Půjčování miminka tchýni

Anonymní
14.2.20 10:03

Pujcovani miminka

Ahoj vsichni, na tohle tema je tu sice hodne prispevku, ale zadny co by mi nejak pomohl tak to zkusim znovu zalozit. Nevim odkud zacit, snad to podam srozumitelne. Bydlim s pritelem ve dvougeneracnim dome, takze s tchanovci. Nikdy jsem s nimi nemela problem, myslim ze jsme meli dobry vztah. Ted se nam narodilo mimi, ma cerstve 2 mesice a zacala tahanice. Porad si zvykam, ze jsem mama a tak se nechci od maleho hnout pokud to neni opravdu nutne (lekar atp), jenze tchyne “chce hlidat”. Maly je zlaty, krasne spinka, prdiky ho netrapi, takze vse stiham a vyspana taky jsem. Kdyz ji pozvu na prochazku, ze jdeme, tak “ma spoustu jine prace”, ona by sla jedine sama beze me a to ja nechci. To same kdyz si s malym doma hrajeme, tak za nami neprijde. Pritel je samozrejme na strane maminky a snazi se me psychickym natlakem donutit, z cehoz mivam navaly paniky. Snazila jsem se vysvetlit, ze se jeste necitim na to, byt od maleho pryc, ale nepomohlo. Vcera jsem pres zed zaslechla jak si tchyne pritelovi zase stezuje, ze maleho nedam na hlidani a jak se kvuli tomu citi hrozne, ale nikoho nezajima jak je mne. A jako bonus jsem se nedavno od jedne pribuzne dozvedela, ze ji “nekdo rikal ze mam malo mleka (kojim) a ze maly porad rve hlady”.

Jak byste postupovali vy? Mam chut se sbalit a odjet k rodicum aspon na tyden at z tohohle pekla vypadnu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21736
14.2.20 10:07
@Anonymní píše:
Ahoj vsichni, na tohle tema je tu sice hodne prispevku, ale zadny co by mi nejak pomohl tak to zkusim znovu zalozit. Nevim odkud zacit, snad to podam srozumitelne. Bydlim s pritelem ve dvougeneracnim dome, takze s tchanovci. Nikdy jsem s nimi nemela problem, myslim ze jsme meli dobry vztah. Ted se nam narodilo mimi, ma cerstve 2 mesice a zacala tahanice. Porad si zvykam, ze jsem mama a tak se nechci od maleho hnout pokud to neni opravdu nutne (lekar atp), jenze tchyne “chce hlidat”. Maly je zlaty, krasne spinka, prdiky ho netrapi, takze vse stiham a vyspana taky jsem. Kdyz ji pozvu na prochazku, ze jdeme, tak “ma spoustu jine prace”, ona by sla jedine sama beze me a to ja nechci. To same kdyz si s malym doma hrajeme, tak za nami neprijde. Pritel je samozrejme na strane maminky a snazi se me psychickym natlakem donutit, z cehoz mivam navaly paniky. Snazila jsem se vysvetlit, ze se jeste necitim na to, byt od maleho pryc, ale nepomohlo. Vcera jsem pres zed zaslechla jak si tchyne pritelovi zase stezuje, ze maleho nedam na hlidani a jak se kvuli tomu citi hrozne, ale nikoho nezajima jak je mne. A jako bonus jsem se nedavno od jedne pribuzne dozvedela, ze ji “nekdo rikal ze mam malo mleka (kojim) a ze maly porad rve hlady”.Jak byste postupovali vy? Mam chut se sbalit a odjet k rodicum aspon na tyden at z tohohle pekla vypadnu.

Souhlasim s tydnem u rodicu. Tak male dite bych taky hlidat nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21041
14.2.20 10:10

Se máte díky tomu, že máte hodné dítě. Mít to naopak, tak ráda pošlete tchýni s kočárem, abyste se vyspala. Ale přijde mi to na palici ji neposlat s kočárem samotnou na procházku. To ani přítel nesmí být se synem sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
14.2.20 10:12

Já bych si teda v první řadě babičku, co chce hlídat, hyckala a ne stvala proti sobě. Co takhle se domluvot na nejakem kompromisu? Kojene 2 mesicni mimino stejně neodlozis na dlouho, tak začnete třeba tím, že ho tchýni dáš na hodinu o to patro níž, výš nebo kde to oni bydlí. A s instrukcí, že kdyby plakal a nemohla by ho utisit ona, tak ti ho donese. Vysvetli jí, že ji ho Nechce s odpirat, ale zatím se na to prostě necitis a chceš začít takhle postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
14.2.20 10:12

Taky bych odjela. Moje tchyne je opak, minimalne hlida 6 leteho, 6 mesicni pochova a ende, s kocarkem sama nejela nikdy, max spolu. Ale me to vyhovuje, je moc hodna a mam ji rada, ale nebydlime v jednom dome.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
14.2.20 10:14

