Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den. Je mi to trapný, ale stalo se no. Dceři je 17, minulý víkend byla na párty a měla přijít kolem jedný ráno. No přišla před půlnocí a nachytala nás s manželemHned zapadla do pokoje a od tý doby se nám spíš vyhýbá a moc s náma nemluví. Mám si s ní o tom nějak promluvit nebo počkat až ji to přejde? Přistihly vás vaše děti v tomhle věku? Jak reagovaly?
Jasan. Rozčísni to…
A nebo radši ne, počkej až se jí narodí vnoučata…
Budete mít téma.
To bude v poho, už ví o co jde, jen asi holt netušila, že to ještě děláte
![]()
Pojďme si všechny myslet,že naši rodiče sex nikdy neprovozovali.Že si nás koupili v hračkářství ![]()
Taky jsem nachytala rodiče
ale nemluvili jsme o tom ,dělali jsme jakoby se nic nestalo ![]()
V dnešní době není sex atd tabu jako kdysi.
Já rodiče slyším celkem pravidelně mám nad jejich ložnicí pokoj, i sourozenci to slyší, když jsem byla malá a chodila spát stejně jak oni, tak mi to vadilo, protože se při tom nedalo usnout
, ségra a brácha i já jsme je několikrát přistihli za denního světla (všem už nám je nad 15). Žádný trauma z toho nemáme, ale jak tu psalo několik přede mnou děti by svoje rodiče a rodiče svoje děti úplně vidět neměli. Ten pohled člověk z hlavy nevymaže ani po x letech
, není to příjemný, ikdyž člověk ví, že to dělají, prostě vidět a vědět je rozdíl. Co mi ale přijde mnohem horší, že táta vlastně nesedí na gauči jinak než s rukama v kalhotách a to mi přijde nechutný, obzvlášť když pak na něco nebo přímo na nás sahá, bohužel všem nám přijde blbý to komentovat. Párkrát odpověděl, že to má když usíná u televize, aby mu nepadali a nebudilo ho to
což je blbost, když se ty ruce každou chvilku pohnou, ne, že bychom to sledovali, ale periferně to člověk prostě vidí. ![]()
@J.O.V píše:
Já se dětem neukazuju to je rozdíl
Oni se ti taky neukázali a měli zamčeno
Ahoj všem,
Ani nevíte, jak neskutečně ZÁVIDÍM každému, kdo „nachytal“ svoje vlastní rodiče při sexu – při milování, při jakýchkoliv něžnostech….opravdu těžká závist! Buďte rády, jak já bych byla za to vděčná, kdyby se moji rodiče aspoň trochu k sobě „měli“ – a to vůbec nemusí jít o sex.
Nikdy jsem svoje rodiče „nenačapala“ – jak tu popisujete ty situace – není divu, jejich poslední sexuální styk byl v den, kdy mě počali – od té doby spolu nespali. Zní to naprosto neuvěřitelně, ale je to tak. Takže já jsem si po právu jako dítě myslela, že mě opravdu někde „koupili“.
Kromě naprosto formálního zdvořilostního upjatého polibku u příležitosti narozenin mezi nimi neprobíhalo absolutně NIC – naprosté prázdno – žádný hezký pohled, žádné chytnutí za ruku, za rameno a už vůbec ne nějaké poplácání atd. Prostě absolutní totální prázdno – co já bych dala za to, kdybych jako dítě viděla, že se rodiče mají aspoň trochu rádi!
Jako dospělá žena a matka dvou odrůstajících dětí to vůbec nechápu – moje děti už nás samozřejmě s manželem „načapaly“ – netuším, jestli jednou nebo víckrát…, žádné „trauma“ z toho samozřejmě nemají, berou to v pohodě - pokud to dva lidi „dělají“, tak to by byla fakt extra náhoda, aby to děti „nevěděly“.
Takže můj závěr: buďte za to rády, že jste jako malé svoje rodiče „natrefily“ a to že vás nachytají vaše děti – to berte úplně v pohodě a s nadhledem!
Pozn. Moje mamka měla celý život milence – a otec o nich dokonce věděl! Další pro mě nepochopitelná věc….
Děkuji za anonym
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Ani nevíte, jak neskutečně ZÁVIDÍM každému, kdo „nachytal“ svoje vlastní rodiče při sexu – při milování, při jakýchkoliv něžnostech….opravdu těžká závist! Buďte rády, jak já bych byla za to vděčná, kdyby se moji rodiče aspoň trochu k sobě „měli“ – a to vůbec nemusí jít o sex.
Nikdy jsem svoje rodiče „nenačapala“ – jak tu popisujete ty situace – není divu, jejich poslední sexuální styk byl v den, kdy mě počali – od té doby spolu nespali. Zní to naprosto neuvěřitelně, ale je to tak. Takže já jsem si po právu jako dítě myslela, že mě opravdu někde „koupili“.
Kromě naprosto formálního zdvořilostního upjatého polibku u příležitosti narozenin mezi nimi neprobíhalo absolutně NIC – naprosté prázdno – žádný hezký pohled, žádné chytnutí za ruku, za rameno a už vůbec ne nějaké poplácání atd. Prostě absolutní totální prázdno – co já bych dala za to, kdybych jako dítě viděla, že se rodiče mají aspoň trochu rádi!
Jako dospělá žena a matka dvou odrůstajících dětí to vůbec nechápu – moje děti už nás samozřejmě s manželem „načapaly“ – netuším, jestli jednou nebo víckrát…,žádné „trauma“ z toho samozřejmě nemají, berou to v pohodě - pokud to dva lidi „dělají“, tak to by byla fakt extra náhoda, aby to děti „nevěděly“.
Takže můj závěr: buďte za to rády, že jste jako malé svoje rodiče „natrefily“ a to že vás nachytají vaše děti – to berte úplně v pohodě a s nadhledem!
Pozn. Moje mamka měla celý život milence – a otec o nich dokonce věděl! Další pro mě nepochopitelná věc….
Děkuji za anonym
Já bych taky řekla, že většina dětí svoje rodiče někdy nachytá nebo alespoň slyší. Jen jde o to, zda to rodiče vůbec zjistí ![]()
@ivašot.
ano, chápu.
Ale u našich to byla bohužel pravda tak, jak to píšu - řekla mi to sama moje mamka.
Mezi nimi opravdu neprobíhalo absolutní NIC, bohužel.
@Anonymní píše:
@ivašot.
ano, chápu.
Ale u našich to byla bohužel pravda tak, jak to píšu - řekla mi to sama moje mamka.
Mezi nimi opravdu neprobíhalo absolutní NIC, bohužel.
A ty tomu věříš?
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Jako dospělá žena a matka dvou odrůstajících dětí to vůbec nechápu – moje děti už nás samozřejmě s manželem „načapaly“ – netuším, jestli jednou nebo víckrát…, žádné „trauma“ z toho samozřejmě nemají, berou to v pohodě - pokud to dva lidi „dělají“, tak to by byla fakt extra náhoda, aby to děti „nevěděly“.
Děkuji za anonym
Buď ráda, že jsi nebyla svědkem sexu rodičů, nic příjemného zvláště pro pubertální děti. To nejde brát jako projevy lásky a ještě jim zatleskat. ![]()