Půjčka Via SMS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
352
19.6.12 00:40

Jestli ono není trochu lepší se zamyslet nad svými výdaji, že řešit že mi chybí tisícovka do výplaty a musím si půjčit.
Něco jako rezerva minimálně na 3 měsíce koukám moc nefunguje…
Jen ta dluhová spirála se rozjíždí naplno… Půjčit si litr a zaplatit za to 250Kč… to je síla. To už je lepší držet si někde kontokorent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
19.6.12 00:51
@BukajAktobos píše:
Jestli ono není trochu lepší se zamyslet nad svými výdaji, že řešit že mi chybí tisícovka do výplaty a musím si půjčit.
Něco jako rezerva minimálně na 3 měsíce koukám moc nefunguje…
Jen ta dluhová spirála se rozjíždí naplno… Půjčit si litr a zaplatit za to 250Kč… to je síla. To už je lepší držet si někde kontokorent.

I já jsem zastáncem toho, že půjčky jsou peklo, a když člověk ví, že to má pravidelně, nebo třeba ob měsíc… nechápu, proč si ob měsíc půjčovat jak blb, s prominutím, než se třeba porozhlídnout po nějaký brigádě, aby něž si půjčit 1000, mi spíš ta 1000,– přebývala? 8) třeba nad tím bych se zkusila zamyslet… ;) jinak to nemyslím nijak zle, jen přidávám názor..

• Citovat
  • Upravit
2377
20.6.12 20:12

Jak si člověk může udělat rezervu, dneska je spousta lidí, co živěj rodinu a žijou proste od vejplaty k vejplatě, ale lidi co si žijou jak prasata v žitě to nikdy nepochopěj, však i oni si jednou můžou natlouct hubu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
20.6.12 20:16

Nemyslela jsem to nijak zle… jen mi to prijde nepochopitelne… co kdyby se něco stalo malé a třeba by se musela zaplatit nemocnice? léky? 8o

• Citovat
  • Upravit
352
20.6.12 20:58
@Mishell píše:
Jak si člověk může udělat rezervu, dneska je spousta lidí, co živěj rodinu a žijou proste od vejplaty k vejplatě, ale lidi co si žijou jak prasata v žitě to nikdy nepochopěj, však i oni si jednou můžou natlouct hubu!

Možná to bude znít tvrdě, ale svým klientům to klidně na rovinu do očí řeknu, ostatně mě to tak naučila moje kolegyně (to jen abych poukázal na to, že to není jen můj mužský pohled) ale nebylo by na škodu si uvědomit, že pokud na to nemám, tak rodinu mít zkrátka nemohu. Jednoduchá rovnice.
Jestli mám dítě a musím si půjčovat na to, abych vyžil do výplaty, tak jsem nikdy to dítě mít neměl.
Jestli plánuji dítě a zbývají mi 2.000,– měsíčně - nikdy to dítě mít nemůžu.
Jestli nemám našetřeno na všechno nutné vybavení a rezervu na minimálně 6 měsíců, nikdy nemůžu uvažovat o tom, že budu mít rodinu. To je nezodpovědnost.
A nikdo mě nepřesvědčí o opaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
20.6.12 21:07
@BukajAktobos píše:
Možná to bude znít tvrdě, ale svým klientům to klidně na rovinu do očí řeknu, ostatně mě to tak naučila moje kolegyně (to jen abych poukázal na to, že to není jen můj mužský pohled) ale nebylo by na škodu si uvědomit, že pokud na to nemám, tak rodinu mít zkrátka nemohu. Jednoduchá rovnice.
Jestli mám dítě a musím si půjčovat na to, abych vyžil do výplaty, tak jsem nikdy to dítě mít neměl.
Jestli plánuji dítě a zbývají mi 2.000,– měsíčně - nikdy to dítě mít nemůžu.
Jestli nemám našetřeno na všechno nutné vybavení a rezervu na minimálně 6 měsíců, nikdy nemůžu uvažovat o tom, že budu mít rodinu. To je nezodpovědnost.
A nikdo mě nepřesvědčí o opaku.

Naprosto souhlasím. Mě je 20let, i když to bude znít jako chlubení… ale nemyslím to tak :) musím promýšlet rozpočet rodiny, přítel maká a nejsme nějak extra ve vatě :P ale vždy musíme mít rezervu kdyby bylo potřeba, hlavně kvůli malé, co kdyby potřebovala nemocnici? v dnešní době to mohou být i tisíce :)

• Citovat
  • Upravit
2377
20.6.12 21:11

Tak kdyby takhle měli uvažovat všichni co jsou na tom finančně špatně, tak by jsme asi vymřeli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
20.6.12 21:13
@Mishell píše:
Tak kdyby takhle měli uvažovat všichni co jsou na tom finančně špatně, tak by jsme asi vymřeli..

