Půjčování miminka tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
14.2.20 13:03
@Ann_2019 píše:
@Sworley protoze na deti do dvou let se chytaji mrtve duse a mohou je pronasledovat

To neznám, to jsem neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
14.2.20 13:03
@Ann_2019 píše:
@Sworley protoze na deti do dvou let se chytaji mrtve duse a mohou je pronasledovat

Jo aha, tak to jsem nikdy neslyšela. Vlastně nikdy nic, v souvislosti mimino a hřbitov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.20 13:08
@NinaU. píše:
Teda já nevím zakladatelko, ale co by se mu mělo v kočárku stát? Když se domluvíte, že přijde za hodinu, tak to snad není žádný problém ne?

Treba s dítětem co sotva ukončilo sestinedeli vleže do obchodu, místo za hodinu se vrátí za tři a narve ho UM? Nebo třeba moje tchyně se na přechodu nekouká, protože má přednost a musí ji vidět a to i s kočárem? Kdybych to neviděla tak to nevím? Nebo to se musí důvěřovat všem? No kámoše tchýně 3 měsíční rozmixla knedlo vepro zelo do flašky, protože na co kojení že? A že jí dala odstrikane mliko? To raději vylije, to mu nemůže chutnat ne? Fakt ne každá babička je super a respektuje alespoň základy. :nevim: a všem co tady píšou jak má být vděčná tak bych jim půjčila mou tchyni :lol: klidně na celý měsíc :lol:

• Citovat
  • Upravit
21593
14.2.20 13:13

@lecijasek unnas tak nejak podobne. Prababicce bylo skoro 90, kdyz se dcera narodila. Mam par fotek, kde ji babicka drzi v naruci. Pak na oslave jejich 90. narozenin jsme delali posledni spolecnou fotku, jsme tam 4 generace: babicka, mama, ja a dcera. Kratce po svych narozeninach babicka umrela. :(

Jo a na prvni pochovani jsme zajeli k babicce cestou z porodnice. Co pravda, cela zalezitost netrvala ani 10min, ale babicka se tak tesila na malickou. Takze male je na te fotce presne 5 dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
14.2.20 13:16

Ja Vas naprosto chapu. Nenechte se otravit nazorama nejakych zenskych, ze jste nemocna, divna a nevdecna. Je to vase dite, je jeste malicke. Je na Vas, kdy a komu ho „pujcite“. To bydleni v jednom dome nezavidim. Nedela to dobrotu. Skoda, ze tchyne neni schopna respektovat vase prani a u prochazky a nebo hrani ze zacatku byt. Pride mi to jako rozumny zacatek. To jak kojite, nebo nekojite, kdy chcete davat prikrmy atd, to je taky vase vec. Tchyne musi pochopit, ze ted jste matka vy a ne ona. O tomhle rozhodovat ona nemuze. Nas tyhle rady na zacatku vytaceli hodne. Nastesti partner byl na moji strane. Bylo to narocne. Ted je to uz lepsi. Je to tezke, nasi rodice jsou jina generace a nekdo z nich nechce pochopit, ze dneska se veci delaji uz jinak. A pokud opravdu budu chtit radu, tak si pro ni prijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
14.2.20 13:18
@Anna766 píše:
To neznám, to jsem neslyšela.

Já to znám do jednoho roku dítěte, že se nemá chodit na hřbitov, stejně jako že se nemají do roka stříhat vlásky a nemá být doma kočárek před porodem, důvody přesně nevím, ale dodržovala jsem to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lynx.lynx
14.2.20 13:18

Heleď napíšu ti mojí zkušenost a můj názor s odstupem času. Mám už rok a půl dítě a myslela jsem si, že do tří let bude jen se mnou,. Byla ze začátku prostě hodně maminkovská a já prostě nechtěla, aby mi někdo to malý miminko někde vystavoval a chlubil se s ním atd. Není to o důvěře tchyni, já jsem to zkrátka nějak ani nepotřebovala a to jsem měla malýho řvouna (jak tu někdo psal). Takhle nepříjemný mi to bylo třeba klidně až do jejího roku. Trápilo mě že před tím o nás ani jedna z rodin nijak nestála (kromě mého i partnerova taťky) občas zavolala tchyně partnerovi. Po porodu nastalo peklo a mě to bylo nepříjemný, téměř jsem je neznala atd. Má rok a půl a včera spala poprvé u sousedky. Maluju byt a tak mi jí hlídají, odběhla jsem jen nakojit. A víšco? Ani si na maminku nevzpomene :lol: já se přiklánim za to, že ty malý miminka mají být v klidu, s maminkou a tatínkem, doma, na lehké procházce. Žádný nákupáky, obchody, příliš návstěv. Však do dítě tady bude dlouho, užije si ho babička až až. Zkusila bych jí to takhle vysvětlit, že to není nic zlého vůči ní, ale prostě to nepotřebuješ a chceš si malé užívat ty. Buď to pochopí nebo ne, ale to není moje řeč.
No a já mám teda výhodu, že na mý strany mám manžela…

• Citovat
  • Upravit
26747
14.2.20 13:25
@PHV píše:
U prvního dítěte jsem taky nepůjčovala, dokonce jsem tu tenkrát taky zakládala diskuzi. Poprvé se byla hlídat asi na roce a půl, a to jen na chvíli. Potom jsme pomalu začali dvě hodinky, odpoledne.. na noc byla poprvé ve třech letech, až chtěla sama. Dnes jezdí k babičkám úplně v pohodě. Jsem ráda, že jsem tenkrát nic neuspěchala.
Teď mám druhé dítě, a toho jsem nechala hlídat na chvíli už v šestinedělí :lol: neboj, jsi prvorodička a máš na návaly hormonů právo.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
14.2.20 13:29
@Anonymní píše:
Ahoj vsichni, na tohle tema je tu sice hodne prispevku, ale zadny co by mi nejak pomohl tak to zkusim znovu zalozit. Nevim odkud zacit, snad to podam srozumitelne. Bydlim s pritelem ve dvougeneracnim dome, takze s tchanovci. Nikdy jsem s nimi nemela problem, myslim ze jsme meli dobry vztah. Ted se nam narodilo mimi, ma cerstve 2 mesice a zacala tahanice. Porad si zvykam, ze jsem mama a tak se nechci od maleho hnout pokud to neni opravdu nutne (lekar atp), jenze tchyne “chce hlidat”. Maly je zlaty, krasne spinka, prdiky ho netrapi, takze vse stiham a vyspana taky jsem. Kdyz ji pozvu na prochazku, ze jdeme, tak “ma spoustu jine prace”, ona by sla jedine sama beze me a to ja nechci. To same kdyz si s malym doma hrajeme, tak za nami neprijde. Pritel je samozrejme na strane maminky a snazi se me psychickym natlakem donutit, z cehoz mivam navaly paniky. Snazila jsem se vysvetlit, ze se jeste necitim na to, byt od maleho pryc, ale nepomohlo. Vcera jsem pres zed zaslechla jak si tchyne pritelovi zase stezuje, ze maleho nedam na hlidani a jak se kvuli tomu citi hrozne, ale nikoho nezajima jak je mne. A jako bonus jsem se nedavno od jedne pribuzne dozvedela, ze ji “nekdo rikal ze mam malo mleka (kojim) a ze maly porad rve hlady”.Jak byste postupovali vy? Mam chut se sbalit a odjet k rodicum aspon na tyden at z tohohle pekla vypadnu.

Já bych normálně mimčo dávala na vožení do kočárku. Vždyť je bezproblémové :nevim: chápu babičku, že chce vozit sama nebo s dědou. Měla by ses uklidnit a své dítě nejbližším dopřát. Také nechápu proč by tchýně nemohla tu tam hlídat, zvlášť když jste v jednom domě. A to, žes slyšela nějaké pomluvy o nedostatku mlíka automaticky neznamená, že tě Tchyně pomlouvala. To si někdo mohl klidně “přikrášlit”. Držím babičce palce, aby mohla s vnoučkem trávit čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.2.20 16:40

