Půjčování miminka tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
14.2.20 12:37

A co furt máte všichni s tím odpočinkem? Já di nejvíc odpočinu na procházce s kočárkem a se psy, i kdyby trakare padaly. A všichni, kdo chtějí jít s námi, jsou vítáni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.2.20 12:38
@lecijasek píše:
Jako vážně 8o U nás si pochovala dceru i prababička. V zavinovačce v sedě. Ale pochovala. Měla obrovskou radost, že se pravnoučete dočkala a že ho mohla mít v náručí. Měsíc na to zemřela. Do smrti bych si to vyčítala. Proto jsou dobré zavinovačky.
Jinak ty nemáš potřebu si pochovat miminko? Třeba když přijedeš na návštěvu ke kamarádce s miminkem?

Moje miminko zavinovačku nesnášelo. Tchyně si ho pochovala, ale muž z toho trnul, protože nebyla schopna ho ani neposazovat a držet hlavu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.2.20 12:41
@g.sandova píše:
A co furt máte všichni s tím odpočinkem? Já di nejvíc odpočinu na procházce s kočárkem a se psy, i kdyby trakare padaly. A všichni, kdo chtějí jít s námi, jsou vítáni.

Prostě máma, co odpočívá, když je pryč její 8týdenní dítě, nikdy nepochopí tu, která je naopak unavená a vystresovaná jen z té představy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
14.2.20 12:42
@Aduš8 píše:
Je to jen tvé rozhodnutí, ale počítej s tím, že může mít následky. Jak ve vztahu, tak ve vztahu s tchýní. Já své dítě klidně pohlídat dám. Já bych pochopila, kdyby ho chtěla na celý den, ale procházka s kočárkem, kdy mimčo většinou stejně spí? Co by s ním jako měla udělat. Že by ti ho náhodou někdo uhranul, kdyby kouknul do kočárku? Mně osobně takové mámy přijdou přehnaně přecitlivělé a hysterické, promiň.

Ale prdlajs. Hysterický je tenhle výlev. Svoje malinké děti jsem nikam nestrkala, byla s nima, žádný následky to nemělo.
Na jednu stranu se tu v diskuzích odsuzují matky, co nespí s miminky v jedné posteli do dvou let, na druhou stranu zase se tu odsuzují ty, co nedají hlídat pomalu od porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
14.2.20 12:44

Zakladatelko tvoje pocity jsou úplně normální, jsou to prapůvodní pudy, jejichž účelem bylo udržet po porodu matku u dítěte. Takže pokud se tu někdo ohání „normálností“, pak právě pocity typu - měsíční miminko dám na hlídání, abych měla čas na kosmetiku - jsou NEnormální a přinesla je až naše civilizace, stejně jako vožení v kočárku, spaní miminka ve vlastní postýlce v jiném pokoji apod. Kdysi dávno, když lidé žili v sepětí s přírodou, bylo normální, že matka nosila kojence celý den na těle, dělala s ním veškeré práce, spala s ním apod.
Tolik jen na vysvětlení - pocity zakladatelky jsou úplně normální. Naopak tchyně se chová jako malé dítě bez špetky taktu:
1. Odmítla se účastnit společných aktivit se zakladatelkou - viz vození, hraní.
2. Vydupádá si svou pravdu za každou cenu - místo aby hledala kompromis, tak pomlouvá a snaží se ji zpracovat přes partnera, který by jí měl být v tomto období oporou.
3. Pokud bych neviděla, jak s dítětem zachází, nikdy bych dítě nesvěřila je proto, že je to rodina. Kecy typu, však vychovala sama x dětí a všechny přežily, jsou úplně mimo. Přežily totiž i děti podvyživené, překrmované, bité, týrané, takové, u kterých byla péče nedostatečná apod.
Takže mi připadá úplně normální, že zakladatelka chce být nejdřív společným chvílím přítomna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
14.2.20 12:44
@Anonymní píše:
@Michelle_M dekuju, konecne nekdo kdo me pochopil. Nejde mi o to, ze bych ji chtela odriznout, ale mam spatny pocit z toho, ze me u prochazky ani u niceho nechce. Proc me tam nechce? Co ma za lubem ze tam nemuzu byt?