Já tě chápu, první 3 měsíce jsem nebyla schopna dát malého z rukou. Pak se to lepšilo. Mrzelo by mě, že mě partner nepodpoří. Jinak ještě tak mimo ty první 3 měsíce byly šíleně psychicky náročné a doma to vypadalo skoro na rozvod a to se manžel snažil pomáhat a podporovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
14.2.20 10:15

Nechápu :nevim: Co já bych bývala dala za to, kdyby mi někdo aspoň 1× týdně vzal malého do kočárku a nechal mi třeba 2 hodiny jen pro mě! Buď ráda, že máš s tchýní dobrý vztah a má o vnouce zájem. Nechápu, jak někoho psychicky deptá to, že je třeba hodinu bez dítěte :nevim: Do školky taky budeš chodit s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607

Tchýně je nesvéprávna? Alkoholička?
Nevidím důvod proč ji alespoň na 1h půjčit kočárek.
Pokud vám přijde psát že je u vás vše na palici jen kvůli tomu že chce babička povozit kočárek tak si raději najdete psychologa a modlete se aby jste nikdy nepotřebovala hlídat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388

Hele, mám čtvrté dítě a je mu šest týdnů.
A nedám ho hlídat, na procházku s kočárkem. Nechci, bojím se, chci být s ním. A nikdo nemá právo mi do toho kecat.
Asi tak. Já jsem rodič a já rozhoduju.
Partner mě do ničeho netlačí a mohl by s tim začít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.20 10:16

Na hodinku na prochazku proc ne? Ja mam rocni..za celou dobu tchyne nehlidala ani jednou :-/ co bych za to obcas dala.. jsem s malym 24/7..a je to dost na palici obcas..

• Citovat
  • Upravit
2276
14.2.20 10:16

Ja bych ji to dite pujcila…nevidim v tom problem :) me taky jedna rodinna znama pujcovala skoro denne miminko(3 mesice) na vozeni a to jsem mela 13 let :D
Ja mam perfektni tchyni…pujcila bych ji ho klidne na cely den, kdybych treba nekojila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
14.2.20 10:19

Já dala poprvé mimčo na vození až ve 3 měsících. Dřív bych prostě nedala, ani kdyby nevím co. Je to tvoje dítě a ty se rozhoduješ. Můj chlap byl natolik normální, že do těhle věcí mi nemluvil. Zkus tchýni třeba občas zapojit do péče o mimčo. Moje tchýně se mnou občas syna koupala, pomohla ho namazat, obléct a podobne. Ale půjčovat tak malé mimčo nikomu opravdu nemusíš, i kdyby se na hlavu postavili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11261
14.2.20 10:24

Každý Ti zde napíše něco jiného, každá z nás to cítí jinak. Já bych klidně dala, mě by to nevadilo. V získaném čase bych si třeba četla nebo koukla na film. Ona se babička bude hodit, až bude dítě větší, ty budeš chodit do práce a najednou budeš ráda za každou minutu, kdy vám hod někdo pohlídá.

Na druhé straně by babička měla respektovat Tvoje přání, pokud to tak chceš. Jen se pak nesmíš divit, že Ti to vmete do tváře…

Jak jsi na tom s Tvojí mámou? Ta taky nesmí s miminkem sama být ani nikam jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36897
14.2.20 10:25

Asi to máme každej jinak. Já nevidím problém dát tchyni miminko na hodinu do kočáru, však nepojede nikam na druhou stranu republiky, kdyby něco tak se vrátí. Stejně tak v jednom domě, dát miminko o patro níž a když uslyšís, že pláče tak si pro něho přijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
14.2.20 10:27
@Anix píše:
Tchýně je nesvéprávna? Alkoholička?
Nevidím důvod proč ji alespoň na 1h půjčit kočárek.
Pokud vám přijde psát že je u vás vše na palici jen kvůli tomu že chce babička povozit kočárek tak si raději najdete psychologa a modlete se aby jste nikdy nepotřebovala hlídat :nevim:

Ale prosím vás proč tak drsně? To že nepůjčí 2 měsíce staré dítě přece neznamená, že ho nepůjčí nikdy ne? Vždyť před chvílí ukončila sestinedeli a každá tu hormonální smršť zvládá jinak. Já jsem malého na hodinu půjčila, celou dobu jsem chodila od okna k oknu, klepal se mi ruky, pořád přemýšlela jak určitě pláče a hledá mě. :nevim: v roce jsem ho dala na prázdniny na 3 dny, ve 20 měsících na týden a ve dvou letech pojede za babičkou 14 dní takže žádné psychické následky nemám. Pokud se opravdu necítí tak mi přijde blbost ji takhle tlačit. Vnouče vida, chodit může jen bóže chvilku počká než s ním bude sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová