala přímo Žáková…
@hrwjg Ne ne na cukrovce jsem byla taky v Lipovce, dům Jirásek. Dostaneš tam žádanku od Stellartu. Jinak mé hodnoty cukru s dietou jsou v pořádku tak je snad inzulín zažehnán ![]()
Já jsem už taky doma, nástup na mateřskou mám teda až 23.4. ale terenní výzkum se rozjíždí už příští týden a to bych nezvládla takže jsem doma
ale né teda na neschopence.
@jsss Jojo včera jsem tam byla a řekla mi to sama od sebe. Popravdě přímo pulču jsem neviděla, já mám trochu problém se „čtením“ v ultrazvukových snímcích, pokud to není taková ta hodně čitelná fotka
Byla jsem včera ráda, že vidím ručky, nožky, to jsem viděla poprvé zřetelně
Ale netrap se tím, to se holt stává, že se doktoři v tomhle rozcházej. Já si prostě fakt myslím, že to bude kluk no
My jsme ještě zvědavý na ten 2. screening, to půjdu zase do Ústí, a tam nám to, podle mě, definitivně potvrdí. Jdu 11.4.
@Zupa Tak paráda
a s tím Jiráskem jsem to vůbec nevěděla, myslela jsem, že se na to chodí do nemocnice… holky, a byly jste tam samy nebo s někým? Myslím jako kvůli tý dlouhý době, co se tam čeká…
@hrwjg No trápí mě to dost, pořád na to myslím, že fakt nemůžu oslovovat bříško a ani nic koupit
štve mě to… ale jsou horší věci!!! děkuji za podporu!!! závidím a přeji ti že máš od všech zatím jednotný názor!
V tom Jiráskově domě je to příjemné, dá se tam na chodbě polehávat na gauči. Já tam měla manžela, ale jen na chvilku, jinak jsem si četla a odpočívala, docela to i uteklo…
@jsss To víš, že jsou horší věci - hlavně, že je vše v pořádku
Tak to jsem zvědavá, můj Tom taky půjde se mnou, když bude mít volno, a když ne, tak holt časopis ![]()
@hrwjg Taky se mnou byl přítel, ale poprvé hlavně proto že mě většina strašila jak jim bylo zle, to že budu za 30 minut venku jsem ještě netušila a po druhé už tam se mnou radši rovnou čekal kdyby mě na test nevzali a dobře udělal
Jinak pro mě ty křesílka byla hodně nepohodlná, ale to možná bylo i tím že jsem tam byla mnohem později než se chodí a velké břicho mě už dost tlačilo ![]()
Jinak mám radost zatím mám hodnoty cukru v pořádku takže inzulín je snad zažehnán ![]()
@Zupa Já si říkám, jestli jsme se tam neviděli
, jestli jsi neseděla na těch prvních gaučích s přítelem a oba jste si četli? Mám pocit, že ten jeden termín jsme tam byli ve stejný den - Já tam byla 16.3…seděla jsem blíže k té ordinaci, vedle mě ještě jiná těhulka (neznám) a nalevo ode mě manžel…:-) Já jsem se tam pak na to nejdelší křesílko na ty 2 hodiny natáhla, lidi koukali ale což ![]()
@jsss Hele je to možný 16.3. jsme tam byli, přišli jsme tam skoro poslední a bylo fakt nabito. A oba jsme si četli, vzala jsem zásobu časopisů z domova ![]()
To jsi dobrá že si to takhle pamatuješ ![]()
Volali mě do ordinace snad jako druhou takže jsme se brzo sbalili a když jsme odcházeli tak jsem si všimla bývalé spolužačky a prohodili pár slov, mám na ní štěstí setkáme se snad u všech vyšetření ![]()