Prý neumím hospodařit s penězi

Anonymní
2.4.13 15:50

Prý neumím hospodařit s penězi

Píšu anonymně. Je mi děsně. Dneska mi vytknul partner, že neumim hospodařit s penězi, resp. nakupovat a následně uvařit. 8o Mám toho po krk. Máme celkem příjem asi 27 tisíc, 10 dáme za byt, paušály, internet, pojistky a tak. Zbyde nám teda 17 tisíc, jsme tříčlenná rodina, takže za jídlo a drogerii, oblečení (oblečení spíš pro dítě, než pro sebe)jsem dala za měsíc 12 tisíc a ušetřila pět. Podle něj hýřím ale penězi. Je to jak kdyby mi dal facku. Nevím, jak se dál zachovat, ale přála bych mu měsíc žít s holkama, které znám a které mají trochu jiné nároky, co se týká životního stylu. Já vařím obyčejné jídla, sem tam si udělám radost trikem nebo nějakou maličkostí, ale dneska mě dostal, přitom myslim, že dost koukám, kde je co levnější, chodim hlavně do Lídlu a do Penny a on mi řekne tohle. Pohrávám si s myšlenkou říct mu, že se budeme živit každej ze svého příjmu. On zaplatí nájem, tím pádem od něj nebudu chtít nic na dítě, aby se to vyrovnalo, zbytek stravu a tak si každý zaplatí. Navrhovala jsme mu, at teda nakupuje a vaří on, což teda ani nejde. Navíc s tím nesouhlasil. Je denně od rána pryč a vrací se až pozdě odpoledne. :roll: At to dopadne jak chce, svým výrokem mi dost ublížil. :|

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
2.4.13 15:55

No ja se mu nedivim.Hele to kupujes obleceni kazdy mesic atd??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
2.4.13 15:55

Tak je fakt ze bys mela vystacit bezproblemu i s polovinou :nevim : ale zas i usetris tak proc to hrotit.

• Citovat
  • Upravit
6410
2.4.13 15:56

Tak tohle už je za poslední 2 týdny asi po třetí od koho to slyším (čtu). Já naštěstí tohle zatím nikdy od manžela neslyšela, ale když ti něco vytýká a sám ti neukáže, že by to uměl lépe, tak co chceš dělat, že? :zed: :zed: Chytrák, měl by si to vyzkoušet sám a ukázat ti, jak na to. Když je teda tak chytrý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
2.4.13 15:56

Nevím, jak ostatní, ale podle mě je pro tříčlenou rodinu 12tis docela dost :nevim: :nevim: :nevim: Jak staré je dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
2.4.13 15:57

Ahoj, docela se obávám toho samého, ale myslím si, že je to jen proto, že to ten chlap nevidí… jeden měsíc jsme si psali, kolik dáme jen my dva za jídlo a když jsem to spočítala, tak jsem mu řekla, ať si tipne, kolik to dělá… řekl 3000,–Kč. A realita? Přes 7000,–Kč. Taky koukal jak vyoraná myš. Na druhou stranu by mě také urazilo, kdyby mi tohle chlap chce…na to nezbývá jen to, ať si to zkusí sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.13 15:58
@kattkka píše:
No ja se mu nedivim.Hele to kupujes obleceni kazdy mesic atd??

Ano, momentálně kupuji každý měsíc oblečení (většinou po bazárkách). Bude jaro a dcera má teprve rok, takže stále roste ;)

• Citovat
  • Upravit
30556

Tý jo 12 tisíc 8o z toho bych ušetřila ještě tak 5 000 :P

ale je to těžký, když ty peníze nepotřebujete šetřit, tak proč si nedopřát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_

No upřímně 12 tis. Za měsíc pro tři lidi je sakra hodně, asi bych reagovala jako manžel… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
alli_li
2.4.13 15:59

Tak zalezi zda to bylo vytknuto v hadce ci jak to bylo receno.
Pises ze mate celkem 27tis - on ma u sebe nejake penize? kdyz pises ze 10zaplatite najem apod, 12 za jidlo a 5 usetris - kde ma i on nejake penize „na sebe a pro svoji utratu“?
Jinak my ta jidlo dame 7-8tisic 4clenna rodina. Obleceni teda kupuji v sekacku a to jen kdyz je potreba - teda v sezone nakoupim balik obleceni a pak dalsi mesice nic.
A to mame vyssi prijem nez vy…

• Citovat
  • Upravit
447
2.4.13 16:01

Taky to nechápu. To my na jídlo, benzin a nějaké menší nezbytnosti máme měsíčně jen 7 tisíc a musí nám to stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.13 16:02

No my jsme také 3. a nám na jídlo stačí 5tis. oblečení malé kupuju třeba z aukra když potřebuje podle mě zbytečné kupovat nové dokud je malá a to kupuju jen když je potřeba zbytečně taky nenakupuji, sobě sem si už věci nekoupila ani nepamatuju a když už si koupím tak kvalitní sice dražší ale vydrží my. třeba pro někoho je 5tis. na jídlo málo ale my stím vycházíme a šetříme korunky a to také vařím klasické jídla apod. ale nakupuji v kauflandu tam mě to příjde ještě levnější než lidl, penny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
2.4.13 16:02

Jako ušetřit by si mohla, ale proč? Taky chtete trochu žít ne a jestli mu to vadí at se stará sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
2.4.13 16:03

Toš, tak takové příjmy jen tiše závidím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.13 16:03

Nutno podotknout, že tak 1000 měsíčně dělá jeho pivo… atd. ;) taky třeba jeho neochota jednou týdně jet nakoupit velký nákup do Kaufu. Co utratím, si píšu a kupuju fakt obyčejné potraviny. Nebo byl i nezaměstnaný a z jedné výplaty se žilo dva měsíce. Tím se nechci nějak já ospravedlňovat, ale nemyslím si, že chyba je pouze na mé straně… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky