Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Se snachou jak už to bývá máme problém. Je z bohaté rodiny a já cítím stálé kličkování výmluvy a pohrdání.
Vše vyvrcholilo když chtěli aby po smrti otce snachy začali řešit dědictví darovaní vily snaše dostavbu vily mamince. Chtěli aby jsme ručili a zastavili náš byt v Praze. A začala bouřka. Skončilo to špatně za 4 roky jsem po tom co snacha napsala že takoví lidé zavinili smrt otce/ neznali jsme se/ a že jsme ekl jsem se vzbouřila. O vnoučata mám zájem dla bych cokoliv je pohlídat ale nesmím.
Nyní jsem se dozvěděla že syn všude rozhlásil jaky byl chudák, nic nedostal atd rodiče byli zlí. Přitom byl v reprezentaci, měl všechno včetně finanční pomoci. Od tchána si ještě půjčil peníze na auto. Hrůza.
Je to moje vina moje výchova, ale jak to napravit jak sdělit pravdu jak to udělat, aby i syn dostal co si zaslouží? Trest si zasluhuje - naházet špínu na vlastní mámu to se nedělá dokonce uvažuji o soudním řízení. aby dostal za uši. děkuji máma Ondry
Je to děsně zmatené. Pochopila jsem, že si vzal syn bohatou holku a vadí jim, že je nedotujete tak štědře jako její rodina.
Hele syn si sám vybral..
jestli chceš dělat peklo, zažádej u soudu o styk s vnoučaty ( ten ti musí být umožněn )…a snacha se zblázní..
víc asi neuděláš..prachy nikdy nedělají dobro v rodině
Vše vyvrcholilo když chtěli aby po smrti otce snachy začali řešit dědictví darovaní vily snaše dostavbu vily mamince = nesrozumitelné.
Sice jsem vůbec nepochopila o co jde, ale pokud chceš dát vlastního syna k soudu proto, že o tobě špatně mluví, tak jablko opravdu nepadlo daleko od stromu. Tímhle mu jeho pokrivene hodnoty nenarovnáš.
@LaPaloma píše:
Vše vyvrcholilo když chtěli aby po smrti otce snachy začali řešit dědictví darovaní vily snaše dostavbu vily mamince = nesrozumitelné.
Hm. Tata umrel, asi chteli, aby vilu co mel, zdedila dcera, ale se shaneli prachy na dostavbu jine rozestavene pro matku. A na to asi chteli pujcku a rucit bytem rodicu toho kluka, ne? Ty jo, takova rozcvicka pro mozek ![]()
@pablepable píše:
Se snachou jak už to bývá máme problém. Je z bohaté rodiny a já cítím stálé kličkování výmluvy a pohrdání.
Vše vyvrcholilo když chtěli aby po smrti otce snachy začali řešit dědictví darovaní vily snaše dostavbu vily mamince. Chtěli aby jsme ručili a zastavili náš byt v Praze. A začala bouřka. Skončilo to špatně za 4 roky jsem po tom co snacha napsala že takoví lidé zavinili smrt otce/ neznali jsme se/ a že jsme ekl jsem se vzbouřila. O vnoučata mám zájem dla bych cokoliv je pohlídat ale nesmím.
Nyní jsem se dozvěděla že syn všude rozhlásil jaky byl chudák, nic nedostal atd rodiče byli zlí. Přitom byl v reprezentaci, měl všechno včetně finanční pomoci. Od tchána si ještě půjčil peníze na auto. Hrůza.
Je to moje vina moje výchova, ale jak to napravit jak sdělit pravdu jak to udělat, aby i syn dostal co si zaslouží? Trest si zasluhuje - naházet špínu na vlastní mámu to se nedělá dokonce uvažuji o soudním řízení. aby dostal za uši. děkuji máma Ondry
Jakože snacha z „bohaté“ rodiny potrebovala ručit Vaším bytem, za dostavbu vily své mamince? To zas tak závratné bohatí nebudou.
To skoro nejde číst. Nicméně už jen způsob, jak se o synovi vyjadrujes o něčem svědčí
zažaluj ho, tím pokažené vztahy určitě napravis.
to musí být troll tohle
V kazdem pripade resit rodinne problemy po soudech, to je fakt peklo. Syn je teda dobre kvitko, rodice odmitli dostatecne sponzorovat, tak je odstrihl a stezuje si…asi jste ho naucili, ze staci natahnout ruku a dostane…mozna ze „mel vsechno vcetne financni pomoci“ nebyla nejlepsi taktika
Co s tim ale ted, cas nevratis a zenu si nasel zjevne stejneho razeni, ta ho v tom bude jen podporovat ![]()
@beruska9 píše:
Hm. Tata umrel, asi chteli, aby vilu co mel, zdedila dcera, ale se shaneli prachy na dostavbu jine rozestavene pro matku. A na to asi chteli pujcku a rucit bytem rodicu toho kluka, ne? Ty jo, takova rozcvicka pro mozek
Mohli ručit vilou po zemřelém tátovi (čili po dědictví už svou) a investovat vlastní peníze. Není to bohatá rodina, když nemají hotovost.
Poslední, co bych v životě dělala, je ručení za vilu pro cizího člověka, kterým je matka jeho ženy. Ani ve snu.
Pro matku syna to není vysloveně příbuzná, tam žádné logické povinnosti nejsou.
Za odměnu bych synovi nic neodkázala, kdyby měl takové nejapné kecy.
@LaPaloma píše:Za odměnu bych synovi nic neodkázala, kdyby měl takové nejapné kecy.
A syn se za odměnu vysere na matku v důchodu a je vymalováno.
Kdo bude ten poražený? Syn v plné sile nebo stará maminka?
Já jsem od našich tak zatim nic nedostala. Jasně, dali mi život, přispívali mi na studium VŠ… Ale v souvislosti s darováním vily, jsem vlastně nedostala nic. A byly na mě zlý, táta nás triskal kvůli každé blbosti ![]()
Snad me nasi za tohle nezazalujou ![]()