8o Ježiš a co by jako měla za lubem s miminem v kočáru na dvouhodinový procházce??? Mě už tohle přijde úplně přehnaný, jak kdyby ty tchýně byly totální čarodejnice, co dítě uhranou pohledem nebo co. Fakt někdy psycho.
Tak se prostě chce projet s kočárem, s dítětem svýho dítěte, sama, bez dozoru, snad neni nesvéprávnej blbeček. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
14.2.20 12:45

2X

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.2.20 12:47

@rozand moje dítě je velké a už se tam skoro nevejde. A zpočátku jsem se sama bála ho nosit bez zavinovacky.
Moje tchýně bohužel fakt není zdravotně v pořádku.

Jo, a v jedny diskuzi o tchynich někdo nevěřil, že jde dítě posadit v zavinovacce. Musím tedy potvrdit, že dítě v zavinovacce posadit jde.
Moje zkušenost z porodnice prosinec 2019: když mi po porodu přivezla taková letitá zkušená sestřička mimino na pokoj v postýlce na kolečkách, tak mi ho posadila v rychlozavinovacce do rohu postýlky. Že dost ublinkava, a ony si tam děti takhle posazuji. Když jsem viděla, jak mu padá ta hlava a je tam zkroucenej, měla jsem chuť se ji zeptat, jestli si ze mě nedělá srandu. Mimino jsem si vzala a řekla jí, že já ho takhle posazovat nebudu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
14.2.20 12:52

Jinak já vozila kamarádce obě děti, od mimin a taky jsem jela občas na hřbitov. Jednou mě tam zastavila starší pani, že jestli vim, že s miminama se tam nesmí. Proč mi nesdělila, že se to řiká. :think:
Tak jsem z toho byla pak docela vyplašená a hned jsem to kamarádce řekla, jestli jí to nevadí.
Naštěstí to vzala se smíchem, že je šťastná, že jí povozim, ať si jedu kam chci a vůbec se tim netrápim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
14.2.20 12:53

Teda já nevím zakladatelko, ale co by se mu mělo v kočárku stát? Když se domluvíte, že přijde za hodinu, tak to snad není žádný problém ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
14.2.20 12:53

@Sworley protoze na deti do dvou let se chytaji mrtve duse a mohou je pronasledovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
14.2.20 12:57
@gabrriel píše:
taky to tak vidím, že se jí nechce poslouchat co vše dělá špatně, nebo koukat na obličej snachy, která se tváří všelijak i když nepromluví. Porodila minimálně otce toho dítěte a úspěšně vychovala, takže o tom, jak s miminkem určitě taky něco ví…

Tenhle argument je dobrej :lol: jo moje máma taky vychovala dvě děti, ale ani jednoho z nás nekojila a když můj novorozený syn chtěl kojit co hodinu, tak na to koukala jak zjara a když v kočáru na zahradě řval hlady a ona nechápala proč se zlobím, že ho nedovezla hned, však on přece podle ní nemůže mít hlad když jedl před hodinou a půl že…o tom, jak vyprávěla vtipnou historku, jak můj půlroční brácha mlaskal, když mu dala k jídlu lečo, protože ho jedl taťka a kluk chtěl taky, no hlína ne? :roll: zakázala jsem takové věci cpát do mých několikaměsíčních děti, byla jsem za prudičku.
Takže ne, to že někdo výchova nějak dítě, z něj nedělá odbornika na ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.2.20 12:59

S tím hřbitovem je to pověra a babičky mě varovaly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
14.2.20 13:00

@Ann_2019 povera. A je to kraj od kraje. Ja zas slysela, ze by se na hrbitov nemelo chodit do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
14.2.20 13:03

Mě teda víc zarazilo chování přítele, to je normální, ze se vás ani nezastane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová