Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jsss za dva dny začínám 32.týden a registrují právě od 32. a na kurz jsem objednaná až na 2.5. prý abych měla čerstvé informace a nezapomněla to ![]()
Dostala jsem i pokyny kdy jet do porodnice, co je normální a co už ne
dali mi balíček se vzorkama a než jsme to našli tak jsme se dostali i na příjem k porodu a celkově je to moc hezké prostředí s Teplicemi se to nedá vůbec srovnávat ![]()
@jsss to očkování má právě interval 0-1-6, takže od druhý dávky půl roku právě. A pokud je to akutní, tak věřím, že by rekonizaci udělali i během těhotenství.
Mně jí dělali jen v lokální anestezii, když se to nedělá moc radikálně. Nebolí to, trvá to pět minut a i hojení je rychlý. S doktorem jsme se během zákroku docela nasmáli, tak ze mě spadl všechen strach ![]()
Ahoj holky, jak se máte?
nás čeká zítra 2. screening spolu se srdíčkem, tak se těším a jsem nervózní zároveň. @Zupa Tobě se to blíží čím dál víc, viď? ![]()
@hrwjg Držím palečky, ale určitě bude všechno v pořádku ![]()
Minulý týden jsem byla na posledním velkém ultrazvuku ve 32.týdnu, malá je v pořádku, opět řečeno že je to bez debat holka
akorát jí mám napříč a dnes se otočila hlavou nahoru, tak doufám že to není ještě trvalý stav. Váží už maličko přes 2kg což mě trochu děsí ![]()
Zakoupila jsem Aniball tak se ho chystám co nejdříve vyzkoušet a jak jsem se na něj těšila tak ted se mi do toho moc nechce ![]()
@Zupa tak to závidím jak už se ti to blíží! a kde jsi byla na tom posledním velkém ultrazvuku? ![]()
@hrwjg také držím palečky ale určitě bude VŠE v pořádku. jedeš do UL?
Ahoj holky, já byla na 2.screeningu v pátek a vše je prý OK
dnes mě čeká druhý pokus na ECHu, tak snad bude ležet normálně a konečně se zadaří ![]()
@Zupa: ten Aniball je to samé co E-pino, že? (ten balonek
). Taky se na něj chystám. Resp. mi ho doporučila kamarádka…ale taky se mi do toho najednou nechce a to mám ještě čas ![]()
@Zupa a už ti dělali nějaké ty poslední krevní odběry? mne dneska MUDr Zákova řekla že konci :0 ze bude v UL..to jsem zvědava koho budu mit
@jsss
cože jak to že Žáková odchází? to snad ne
A kdy tam má končit já jdu k ní příští týden tak o ničem nevím, ale nepotěšila jsem mě ![]()
@modelka86 jo jo je to prakticky úplně to samé akorát že Anibal stojí skoro o polovinu méně ![]()
@Zupa píše:
@jsss![]()
cože jak to že Žáková odchází? to snad ne
A kdy tam má končit já jdu k ní příští týden tak o ničem nevím, ale nepotěšila jsem mě
@modelka86 jo jo je to prakticky úplně to samé akorát že Anibal stojí skoro o polovinu méně
jj, dneska se se mnou rozloučila, že už tam příště nebude (další poradnu mám za měsíc), tak asi ti to taky řekne osobně? že jde do ÚL…víc k tomu neřekla,..asi tam budou hledat jiného doktora a nebo to prozatím vezme Schmitz, těžko říct…
@Zupa a tobě ještě kolem toho velkého UZ brali ve Stellartu znovu krevní odběry - četla jsem, že ještě dělají znovu ty pohlavní nemoci na konci těhotenství…a toho streptokoka či co…
@Zupa já jsem si dneska volala abych se objednala do TP na ten poslední velký UZ, napsala mi MUDr. Žáková žádanku do TP, tak mi tam řekli, že se objednávat nemusím (byla jsi taky v TP a taky ses neobjednávla?) a že mohu přijít už ve 30tt…tak tam asi půjdu cca za 14 dní…
@jsss tak to jsou teda věci zrovna mi ta Žáková celkem seděla a zvykat si na někoho nového se mi teda vůbec nechce ![]()
Jinak krev mi nebrali ani o tom nic neříkala tak nevím a stěry na streptokoka budou dělat ve 35.týdnu to jsem se ptala.
A velký ultrazvuk v Teplicích je opravdu bez objednání můžeš přijít v pondělí nebo středu od půl jedné. Já tam byla o 20 minut dřív a rozhodně jsem tam nebyla první
Trval tak pět minutek, dělala ho tuším ukrajinka, ale byla moc milá ![]()
@Zupa děkuji za infa! tak vidíš, třeba už žádné odběry nebudou..uvidíme, když tak bys dala vědět viď:-) děkuji! a ty jsi na ten velký UZ šla až ve 32tt jo? a dlouho jsi čekala než přijdeš na řadu? Já plánuji jít už v tom 30tt, at to mám hotové…tak snad to bude v pohodě a ne moc brzy ![]()
Jj, no těžko říct, proč jde do ÚL…uvidíš, třeba ti řekne víc ![]()
@Zupa tak pak podej recenzi, ať vím, jestli to vůbec kupovat ![]()