Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@1pipa píše:
Začínám uvažovat jestli z frydecke nemocnice neprejet do fakultky. Sice jsou tu nám nás hrozně hodní, ale já teď potřebuju doktory se zkušenostmi.
Taky moc držím palce, psala jsem ted známému, který má v tomhle zkušenosti, jestli poradí nějakého doktora…
Tady u nás je dobrá fakultní nemocnice HK anebo Praha, ale je to daleko…
Je mi moc líto malého a musíme doufat, že to dobře s Broučkem dopadne
![]()
Hrozne mi to pripomina jeden film podle pravdive udalosti, kde maly chlapec mel deprese a delo se mu prakticky to stejne. Takove trapeni by u deti nemelo byt. ![]()
Je mi moc líto, čím procházíte. Dobré reference má klinická psycholožka Martina Pastuchová:
http://www.psycholog-bohumin.cz/
Díky moc všem. Jste skvele
. Určitě zkusím kontaktovat doporučenou psychiatricku z brna. Fakt moc děkuju. A s doktorem proberu jestli by nesel ten převoz do brna přes fakultku. Super nápad. Díky.
Zrovna jedeme k psychiatricce pro radu.
Včera měl ct. Zklidnil se takže to slo bez narkozy. Ani se nehnul. Tam je naštěstí vše ok. Musím usilovat o to brno.
Moc mi pomáhate. Děkuji.
@1pipa píše:
Díky moc všem. Jste skvele. Určitě zkusím kontaktovat doporučenou psychiatricku z brna. Fakt moc děkuju. A s doktorem proberu jestli by nesel ten převoz do brna přes fakultku. Super nápad. Díky.
Zrovna jedeme k psychiatricce pro radu.
Včera měl ct. Zklidnil se takže to slo bez narkozy. Ani se nehnul. Tam je naštěstí vše ok. Musím usilovat o to brno.
Moc mi pomáhate. Děkuji.
díky že jsi dala vědět. Jen mě napadlo co bych asi dělala já a to jsem ti napsala. Na tohle se člověk prostě připravit nemůže. Hlavně se ptej a otravuj všechny. Ať je malý hlavně v pořádku
Přidám se a popřeju hodně síly a pevných nervů. Možná by bylo dobré připravit se i na to, že třeba doktoři nic nenajdou a postupem pokus - omyl budou zjišťovat jaké léky zabírají, a co syna vlastně trápí.
Ještě bych se zlehka přeptala na metabolické poruchy. Jinak gratuluju k negativnímu ct…
Holky tak prozatím jsme v domácím léčení. Psychiatricka s nama strávila 2.5 hod a řekla mi, že po prvním sezení nemůže říct 100%ale že se ji jako autista nejeví a neshledává ani jiné vazne psychické poruchy. Prý teď pro něj bude nejdůležitější být doma a změnit přístup nás všech + brát prechodne léky, kontroly a dochazka ke kvalitní psycholozce. Ta náhlá změna chování, nocn i besy, ublizovani me a sobě + to co slyšela od nás ji napovídá, že se zasekl, uzavřel, cítí se méněcenný, chce na sebe upozornit a neví jak to řešit. Je nešťastný.
@1pipa super, že jste v kontaktu s odborníkem, který dokáže takovému dítěti naslouchat a naučit to i vás. Myslíš, že by pomohlo vytyčit si denně čas, který tě bude mít jen pro sebe? Já teda nejsem zastánce takovýchto majetnických zvyků, ale tvůj klouček asi potřebuje cítit, že je důležitý a taky mu pomůže nějaký pevný řád, aby netápal a nedostal strach z nejistoty. Je super, že jsi napsala. Myslela jsem na vás. Přeju ať se to už nevrátí a ať vám doktorka pomůže tomu navždy předejít.
![]()
@1pipa tak to je v podstatě super zpráva, bude to sice náročný, ale je šance že bude v pořádku
@kontramatka diky ![]()
Já si teď beru paragraf a v podstatě teď budu hlavně s ním. Se starším synem jsem o tom mluvila, naštěstí je hrozné fajn a chce pepikovi pomoct. Samozřejmě to neznamená ze bude vše podle Pepina, spíš naopak. Musíme ho naučit, že nemůže být vše tak jak chce. A hlavně, že toho nedocili tím, že začne dělat naschvály. Bude to těžké.
@1pipa poradila bych ti, aby míval na výběr. Pokud se bude něco domlouvat, když uvedu příklad, mohl by se vztekat, že mu chceš dát bundu a on ji nechce. Dát na výběr, zda si vezme bundu nebo mikinu. Když nechce jíst, tak se zeptat jestli chce nabrat málo nebo přidat. Aby měl pocit, že vše je podle jeho představy, ale ve skutečnosti dostane vždycky na výběr schůdné varianty. Tím se může často předejít zbytečným nervům a rozčílení na obou stranách. Víš, že se nechce jít koupat, tak se ho zeptej: chceš se koupat nebo sprchovat? Mám pocit důležitosti z vlastního rozhodování a najednou bude koupání k přežití.
![]()
@ka2ka píše:
@kontramatkaskvělý rady
nojo, já to aplikuju i na manžela. Když chci kabelku a řeknu mu, jestli bude lepší ta za dva tisíce nebo za pět.
A jak je nadšený z kabelky za dva ![]()
Pro odlehčení. ![]()