Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michelle_M no jednou tu byla, maly se pokadil.. prebalila jsem ho a za 20 minut se pokadil znovu a ona mi rekne at ho v tom necham, ze jsem plinu ted menila a plinky jsou drahe
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj vsichni, na tohle tema je tu sice hodne prispevku, ale zadny co by mi nejak pomohl tak to zkusim znovu zalozit. Nevim odkud zacit, snad to podam srozumitelne. Bydlim s pritelem ve dvougeneracnim dome, takze s tchanovci. Nikdy jsem s nimi nemela problem, myslim ze jsme meli dobry vztah. Ted se nam narodilo mimi, ma cerstve 2 mesice a zacala tahanice. Porad si zvykam, ze jsem mama a tak se nechci od maleho hnout pokud to neni opravdu nutne (lekar atp), jenze tchyne “chce hlidat”. Maly je zlaty, krasne spinka, prdiky ho netrapi, takze vse stiham a vyspana taky jsem. Kdyz ji pozvu na prochazku, ze jdeme, tak “ma spoustu jine prace”, ona by sla jedine sama beze me a to ja nechci. To same kdyz si s malym doma hrajeme, tak za nami neprijde. Pritel je samozrejme na strane maminky a snazi se me psychickym natlakem donutit, z cehoz mivam navaly paniky. Snazila jsem se vysvetlit, ze se jeste necitim na to, byt od maleho pryc, ale nepomohlo. Vcera jsem pres zed zaslechla jak si tchyne pritelovi zase stezuje, ze maleho nedam na hlidani a jak se kvuli tomu citi hrozne, ale nikoho nezajima jak je mne. A jako bonus jsem se nedavno od jedne pribuzne dozvedela, ze ji “nekdo rikal ze mam malo mleka (kojim) a ze maly porad rve hlady”.Jak byste postupovali vy? Mam chut se sbalit a odjet k rodicum aspon na tyden at z tohohle pekla vypadnu.
Podle mě jsi přecitlivělá, nátlak by na tebe dělat neměli.
Já to pochopit nedokážu, nejstarší jsem nechala v 1 týdnu hodinku hlídat i prababičku, když byla venku velká zima a já musela pro dopis na poštu ![]()
Já bych tchýni udělala radost a sama si odpočinula, dítěti se přece nic nestane, když ho dáš babičce na procházku…
@Anonymní píše:
@Michelle_M dekuju, konecne nekdo kdo me pochopil. Nejde mi o to, ze bych ji chtela odriznout, ale mam spatny pocit z toho, ze me u prochazky ani u niceho nechce. Proc me tam nechce? Co ma za lubem ze tam nemuzu byt?
chce ho ukázat kámoškám
, pochlubit se ve vsi… ![]()
@welovefashion vsechny kamosky uz pozvala sem na cumendu, chvili jsem si prisla jak zviratko v zoo
Já mám taky problém dceru zatím půjčovat na hlídání. Poprvé ji měla moje mamka s tátou v kočárku na hodinu a půl cca ve třech měsících a stejně jsem nic doma neudělala. Stále jsem na ni myslela a stýskalo se mi. Ale snažím se, alespoň na chvíli holku takhle půjčit, přeci jen nechci, aby byla malá závislá jen na mamince.
@Anonymní píše:
@welovefashion vsechny kamosky uz pozvala sem na cumendu, chvili jsem si prisla jak zviratko v zoo
no to ona se chce asi chlubit pořád
Koukej Máňo jak už nám malá vyrostla a jak už se směje…pak přijdou vlásky zuby a bůhví co ještě… Pamatuji si, jak jsem přišla k mámě do práce a už na chodbě mi dítě všichni okoukali v kočáře, pak jí máma vzala do ruky a ještě jí byla ukazovat kolegyním v patře a vzadu na chodbě
A pokaždý když tam přijdu tak okukujou a máma se vnoučaty ráda chlubí…
Přijde mi, že jsi rozhozená z hormonů. Píšeš, že se Ti dělá blbě z představy dítě fyzicky opustit a svěřit ho druhé osobě. Takové pocity mi nepřijdou v normě. Nevim, jestli to tu zaznělo, necháváš miminko samotné s tatínkem?
Dát si pár dní „oraz“ někde na návštěvě u Tvých blízkých je určitě dobrý nápad. Držím palce!
Naprosto s tebou souhlasím. Momentálně čekám dvojčata a taky moc nechci aby je tchyně hlídala. Přítel mi říkal, že s bráchou je vychovala ulice a když k nim přijedeme třeba na návštěvu tak tam mají bordel a smard z cigaret. Nevěřím ji na tolik abych ji svěřila svoje zlatíčka. Taky se rozčiluje. Došli jsme tak daleko, že jsme ji řekli, že vozit je může ale jen za přítomnosti jednoho z nás. To se jí zase nelíbí, že by s nimi musela ven. Nejradši by byla aby jsme ji je přivezli domu a ona do nich cpala cukr a nikam nešla. Mají se narodit v létě a já nechci aby byli zavřené doma, taky s nimi budu chodit každý den ven, už jen s tím, že máme psa a ten ven prostě musí.
Nikdo nemá právo matku nutit někomu dávat dítě, kdyz nechce nebo se na to necítí. Každý nemá potřebu dítě půjčovat, i když víš, že by se dotyčný postaral. A pokud by se tchyně nechtěla přidat na společnou procházku, tak to by se mě celkem dotklo. Máte společný barák, může kdykoliv přijít, podívat se, pochovat, pohrát si. Pokud si nepotřebuješ odpočinout, tak nevidim důvod ji ho dávat. Já to mám úplně stejně. Na mě tedy nikdo netlačí. Manžel je naštěstí taky ten typ, že děti mají být hlavně s rodiči. Hlídat jsem dávala první dceru našim až od roku a až když to bylo nutné. Miminko zase jen tak z očí nepustim
A naši to taky chápou. Jezdí si k nám hrát nebo chodíme na společné procházky. Vím, že kdybych potřebovala, tak tu jsou, ale zatím nemám tu potřebu. Tak se drž a jednej podle svého uvážení ![]()
@Anonymní píše:
@Katar to me mrzi, taky uz jsme se bavili o prikrmech, rekla jsem ze do pul roku chci plne kojit, bylo mi sdeleno ze o mleko muzu kdykoli prijit… a jako perlicka uz ted ma ve spajzu UM
no vidíš jaká je hodná, kdybys o něj opravdu přišla nebudeš muset běhat po městě a shánět mlíko, ale zajdeš ke tchýni
@Anonymní píše:
Tak tohle by mě třeba vadilo vic. To bych ji to miminko dala radši do kočáru ven ať se podívají kámošky na chvilku tam.
Určitě bych nebránila procházce a hlídání, však vy si ho ještě užijete až až. Zkuste tchýni věřit, vím e je to občas těžké, ale ona mu nic neudělá. ![]()
Ja mam hrbitovy rada.
chodili jsme tam s babi kazdou nedeli. Ted, kdyz tam chodim za ni, vzpominam na to moc rada.
a u mimina je to fakt jedno. Podle mne jsi vyhrocena. Je to zbytecny. Kontrolu nad ditetem budes mit chvilku, pak se to zvrhne stejne. Muj jel na cely vikend k babi v roce a pul. Prvni vikend psycho pro mne, ted si vzpomenu, ze je dite pryc a volam v sobotu vecer spis ze slusnosti.
ja myslim, ze kdyz si fakt sednete, dohodnete se, vyslechnete jedna druhou, ze kompromis najdete. Ona nemusi mit nic za lubem. Chce se pochlubit babam. To mi prijde normalni.