Kdyby uvažovali tak jako já? Takže bys dceru třeba na pohotovost neodvezla, protože bys jednoduše neměla na zaplacení? Super, to je lepší uvažování no :D
Promiň, ale přijdeš mi hrozně hloupá a nepřemýšlející i když tě neznám.

• Citovat
  • Upravit
2377
20.6.12 21:19

A co to je za hovadinu, když je člověk finančně slabší, aby si nezakládal rodinu, každej normální člověk jí založit chce, ale samozřejmě když si to může dovolit, občas se může stát že člověk nevyjde, moje mamka se mnou a sbráchou byla sama když jsme byli malí a taky to nějak zvládla a o hladu a jak chudáci jsme nikdy nechodili! Totéž bych já nedopustila. Hrozně miluju takový chytrý řeči od lidí, když se jich nikdo na nic neptá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
20.6.12 21:50
@Mishell píše:
A co to je za hovadinu, když je člověk finančně slabší, aby si nezakládal rodinu, každej normální člověk jí založit chce, ale samozřejmě když si to může dovolit, občas se může stát že člověk nevyjde, moje mamka se mnou a sbráchou byla sama když jsme byli malí a taky to nějak zvládla a o hladu a jak chudáci jsme nikdy nechodili! Totéž bych já nedopustila. Hrozně miluju takový chytrý řeči od lidí, když se jich nikdo na nic neptá..

Můj názor je takový, a myslím, že ho má více lidí na světě. Ale souhlasím s tím, že dítě a pak i člověk je zvyklý na to kde a v čem vyrůstá a nechce ani nic lepšího, jednoduše mu to stačí…

• Citovat
  • Upravit
lidie
26.9.12 18:52

Jsou to podvodníci, nevěřte jim

• Citovat
  • Upravit
2377
26.9.12 21:28
@lidie píše:
Jsou to podvodníci, nevěřte jim

Nesmysl, kolikrát jsme si od nich půjčili i známí a v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hlina02
2.10.12 13:49

Zajímavý názory, to je fakt! První dceru jsem měla ve 20, manžel (tehdy přítel) měl super výplatu, všechno se zdálo být super, měli jsme bydlení, nové auto atd.. A tak jsme se rozhodli založit si rodinu. Jenže pak manželovi umřel otec, který bydlel se svou matkou a manželova babička zůstala v baráku sama. S myšlenkou pomoci jí jsme se přestěhovali k ní. Opravili jsme, co se dalo a fin. rozpočet se krátil. Ale říkali jsme si, že to dáváme do svého, tak proč ne… Po pár měsících jsem zjistili, že se s babičkou opravdu žít nedá. Nyní bydlíme v městském bytě, žijeme od výplaty k výplatě a bez půjčky přes SMS bychom opravdu nevyžili. Nemáme od koho si půjčit. Kdo to mohl vědět, že se nám jednou takhle povede? Samozřejmě bychom třeba s rodinou počkali, ale měli jsme se dobře… Nikdo nemůže odsuzovat lidi za to, co se jim v životě stane. Někdo se hold nenarodí bohatým rodičům, co mu všechno dají a zaplatí. Někdo hold peníze nemá a nemá si tudíž ani z čeho vytvořit nějakou 3měsíční rezervu.

• Citovat
  • Upravit
2377
2.10.12 14:39
@hlina02 píše:
Zajímavý názory, to je fakt! První dceru jsem měla ve 20, manžel (tehdy přítel) měl super výplatu, všechno se zdálo být super, měli jsme bydlení, nové auto atd.. A tak jsme se rozhodli založit si rodinu. Jenže pak manželovi umřel otec, který bydlel se svou matkou a manželova babička zůstala v baráku sama. S myšlenkou pomoci jí jsme se přestěhovali k ní. Opravili jsme, co se dalo a fin. rozpočet se krátil. Ale říkali jsme si, že to dáváme do svého, tak proč ne… Po pár měsících jsem zjistili, že se s babičkou opravdu žít nedá. Nyní bydlíme v městském bytě, žijeme od výplaty k výplatě a bez půjčky přes SMS bychom opravdu nevyžili. Nemáme od koho si půjčit. Kdo to mohl vědět, že se nám jednou takhle povede? Samozřejmě bychom třeba s rodinou počkali, ale měli jsme se dobře… Nikdo nemůže odsuzovat lidi za to, co se jim v životě stane. Někdo se hold nenarodí bohatým rodičům, co mu všechno dají a zaplatí. Někdo hold peníze nemá a nemá si tudíž ani z čeho vytvořit nějakou 3měsíční rezervu.

Souhlasím, ale tohleto bohužel nějací lidi nikdy nepochopí, dokud si to sami nezažijí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cheryll
15.10.12 13:05

za mě spokojenost

Zatím nebyl nejmenší problém, občas mají i akce, že poplatek je velmi nízký. Lepší než poslouchat od rodiny, jak to, že jsme nevyšli, když máme rodinu a podobně. Prostě občas se holt stane, rezerva dojde a Via pomůže. :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel