Psaní teček za číslovkami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4476
14.11.14 09:52

@yanna Tahle diskuse mi náhodou moc líbí. Konečně něco jiného než prdíky a soplíky… ;) Sama dělám často chyby. Tak konečně je tu něco i na rozvoj šedé kůry mozkové… :potlesk: Často píšu bez háčků a bez čárek, v sms používám šílené zkratky. V mailu totéž, no horor. V dopise by se nikdo nikdy takové prasárny nedovolil použít. Možná i to je na vině… že dneska asi už málokdo prostě píše rukou a nečtou se knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.11.14 11:54
@j.a.n.i1 píše:
@dani24687 tAK TO JE SNAD TO SAMÉ NE :think:

Jj, je. Myslela jsem to takhle - jedna napise „kdy je ukonceny 4 mesic?“ A druha odpovi, ze ve 4.mesicich prece. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
14.11.14 11:57

@dani24687 Jasně, takhle to vypadá vtipně, i když já se tedy přiznám, že zrovna tyhle chyby mi při čtení vůbec nevadí, ani takové to různé 8-mi a podobně, přečíst se to dá, správný tvar tam doplní mozek sám a je to. Na rozdíl od některých příspěvků bez jakéhokoliv rozčlenění do vět, co nemají hlavu ani patu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
14.11.14 12:18
@IvaB píše:
Když už jsme u toho, „viz“ není zkratka. Je to rozkazovací způsob slovesa vidět (2. osoba j. č.), tudíž se píše bez tečky.

Já když tohle zjistila, tak se od té doby podivuji, proč se nepoužívá vizte. Kde se to vzalo? Dříve se čtenáři jen tykalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
26.11.14 23:41
@Bábi Zlopočasná píše:
@yanna len tak na okraj, mna este ucili ze stvormesacny sa pise s cislovkou cez pomlcku. 4-mesacny, rovnako ako napriklad styrikrat 4-krat :nevim:

Jo, o tom vím, že dřív to bylo jinak. Jde mi hlavně o ty tečky. 8.měsíční čtu jako osmá měsíční. Nebo 6let - to vnímám jako šestlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová