Půjčování miminka tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
15.2.20 01:50

@Martina D. Ja už jsem si radši sedla na ruce hele :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
15.2.20 08:49

@Netopýr1 Pokud mi snacha řekne, ať se nezlobím, ale že prostě bez něj ještě nedokáže být, že půjdeme spolu, tak jsem fakt normální a příčetná a nevidím za tím, že já jsem nesvéprávná, ale že ona to tak má a nevím, proč jí to dítě za každou cenu brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
15.2.20 08:52
@Monchichik píše:
@Netopýr1 Pokud mi snacha řekne, ať se nezlobím, ale že prostě bez něj ještě nedokáže být, že půjdeme spolu, tak jsem fakt normální a příčetná a nevidím za tím, že já jsem nesvéprávná, ale že ona to tak má a nevím, proč jí to dítě za každou cenu brát.

Rozumná to žena :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
15.2.20 08:52

@Janasas No já jsem nebyla bez něj vůbec cca do roku a půl, maximálně, když jsem musela k doktorovi. Pak to samo přešlo a nic dalšího už mě nepostihlo :mrgreen: ohledně jídla jsem to neřešila, tam jsem fakt tolerantní, navíc synek byl na jídlo darebák, měl problém s příkrmy, to mu nechutnalo a sladké nemusí dodnes ;) a prarodiče mají většinou jednou vnouče nejraději, tak to prostě je, já jsem jím kdysi taky byla a nejsem prvorozené vnouče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
15.2.20 09:03

@Anna766 Děkuji :kytka: není to tak ve všem ;), ale tohle je pro mě úplně normální, možná i proto, že jsem to sama zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
15.2.20 09:34
@Monchichik píše:
@Netopýr1 Pokud mi snacha řekne, ať se nezlobím, ale že prostě bez něj ještě nedokáže být, že půjdeme spolu, tak jsem fakt normální a příčetná a nevidím za tím, že já jsem nesvéprávná, ale že ona to tak má a nevím, proč jí to dítě za každou cenu brát.

Super a úplně přirozený přístup. A podle mě čím víc tchyně dupe nožkou a říká, že jí musí být 2měsíční vnouče odevzdáno do výhradní péče, tím větší budí u snachy nevoli. Kdyby si proti vůli snachy nepořizovala do špajzu umělé mléko a trávila čas s vnoučetem a snachou pro začátek v jedné místnosti a vyrazila na společný výlet s kočárkem, možná mohla už vozit sama.
Já jsem taky úzkostlivá matka a malé děti „půjčím“ samotné jen po okouknutí dotyčného, jak si s mým miminem poradí. Tchyně třeba o hlídání nikdy moc zájem neměla, jednou jsme vyrazili i s manželem s kočárkem a valila jsem oči, jak přecházela s kočárkem mimo přechody a na silnicích s menším provozem se i zastavovala a hledala něco v kabelce, nechápu. Naštěstí ji to očividně nebavilo, tak jsme to už neopakovali. Ale na druhou stranu je naprosto svědomitá při hlídání ročního dítěte a na společné akci jsem jí ho s radostí svěřila i bez mé přítomnosti, protože jsem viděla, jak ho pěkně jistí a hlídá, aby se o něco nepřerazil. Akorát ji to bohužel nebavilo dlouho.
A stejný přístup jsem měla i k mé mámě. Nejdřív jsme podnikly vše společně a pak až jsem nechala mámu samotnou a vůbec jí to nepřišlo divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
15.2.20 09:34
@Anna766 píše:
Tak proč se nesnaží třeba domluvit, proč tlačí, když vidí že miminko chce mít ještě u sebe? Čím víc bude tlačit a pomlouvat za dveřmi, tím ten vztah snacha-tchyne bude horší.
Tím že tchýně přijde, dupne dej sem dítě, tim se ten vztah nevylepší. Jestliže nutí a tlačí tu matku, ať ji dá dítě, tak se možná nedivím že ta matka už blbne a vidí za tím víc, než asi je.
To je můj názor. A radit antidepresiva mi přijde skutečně přes čáru no, to se omlouvám.

Jo jo, jak už jsem psala prve, škoda slov. To je zas můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32682
15.2.20 09:36
@Anonymní píše:
Ahojky, hlavu vzhůru! Ty jsi maminka a to miminko je tvé, takže když nechceš, aby ho tchyně hlídala, tak ji ho prostě nedávej a na řeči nějakých zoufalců nedej! Nedivím se ti, že ho nechceš dávat na hlídání. Já mimčo ze začátku taky nikomu „nepujcovala“. Neviděla jsem důvod. A tím spíš u tebe, ktera hlídání nepotřebuje a vše zvládá sama. Vůbec se tím netrap. Užívej si mimca a na tchyni hazej bobka. A přítele uklidni a řekni mu, že tchyně bude moct hlídat až bude mimčo větší…
@lichylichozrout píše:
@Netopýr1 sorry nechápu proč se mi udělal anonym, když ostatní příspěvky anonymní nemam…zřejmě omyl. Tak. Teď víš kdo jsem. A??? co s tím jako budeš delat?!? No vidíš. Nic. Je to absolutně jedno, pokud mi teda nezačnes posílat nějaké urážlivé zprávy… Takze neres anonymy. Chtělo by to méně agresivity člověče. Klidek :cert:

:mrgreen: :roll: No kdo by se divil některým těm tchýním, že chtěj radši na procházku samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
15.2.20 09:42
@Sworley píše:
Jo jo, jak už jsem psala prve, škoda slov. To je zas můj názor.

Možná kdybys zažila autokratickou matku, která si nedá říct, jakou jsem měla já, tak bys to taky třeba viděla jinak.
Nikdy jsem ji vnoučata neupirala, ale to, že se mnou bojovala tak, až trápila toho mladšího kluka to mě hodně štvalo.
Ale neznáš to a nepochopíš. To je jedno.
Popsala jsem tu případ s kojenym dítětem, které mi neprivezla hladové, i když jsem ji situaci vysvětlila, protože podle ní přece nemůže mít hlad, tak ho prostě nemá ať si řve…potom jsem tam nejezdila, pokud nezačal jíst jinak po skončení kojení. Nechtelo se mi dohadovat. Uplne vidím, jak bych tu byla odsouzena jako mrcha, co nechce půjčit babičce vnouče.
Ony věci nejsou vždy tak černobílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
15.2.20 09:45

Tady je ale hysterie kvůli hodinový procházce. Vy tady děláte, jako kdyby jí ho chtěla minimálně sebrat. Pokud sem četla dobře, chtěla jen na hodinu dítě do kočárku. Bože fakt doufám, že snacha jednou bude normální a nebudu muset škemrat o hodinovou procházku s kočárkem jak kdybych byla nějakej nesvepravnej blázen. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.20 10:09

