Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ja vám babičku půjčím, upřímně a klidně na delší dobufakt, jedině co nekouká na přechod ptz má přednost a musí ji auto vidět. Vyběhne tam s kočárkem. Půlroční už chtěla řezat, protože plakal. Ve 3 měsících ho nedovezla na kojení, protože to nepotřebuje a fruko stačí. Půjčit ji kočár na hodinu, klidně přišla za tři se řvoucí, hladnym dítětem, klidně i 2 hodiny posranym až k uším
fakt je o co stát, balím a posílám. Ale jo měla bych být strašně vděčná, že chce hlídat
Jojo anonymní, ona za to vždycky může tchýně. I za to za co nemůže.
bohužel když se dvě dospělé ženské nedokážou domluvit na pravidlech, vznikne problém. Ale nesvadela bych všechno na ty mrchy tchýně a zamýšlela se i nad sebou
@Netopýr1 píše:
Nechápu a doufám, že snacha bude normální. Jako nedat babičce mimino v kočáru ven, zcela vážně se ptám, co s ním asi tak udělá?
Bohužel, mně žádná babička nehlidala ani se nikdy nenabídla, takže to nedokážu pochopit, že s tím někdo může dělat takový cavyky. Já bych tenkrát dala kočár snad i bezdomovci, kdyby ho chtěl.
Aby tě to nedohnalo, až budeš potřebovat kvůli práci hlídat věčné nemocný děti, a najednou nebude mít zase zajem tchýně.
Jako opravdu tohle nedokážu pochopit, kdyby ho chtěla na spaní, dobrá, ale dohlížet nad tím, jak vozí kočár?
Já zase chápu maminku, že nemá potřebu svoje první miminko dávat hlídat, že je ráda že ho má a že jsou spolu.Taky jsem to tak mela a u obou dětí.
@Netopýr1 Hele ty si to fakt asi neumíš ani představit…prostě někdy s tou druhou dospělou osobou není domluva žádná, to se ti snad nikdy nestalo? Já jsem se třeba snažila dost dlouho, chtěla jsem, aby děti měly prarodiče, ale prostě to nešlo, styky byly nakonec z naší strany úplně ukončeny.
@Netopýr1 píše:
Jojo anonymní, ona za to vždycky může tchýně. I za to za co nemůže.bohužel když se dvě dospělé ženské nedokážou domluvit na pravidlech, vznikne problém. Ale nesvadela bych všechno na ty mrchy tchýně a zamýšlela se i nad sebou
@Anna766 a tady někdo psal něco o řezání mimina vařečkou? Co to zvelicujes? Já jen říkám, že bych si vždycky ráda poslechla i verzi ty tchýně. Nic víc. Ale samozřejmě, vy jste děsný chudinky ale tchýně jsou krávy. Tak to je vždycky. ![]()
Tchyni jsem kočár nepůjčila, byla to alkoholička. Ale jinak jsem ho klidně nechala stát „opuštěný“ pod oknem, nechala s ním jezdit kohokoliv z rodiny a trochu jsem uvažovala, že bych za ježdění s kočárem platila nějaké puberťačce ![]()
@Netopýr1 píše:
@Anna766 a tady někdo psal něco o řezání mimina vařečkou? Co to zvelicujes? Já jen říkám, že bych si vždycky ráda poslechla i verzi ty tchýně. Nic víc. Ale samozřejmě, vy jste děsný chudinky ale tchýně jsou krávy. Tak to je vždycky.
Psala o tom anonymní, o řezání miminka.Nic nezveličuju.
Teď zveličuješ ty, já nic o kravách tchynich nepsala, ani jí nemám a nikdy jsem neměla.
@Anna766 a kde máš tu vařečku teda? Navic opravdu silné pochybuju, že by nějaká babička chtěla mlátit půlroční mimino, navíc ještě před snachou, to by musela bejt dobře máklá. ![]()
@Netopýr1 píše:
@Anna766 a kde máš tu vařečku teda? Navic opravdu silné pochybuju, že by nějaká babička chtěla mlátit půlroční mimino, navíc ještě před snachou, to by musela bejt dobře máklá.
Tak pochybuj.
@Netopýr1 píše:
Jojo anonymní, ona za to vždycky může tchýně. I za to za co nemůže.bohužel když se dvě dospělé ženské nedokážou domluvit na pravidlech, vznikne problém. Ale nesvadela bych všechno na ty mrchy tchýně a zamýšlela se i nad sebou
Tak teď jsem se zamyslela a myslím, že dobrý
pokud jste opravdu nikdy nenarazil na člověka, se kterým se nedá domluvit tak jste šťastný člověk. Ona totiž občas ta druhá strana je starší a zkušenější a tím pádem vše dělá dobře. Vychovala 3 děti tak ví všechno nejlíp. I přes to, že ví kdy je další kojení tak to záměrně sabotuje, nepřijde domu a telefon nebere nebo schválně vypne. Bít ho si nedovolila, to by viděla, ale slyším to každý týden. V roku manžel dostal řemen, aby ho měl čím řezat. Veškeré domluvy jsou že strany manžela ne mé a sám rozhodl a sdělil ji, že s ním sama prostě nebude. Vnuka ji neodpiram, nevidí ho maximálně 5 dní. Jinak chodíme na návštěvu, spolu na hřiště a tak. Je jí přes 70 a jiná nebude, naštěstí není přehnaně urazliva a bere to jak to je. A to si plánovala jak si ho v půlroce vezme na celý den a konečně mu dá pořádné jídlo (kačenu
)
@warita píše:
peklo? Jake peklo? A jinak promin, ale nebyt schopna maleho na chvilku dat nekomu jinemu zavani patologii, normalni to totiz neni. Tvuj syn neprestane existovat, kdyz na chvilku opusti tvoji naruc nebo zmizne z tveho zorneho pole.Podle me by si to mela resit s nejakym odbornikem. Mozna by pomohly lehke antidepresiva nebo leky na uzkost.
hm a není spíš patologické, že tchýně nechce matku na procházku a raději nesmyslně trvá, že jedině sama nebo vůbec? V čem přesně jí vadí přítomnost matky u jejího vlastního miminka?
Nejprve prosím čtěte pozorně celý příspěvek a ne jen to, co se vám hodí do krámu. A už vůbec nepochopím, proč by měla být tchýně uražená a tlačit na syna - chce snachu psychicky zdeptat a zničit synovi manželství?
Matka může mít úzkost, není to nijak výjimečné a každý normální člověk to pochopí a nebude se kvůli tomu urážet nebo dělat zle.
@safina tak ja to holt vidim jinak. Prave ze o tu uzkost slo, normalni to neni…
@warita píše:
@safina tak ja to holt vidim jinak. Prave ze o tu uzkost slo, normalni to neni…
Mě nepřijde normální radit antidepresiva na každý prd.
@Anna766 píše:
Mě nepřijde normální radit antidepresiva na každý prd.
Vsak ja taky neradim ani AD, ani terapii v kazde diskuzi, jak je zde bonton. Tady vidim potrebu.
@warita píše:
Vsak ja taky neradim ani AD, ani terapii v kazde diskuzi, jak je zde bonton. Tady vidim potrebu.
Potřebu antidepresiv protože chci být se svým malinkým miminkem? Jako vážně? To snad ne ![]()