Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Půjdu holkám koupit boty, musí zkoušet, přes net to u nich nelze.
Pak do knihkupectví. Ráda dávám k vánocům knížky. Ale musím si je osahat, prohlédnout.
A pak do zlatnictví mladší dceři pro hodinky. Jedny ve výloze se ji moc líbily, tak na ně chci kouknout.
A nakonec papírnictví. Mladší někdo asi žere pastelky, má velkou spotřebu a zásoby už došly a nutně potřebuje cvičnou písanku, aby prej trénovala než to napíše do té školní. A starší potřebuje propisky a zvýrazňovače.
Ale rozhodně nebudu stát v pondělí před otvíračkou před obchodem ![]()
Většinu dárků už mám objednaných, ale určitě ještě potřebuji drobnosti. Děckám chybí trika a kalhoty. Do obchodů i velkých chodím i teď, chodím i do práce, syn do školy. Takže pro mě vlastně žádná změna, jen uvidím jiný sortiment. Mačkat se určitě nikde nebudu, pokud vidím frontu, jdu jinam a zkusím štěstí jindy, ale to tak dělám i teď…
@Alušáček píše:
Do obchodů určitě půjdu, ne že by mě to nějak zvlášť bavilo, ale potřebuju taky nakoupit i jine věci než jenom jídlo a všechno přes internet mi nevyhovuje.. Nákazy coronaviru se nebojím, nikoho nakazeneho osobně neznám, v práci nás je 300 zaměstnanců, nakazeny nikdo, v okolí nikde nikdo, takže zas tak horký to nebude.. Kdoví kde je pravda a jaka jsou skutečná čísla nakažených.
U nás má covid celý léčebný ústav. Máma dělá na LDN, a z personálu tam zbyla jen ona a 3 sestry, zbytek PN covid, někteří jsou už měsíc doma. Vypomahaji dobrovolníci popřípadě jiná oddělení.
@Alušáček píše:
Do obchodů určitě půjdu, ne že by mě to nějak zvlášť bavilo, ale potřebuju taky nakoupit i jine věci než jenom jídlo a všechno přes internet mi nevyhovuje.. Nákazy coronaviru se nebojím, nikoho nakazeneho osobně neznám, v práci nás je 300 zaměstnanců, nakazeny nikdo, v okolí nikde nikdo, takže zas tak horký to nebude.. Kdoví kde je pravda a jaka jsou skutečná čísla nakažených.
u nás drtivá většina, v podstatě jsme vlastně z rodiny jediní, kdo to ještě neměl, protože jsme se krapet izolovali. Zdravý švagr na to teď v listopadu zemřel, profesor na gymplu, chytl to ve škole, než to zavřeli, jeho manželka taky profesorka prodělala mrtvici, komplikace covidu, další měli docela brutální průběh. Někdo jen lehký, ti si pískají, ale jako těch blbých průběhů bylo taky dost. Mně to přijde šílený.
Nepůjdu, maximálně u nás na malomeste podpořit prodejce. Dárky objednám přes net. Možná jeden budu muset jet vyzvednout do Decathlonu. Ale já si nemyslím, že v pondělí otevřou. Kdybych ale potřebovala zimní boty třeba, tak půjdu. V nákupech se ovšem nevyzivam ani za normálního stavu.
Na pondělí jsem se objednala ke kadeřnici, tak uvidíme, jestli to klapne. Jinak nic nepotřebuju. Chtěla jsem si koupit nové boty na zimu, ale u nás je malá obuv, nechci venku stát a mrznout, jen pokud by byla příležitost, tak si půjdu udělat radost, rozhodně tam je riziko nákazy menší, než v lidlu. Do obchodních center rozhodně nepojedu, ne kvůli covidu, ale kvůli tomu, že mě to nebere a nic nepotřebuju, nakoupeno mám jinak vše přes net, ale boty nee.
@Lenka002 píše:
Tak to pr, švagr byl 3 týdny v nemocnici, na plicní ventilaci a kolem něj umřelo 5 lidí, moje asistentka je sice doma, ale už 5. týden s horečkou, tchýnina kamarádka (není tak stará, ani obézní, ani jinak nemocná) má 40 horečku a asi ji manžel poveze do nemocnice, sípe strašně plus znám asi 10 lidí s mírným průběhem a u syna ve třídě byli 4!!!
jo, jeden švagr zemřel, druhý byl taky v nemocnici a měl na mále, okolo něj umírali lidé jeden za druhým. Už je doma a mimo nebezpečí, je z toho venku, ale psychicky je v háji, právě z těch úmrtí okolo.
Dárky mám koupené online. Takže leda boty synovi, pokud mu vyroste noha. Množství viru se nebojím. U nás v Lidlu se to hemží lidmi stále.
@Konnny píše:
@stinga protoze není tolik autobusů, tramvaji, vagonu metra, ridicu a lidi do prace musej.
no já vím
ale prostě 10 minut v obchodě se musí řešit, a třeba 2 hodiny v autobusu ne ![]()
Když si vzpomenu, že je něco potřeba, tak pro to půjdu. Dárky už mám všechny, to řešit nemusím. Covidu se nebojím, chodím celou dobu do práce, kdy jsem 8 hodin denně s x dalšími lidmi, covid si pro mne zatím nepřišel a nepředpokládám, že by měl být zrovna obchod rizikovější. Víc bych se bála toho, že mne tam dav lidí ušlape
.
Nejspis ne. Rozhodne nepotrebujeme zatim do obleceni a bot.
Pristi tyden potrebuji do obchodu, abych vybrala a poslala darek do Van. kolotoce a detem do druziny koupit drobneho Mikulase. Jinak nic nepotrebujeme (krome obcasne potreby, ze dokoupime potraviny). A to taky jezdime min do mesta. Na vikend si nakoupim i v patek v marketech u nas na vsi.
Vetsinu darku mame vyresenych a pres net.
Pak dokoupim jedle a tekute darky.
@stinga píše:
kde bude tlačenice? pravidlo 15 m2 na osobu bude platit samozřejmě i v těchto obchodech, lidé budou muset stát venku v rozestupech 2 metry, tak jak dnes stojí do pekárny, do lékárny, do masny
A ty si myslíš, že ty rozestupy budou dodržovat? Já dnes na vlastní oči viděla, že lidi měli před tescem rozestup půl metru.
@stinga píše:
kde bude tlačenice? pravidlo 15 m2 na osobu bude platit samozřejmě i v těchto obchodech, lidé budou muset stát venku v rozestupech 2 metry, tak jak dnes stojí do pekárny, do lékárny, do masny
Zatím jsem nikde frontu neviděla…
Každopádně sem myslela, že i toto pravidlo se rozvolní. ![]()
I tak ale nebudu chtít nikde čekat frontu (ač pochybuji, že se to někde stihne hlídat!)
Vzhledem k tomu, že jezdím do práce busem, v práci jsem celou dobu druhé vlny, muž taky, dítě ve školce, tak mě asi nějaké céáčko nerozhodí. Ale nic nepotřebujeme nutně.
Šla bych tak ráda, měla jsem to vždy ráda, tu vánoční atmosféru, náladu.
Ale covidu se docela bojím, nechci být na Vánoce nemocná..
Bohužel ale dárky nemám, nakupuje se mi lépe, když to vidím, často neplánovaně teprve na něco přijdu či co se mi moc líbí vzhledově.
Z e-shopů spíše posílám zpět, moc mne to nebaví..
Takže vůbec nevím. Navíc si myslím, že především zezačátku budou v obchodech nevyprodané věci z podzimu.
Plánuji i dárky letos omezit, ale něco bych pod stromečkem přeci jenom ráda měla ![]()