Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám to podobně jako ty, vyhledávám samotu, nedávám se do řeči, doma mluvíme téměř neustále, slyšela jsem názory, že jsem divná, namyšlená…je mi to jedno co si kdo myslí ![]()
Ano, to mi uz taky rekl jeden chlap, ze pusobim namyslene.Jak clovek nemluvi s kazdym na potkani, tak je divny a namysleny.
Tyjo. A kdo a proč ti to říká?
Já se cítím samozřejmě nelíp v kruhu kamarádů a rodiny, to jsem tak normálně upovídaná a nemám prblém.
Když se dostanu do kolektivu nových lidí, jsem tichá. Nebývám středem pozornosti.
Nikdo mi kvůli tomu nikdy nic neřekl. Já taky respektuju to, jaký kdo je. Nenapadlo by mě nějaký kamaráce nebo známý říkat, že málo mluví.
Jsem od přírody introvert, když jsem ve společnosti potřebuji se otrkat a rozkoukat. Koho znám déle, tak nemám s komunikací problém. Jinak si vystačím i sama
Neřeš to. Ted jsem se schválně ptala dobré kamarádky, se kterou jsem se před lety seznámila na hřišti.
První dojem - přísná, arogantní, nepříjemná, nespolečenská
A když mě poznala - milá, humorná, usměvavá, ochotná ![]()
(pro rejpaly - kamarádce věří, je to jedna z mála lidí, kteří mi řeknou pravdu ať je jakákoli)
Rozdíl jako prase což? ![]()
Já se do řeči dám, pokud musím ( v rámci dětských her třeba) nebo abych odlehčila situaci, jinak jsem taky hodně samotářská a mám ráda svůj klid ![]()
Já jsem extrovert a nemám ráda lidi jako jsi ty, bere mi to energii dívat se na někoho kdo se nikde nebaví, jen mlčí a má svůj svět… ale to, že si to uvědomuješ je dobrá věc
snad jsi v pohodě aspon s lidmi se kterými ti je dobře
Ale jo, rikam, mezi svyma se smeju a porad melu, ale jinde jsem spis ticha, radsi posloucham. Nemam potrebu byt videt, asi jsem divna ![]()
@polokoule píše:
Ale jo, rikam, mezi svyma se smeju a porad melu, ale jinde jsem spis ticha, radsi posloucham. Nemam potrebu byt videt, asi jsem divna
nejsi, mám to stejně
nepřijdu si divná, každý jsme nějaký ![]()
Ahoj,
to jsi typický introvert. Já to mám úplně stějně jak píšeš. Mně to tak vyhovuje, ale okolí to často nekvituje s povděkem. Třeba v práci si na mě kvůli mé nemluvnosti i stěžovali, chtěli se bavit a já si radši sedím nad svou práci a pracuji nebo přemýšlím. Je ale pravda, že mi nemluvnost dost bráni při navazování kontaktů s novými lidmi. Tam je mluvit potřeba a když nic neříkám nebo to trvá, než ze sebe vysoukám myšlenku ( musím si to rozmyslet, že ), tak lidi mají pocit, že nemám zájem nebo jsou zklamaní. V práci je to vůbec problém, soustavně mi kvůli tomu i snižují hodnocení. No, snad ale svoje děti mluvit naučím ![]()
Zdravím
@Agnes_X píše:
Ahoj,
to jsi typický introvert. Já to mám úplně stějně jak píšeš. Mně to tak vyhovuje, ale okolí to často nekvituje s povděkem. Třeba v práci si na mě kvůli mé nemluvnosti i stěžovali, chtěli se bavit a já si radši sedím nad svou práci a pracuji nebo přemýšlím.Je ale pravda, že mi nemluvnost dost bráni při navazování kontaktů s novými lidmi. Tam je mluvit potřeba a když nic neříkám nebo to trvá, než ze sebe vysoukám myšlenku ( musím si to rozmyslet, že ), tak lidi mají pocit, že nemám zájem nebo jsou zklamaní. V práci je to vůbec problém, soustavně mi kvůli tomu i snižují hodnocení. No, snad ale svoje děti mluvit naučím
Zdravím
U nás to stejné
Jezdila jsem často se šéfem na jednání, tři hodiny cesty autem kdy já jsem nepotřebovala pronést jediné slovo, prostě jsem si přemýšlela nad svým, on to totálně nedával
(prý to říkal kolegyním).
@Agnes_X píše:
Ahoj,
to jsi typický introvert. Já to mám úplně stějně jak píšeš. Mně to tak vyhovuje, ale okolí to často nekvituje s povděkem. Třeba v práci si na mě kvůli mé nemluvnosti i stěžovali, chtěli se bavit a já si radši sedím nad svou práci a pracuji nebo přemýšlím. Je ale pravda, že mi nemluvnost dost bráni při navazování kontaktů s novými lidmi. Tam je mluvit potřeba a když nic neříkám nebo to trvá, než ze sebe vysoukám myšlenku ( musím si to rozmyslet, že ), tak lidi mají pocit, že nemám zájem nebo jsou zklamaní. V práci je to vůbec problém, soustavně mi kvůli tomu i snižují hodnocení. No, snad ale svoje děti mluvit naučím
Zdravím
Tak to jsem tvé komunikační dvojče
V práci také problém, už jsem si to musela se šéfem vyříkat, že holt nemám slovní průjem jako zbytek ženských v kanclu
ale neznamená to, že bych byla zpruzelá, nafoukaná, divná či tak něco. Už mě to fakt mrzelo ![]()
Bohužel je to tak, já to chápu, že na jiné lidi působíme nepřístupně a nafoukaně (i když nechápu doůvd) - buďte rády, že alespoň nemáte tak příšerný hlas, jako já, to se pak ty první dojmy teprve dlouho napravují ![]()
Jsem rada, ze v tom nejsem sama. Taky mam problem se bavit s cizimi, takze mam docela problem si najit nejakou kamaradku
Ale se sv, mi blizkymi jsem ukecana.
Co se týče rodiny a blízkých kamarádů, nemám s mluvením problém, rozhodně ale nejsem středem pozornosti a ani po tom netoužím. Ve společnosti lidí, které neznám asi působím trochu tiše, zakřiknutě ale nikdo to neřeší, většinou mě to za chvíli přejde. Dřív jsem byla introvertní mnohem víc, ve škole to bylo hrozné, mezi ostatními lidmi taky, nikdo mě na to neupozorňoval ale prostě jsem to věděla, vadilo mi to ale nevěděla jsem, co s tím. Řekla bych, že jsem se hodně změnila s novým partnerem a hlavně narozením dcery, tak snad už to bude jen lepší.
Také se často setkávám s tím, že o lidech, kteří málo mluví se říká, že jsou namyšlení ale já osobně to teda absolutně nechápu, proč si to někdo myslí, jestli jsou ostatní tak natvrdlí, že si nedokážou určité věci domyslet…
Vcera mi to rekl dalsi clovek, uz snad paty.Jako nevadi mi to. Je zajimave, ze to lidi resi. Kdybych furt kecala a musela byt vsude stredem pozornosti, tak by to taky resili. Musim rict, ze doma jsem v pohode, s partnerem se smejem co chvili, jsem uvolnena. Venku a pted cizimi lidmi jsem spis uzavrenejsi, rada splynu s davem.Mam malou dcerku, jsem prestehovana v novem meste a nemam tu dosud kamosku. Chodime na hriste, kde jsou mamky, ale nejsem ten typ, co se hned da do reci. Musim rict, ze mam celkem rada samotu, rada si premyslim sama atd. I kdyz nekdy bych sla do spolecnosti.Po alkoholu mi huba jede dobre. Zajima me, jak to mate vy? jak se o vas vyjadruji lidi, co vas znaji? ze jste tiche nebo furt mluvite? mate radi kolektiv nebo samotu? jsem zvedava