Pokud máš pocit, že ho dát hlídat nechceš, tak ho nedávej. Já jsem s tím posledním taky měla problém a nebyla jsem schopná prostě bez něj někam jít cca do roka a půl. A vůbec jsem si nedělala nervy, jestli se to někomu líbí nebo ne, protože jinak bych byla na nervy já z toho, že ho u sebe nemám. A nevím, proč by měla hlídat takhle malé miminko… s přítelem bych o tom vůbec nediskutovala, řekla bych, že až se na to budu cítit, tak pak ano…nevím, co s ním chce sama dělat, proč nemůže jít ven třeba s tebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.2.20 16:58
@warita píše:
njn, ale spoelecnske dobre chovani diktuje alespon predstirat zajem. Me cizi deti povetsinou taky neberou ale nakouknu do kocarku, pochvalim nunynka, zeptam se par zdvorilostnich frazi a vsichni jsou happy.

Jo, vždyť jo, jsou to nevychovane kachny. Taky by mi to bylo líto. Raději se tento akcím vyhýbám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.2.20 17:00

@Monchichik k9necne někdo, kdo to chápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
14.2.20 17:07

Nechápu a doufám, že snacha bude normální. Jako nedat babičce mimino v kočáru ven, zcela vážně se ptám, co s ním asi tak udělá? 8o
Bohužel, mně žádná babička nehlidala ani se nikdy nenabídla, takže to nedokážu pochopit, že s tím někdo může dělat takový cavyky. Já bych tenkrát dala kočár snad i bezdomovci, kdyby ho chtěl.
Aby tě to nedohnalo, až budeš potřebovat kvůli práci hlídat věčné nemocný děti, a najednou nebude mít zase zajem tchýně.
Jako opravdu tohle nedokážu pochopit, kdyby ho chtěla na spaní, dobrá, ale dohlížet nad tím, jak vozí kočár? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.20 17:14
@Netopýr1 píše:
Nechápu a doufám, že snacha bude normální. Jako nedat babičce mimino v kočáru ven, zcela vážně se ptám, co s ním asi tak udělá? 8o
Bohužel, mně žádná babička nehlidala ani se nikdy nenabídla, takže to nedokážu pochopit, že s tím někdo může dělat takový cavyky. Já bych tenkrát dala kočár snad i bezdomovci, kdyby ho chtěl.
Aby tě to nedohnalo, až budeš potřebovat kvůli práci hlídat věčné nemocný děti, a najednou nebude mít zase zajem tchýně.
Jako opravdu tohle nedokážu pochopit, kdyby ho chtěla na spaní, dobrá, ale dohlížet nad tím, jak vozí kočár? 8o

Ja vám babičku půjčím, upřímně a klidně na delší dobu 8) fakt, jedině co nekouká na přechod ptz má přednost a musí ji auto vidět. Vyběhne tam s kočárkem. Půlroční už chtěla řezat, protože plakal. Ve 3 měsících ho nedovezla na kojení, protože to nepotřebuje a fruko stačí. Půjčit ji kočár na hodinu, klidně přišla za tři se řvoucí, hladnym dítětem, klidně i 2 hodiny posranym až k uším :palec: fakt je o co stát, balím a posílám. Ale jo měla bych být strašně vděčná, že chce hlídat :roll:

• Citovat
  • Upravit
32325
14.2.20 17:20
@Anonymní píše:
Ja vám babičku půjčím, upřímně a klidně na delší dobu 8) fakt, jedině co nekouká na přechod ptz má přednost a musí ji auto vidět. Vyběhne tam s kočárkem. Půlroční už chtěla řezat, protože plakal. Ve 3 měsících ho nedovezla na kojení, protože to nepotřebuje a fruko stačí. Půjčit ji kočár na hodinu, klidně přišla za tři se řvoucí, hladnym dítětem, klidně i 2 hodiny posranym až k uším :palec: fakt je o co stát, balím a posílám. Ale jo měla bych být strašně vděčná, že chce hlídat :roll:

Někomu to prostě nevysvětlíš ;) Pokud nemá ve svém okolí takovou úžasnou příbuznou, jak ty popisuješ, tak prostě nepochopí, že ne každá babička je inteligentní a nebo přinejmenším normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová