Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A máte už za sebou nějaké odběry, vyšetření, Ct? Nebo alespoň termíny?
@1pipa nevím co říct. Je mi moc líto, že nedokážete kloučkovi pomoct. Prosím jen neustále „otravujte“ doktory a snažte se vyčíst všechno možné a kam se obrátit pro další možnosti vyšetření atd. Moc vám přeju ať je brzy vše vysvětleno a váš chlapeček ať dostane co potřebuje.
Musí to být hrozně těžký, přeju hodně síly, ať lékaři přijdou co nejdříve co chlapečka trápí a jeho stav se zlepší.
Radu taky bohuzel nemam.
Musi to byt hrozna situace. Take bych uvazovala o prevozu do vetsi nemocnice nebo na specializovane pracoviste.
Delaji nejaka vysetreni, nebo maleho jen „pozoruji“?
Drzte se, neni to jednoduche. ![]()
Odběry dopadly dobře. Dnes mělo proběhnou vyšetření neurologie, bohužel to vzhledem k stavu nejde. CT prý az na konec, že to záření je pro děti zatěžující. Zítra má přijít neurolozka a psychiatr. Počítám co se dá ale nevím co mam delat. Potřebuju nějakého fakt dobrého neurologa a psychiatra.
Našla jsem v brně tuto psychiatričku. Má nejlepší reference. Zkusila bych jí zavolat, popsat potíže a požádat o akutní pomoc. Věřím, že cestu si dokážeš zorganizovat. Případně popros o nějaké další kontakty kam tě odkáže. Čekání je zde mnohaměsíční, ale věřím, že jedná - li se o dítě a v takovém stavu, nebude nikdo otálet. Než čekat u lůžka, tak zkoušet volat, vysvětlovat a žádat.
Soukromá psychiatrická ambulance
Masarykova 37, 60200 Brno, jihomoravský
Telefon: +420 542423015E-mail: alenapalcikova@post.cz
Zdravotní pojišťovny a způsoby platby: Všeobecná zdravotní pojišťovna
@1pipa píše:
Nejhorší je ta nejistota. Ta změna přišla náhle. Autisticke rysy to jsou, ja vim. Ale je možné že by to bylo tak najednou když před tím žádné rysy autismu neměl, spíš naopak? Zdravé, živé dítě milující kolektiv? Ani brácha ho takhle nemůže vidět. To by se zbláznil.
neměl ted nějaké očkování?
Ještě mě napadlo, že pokud ho uvidí neurolog i psychiatr tak super, ale aby byli specializovaný na děti „všichni nemůžou umět všechno“ A děti jsou samostatná kategorie.
Tak CT bude asi v narkóze, protože se nesmí hýbat, což v tomto stavu by byl asi problém mu vysvětlit (navíc to „hučí“ a „bouchá“) a před narkózou by měl projít vyšetřením. Tak proto to asi odkládají. K tomu mohou na CT použít kontrastní látku, se kterou také zacházejí opatrně.
Nicméně musí být lékařům jasné, že CT vyšetření se v tomto případě nevyhnou.
Kamarádka byla se synem hospitalizována na fakultce v Ostravě na neurologickém oddělení. Spojila jsem se s ní a doporučuje, pokud máš možnost, nechat se převézt tam. Mají větší možnosti a hlavně dokáží odeslat na špičková pracoviště Motol nebo Brno, protože s nimi úzce spolupracují.
Moc držím palce a přeju ať se vše v dobré obrátí
Budu na vás myslet.
Příspěvek upraven 28.05.18 v 14:09
@pe-terka píše:
neměl ted nějaké očkování?
první co mě napadlo. Ale nechtěla jsem spouštět tu lavinu.
@1pipa píše:
Diky za reakce. Na CT budu trvat. To jsem rozhodnuta. Nejhorší je, že nevím na koho se obrátit, jaká vyšetření mám chtít a jakého odborníka. Přes den mi začal dělat To, že se me snažil komandovat a poroučet, někdy se mnou přestal mluvit. Ale jakmile někdo přišel uz mluvil. Byl takový smutnější. Musí být nevyspany. Během těch 14 dnů se neustále budil.
Spise by meli udelat MR vysetreni v anestezii, prave k vylouceni nadoru a jinych zmen. Ale to udelaji urcite.
CT je zaprve zareni a zadruhe se nevylouci napriklad s jistotou ten nador. Lepsi MR proste, ale asi delsi cekaci doba.
@1pipa píše:
Diky za reakce. Na CT budu trvat. To jsem rozhodnuta. Nejhorší je, že nevím na koho se obrátit, jaká vyšetření mám chtít a jakého odborníka. Přes den mi začal dělat To, že se me snažil komandovat a poroučet, někdy se mnou přestal mluvit. Ale jakmile někdo přišel uz mluvil. Byl takový smutnější. Musí být nevyspany. Během těch 14 dnů se neustále budil.
Přeji hodně síly. Je mi to moc líto. Mám také 4,5 syna a nedovedu si vůbec představit co musíš prožívat. Chudáček malej. Trvej na CT mozku a co na to říkal psychiatr? ![]()
Já?
Ne, mě tento příběh zasáhl a hned jsem přemýšlela, co kde o kom vím, protože jsem z Ostravska. A vím, jaké to je tápat, nevědět a být vděčná za každou informaci, radu…Ta nejistota a úzkost bývá děsivá.
U mé kamarádky to skončilo dobře, i když to brali přes Motol a prožila si děsnou noční můru - tím bych chtěla zakladatelku povzbudit a dodat naději a sílu ![]()