Ted me ukamenujte, malemu je 10 mesicu a krome manzela (ten ale vozit moc nechce uprimne, byl od narozeni asi jen 5× sam s kocarem) a me maminky (ta byla treba 10× - chodi normalne do prace jeste) ho taky nikdo sam nevozí. Jina vec je, ze se nikdo moc nenabizi :mrgreen: Jeste kdyz mu byly asi 2 tydny, tak s nim jednou byli tchanovci sami, ale jinak chodim jen ja. Maly strasne spatne spi, do 3 mesicu v kocarku silene plakal, pak se to upravilo, ale ma lehke spani a mam presne vytipovanou trasu tady u nas, kde vim, ze nestekaji psi, moc to tam nedrnca atd, protoze chci, aby aspon hodinu treba spal a byl na vzduchu. Tchyne razi nazor, ze vsechny deti miluji kocar, drncani, ze jim nevadi hluk okolo atd, a tak ji ho dat nechci, protoze je mi jasne, ze s nim bude schvalne prejizdet kdejaky vymol, aby si dokazala, ze ho to nevzbudi (jenze bohuzel vzbudi), bude ho tahat po hlavni ulici kolem aut atd a navrch kdyz bude plakat, nevezme ho domu hned, protoze prece at si pocvici plice :roll: nemuzu za to, ze proste tohle chci mit pod kontrolou. I manzel porad pokousi, ze teda ho vezme ven, ale ze pujdou na nakupy atd, jenze proste maly se v obchode pokazde vzbudi a navic to neni prece zadny cerstvy vzduch. Tak hold chodim ja no, chodim rada, nevadi mi to a maly se aspon vyspi. U me mamky treba vim, ze kdyz bude maly plakat hodne, ze mu da 10 minut treba, bude mu zpivat a kdyz to nezabere, tak mi ho doveze zpatky, takhle jsme domluvene. Manzel zas kdyz uz ho vzal, tak byli do hodiny zpet, ja se doma sotva stihla nadechnout. Jak se maly probudil, supajdili domu, a pritom ja treba, kdyz se vzbudi, s nim jeste chodim po venku, on se kouka atd, nebezime hned domu, kdyz neplace, pro manzela je splneno, ze maly spal a hotovo, ze ja bych si treba dachla dyl nez hodinu-nezajem :nevim: takze ja zakladatelce rozumim, navic kdyz ma mimco tak male. Nekdo hold je uzkostnejsi a neznamena to, ze je hned na prasky a na psychologa :nevim: navic nas maly doted breci pokazde, kdyz ho tchyne pochova, nevim proc, ale nenutime ho, proc nutit tak male dite byt u nekoho, kde byt nechce, takze predstava, ze on jede s kocarkem s ni sam, tak je mi z toho ouzko, i kdyby usnul, ale pak se probudi a nebude tam nikdo, u koho chce byt a proste ja tohle nezvladam, treba mam nejaky problem. Manzel to ale nijak netlaci, a nakonec tchyne se uprimne o prochazku vlastne nikdy nehlasi, ji by vyhovovalo, kdybysme pokazde prijeli za ni do panelaku a tvrdli tam cele hodiny :roll:

• Citovat
  • Upravit
32325
15.2.20 10:15

@Netopýr1 Ty to prostě nechceš pochopit…já bych jí ho taky nepůjčila a za normální se považuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.20 10:32

@Netopýr1 a bude to jen hodina? Kdyz jde do obchodu pro rohliky, vrati se treba za 2 hodiny, protoze potkala tu kamosku a tamtu kolegyni, obchod mame ani ne 10 minut od baraku. Maly se na jidlo nebudi, musim ho budit aby pribiral. A nazor o tom at klidne rve, ze bude mit vetsi plice mi taky dost pije krev.

To s tim houpanim moc dobre znam, mimco nesnasi houpani, vzdy se hned vzbudi. Jednou jsem sla do lekarny a hlidal chlap, vylezu ven a tchyne houpe kocar jako by chtela mimco vyklopit, samozrejme za priserneho revu.

• Citovat
  • Upravit
2922
15.2.20 10:36

@Monchichik ale proč prostě. Vždyť to dítě není jen tvé, ale i manžela třeba. A kdyby šla s manželem a ne s tebou, tak je to v pořádku? Nebo taky ne. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
15.2.20 10:42
@Netopýr1 píše:
Tady je ale hysterie kvůli hodinový procházce. Vy tady děláte, jako kdyby jí ho chtěla minimálně sebrat. Pokud sem četla dobře, chtěla jen na hodinu dítě do kočárku. Bože fakt doufám, že snacha jednou bude normální a nebudu muset škemrat o hodinovou procházku s kočárkem jak kdybych byla nějakej nesvepravnej blázen. 8o
A to bez toho kočárku tchýně nevydrží? Co je na tom tak úžasnýho jezdit s kočárkem? A muset být u toho nutné sama?
@Anonymní píše:
@Netopýr1 a bude to jen hodina? Kdyz jde do obchodu pro rohliky, vrati se treba za 2 hodiny, protoze potkala tu kamosku a tamtu kolegyni, obchod mame ani ne 10 minut od baraku. Maly se na jidlo nebudi, musim ho budit aby pribiral. A nazor o tom at klidne rve, ze bude mit vetsi plice mi taky dost pije krev.To s tim houpanim moc dobre znam, mimco nesnasi houpani, vzdy se hned vzbudi. Jednou jsem sla do lekarny a hlidal chlap, vylezu ven a tchyne houpe kocar jako by chtela mimco vyklopit, samozrejme za priserneho revu.

No já si myslím, že nejde o kočárek, ale že se tchýně chová priblble.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová