Pustili by jste vaší 15 dceru cestovat po Česku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1149
28.3.18 08:42

@lucenka CR je stejne tak nebezpecna, jako jina evropska zeme. A ano i pro dospele 2 zeny muze cestovani po CR dopadnout spatne, ale jsou dospele a maji za sebe zodpovednost. Za 15ti letou divku maji stale zodpovednost rodice, je to porad jeste dite a to muze byt seberozumnejsi. Zakladatelka se ptala na nase nazory a to je muj, nic vic, nic min. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.18 09:06
@Kassor píše:
@lucenka CR je stejne tak nebezpecna, jako jina evropska zeme. A ano i pro dospele 2 zeny muze cestovani po CR dopadnout spatne, ale jsou dospele a maji za sebe zodpovednost. Za 15ti letou divku maji stale zodpovednost rodice, je to porad jeste dite a to muze byt seberozumnejsi. Zakladatelka se ptala na nase nazory a to je muj, nic vic, nic min. :kytka:

To už je teda megakonstrukt. Jako chápu obavy o „dítě“, když ho nemám na očích, ale -náctiletá zodpovědná holka fakt dokáže nastoupit do autobusu, ubytovat se v hotelu nebo se jít večer najíst s kámoškou do restaurace. Nejela by do Himalájí ne? Mimochodem větší nebezpečí než pustit skoro 16letou na pár dní po ČR je nechat čerstvě 18letou s mokrým řidičákem řídit auto, tam vidím riziko nehody/smrti skoro denodenní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.3.18 09:13
@Kassor píše:
@lucenka CR je stejne tak nebezpecna, jako jina evropska zeme. A ano i pro dospele 2 zeny muze cestovani po CR dopadnout spatne, ale jsou dospele a maji za sebe zodpovednost. Za 15ti letou divku maji stale zodpovednost rodice, je to porad jeste dite a to muze byt seberozumnejsi. Zakladatelka se ptala na nase nazory a to je muj, nic vic, nic min. :kytka:

Tak já se tedy v Čr ani v jiné evropské zemi nikdy nebezpečně necítila. A to klidně jezdím sama nebo jenom s malým dítětem.
A přesně jak píše @PaniBovaryovaaa tak víc se budu bát o své dítě, až sedne za volant než když bude cestovat za pomoci veřejné dopravy.

• Citovat
  • Upravit
16186
28.3.18 09:23

Přemýšlím nad tím. Taky mám 15 letou dceru. V létě jede do Cambridge. Ale to je organizované a jede tam do školy. Prvně mi blesklo hlavou jednoznačné NE. Ale když tak nad tím přemýšlím, tak kdyby jela s kamarádkou, která je stejně zodpovědná a „normální“ jako moje a ta cesta by měla nějaký smysl a plán, asi bych nebyla tak neoblomná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.3.18 09:43

@Kassor Ano já naprosto souhlasím…v dnešní době je to všude samej úchyl…nikdy člověk neví na koho zrovna narazí! a 2mladý holky budou jako magnet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.18 09:47
@Annabela11 píše:
@Kassor Ano já naprosto souhlasím…v dnešní době je to všude samej úchyl…nikdy člověk neví na koho zrovna narazí! a 2mladý holky budou jako magnet…

A kde jako bydlíte? Já teda na úchyla (a nikdo z mé rodiny) nikdy nenarazila. Kdyby to byl samý úchyl, asi bych i dost často v novinách četla zprávy tohoto typu. A jak jako úchyl pozná, že zrovna tyhle dvě holky jsou z jiného města? Protože dle vaší úvahy budou dvě náctileté holky v českém městě vyčnívat z davu. Nejspíš tam žádné jiné pubertačky nežijí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.3.18 10:24
@Annabela11 píše:

a to budeš doprovázet puberťačku každý den do školy a zeškoly, když je to v ČR samej úchyl? :think:

• Citovat
  • Upravit
14313
28.3.18 11:44

@PaniBovaryovaaa Tak to buď ráda žes na žádného zatím nenarazila…jinak stačí občas kouknout na zprávy je toho tam více než dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.3.18 11:46

@lucenka Tak to je snad něco jiného…do školy chodit musí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.18 11:48
@Annabela11 píše:
@PaniBovaryovaaa Tak to buď ráda žes na žádného zatím nenarazila…jinak stačí občas kouknout na zprávy je toho tam více než dost…

jistě :mavam: bydlím v druhém největším městě ČR a světe div se, nikoho tu za poslední dobu nezabili ani neunesli. Poslední dvě vraždy byly Monyová a jedna studentka VŠ, první zabil manžel, druhou (ex)přítel. Ono to tak i odpovídá, nejvíc vrahů je vždy z okolí (nebo rovnou rodiny) oběti. No a co se úchylů týče, tak pusto prázdno. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.3.18 11:49
@Annabela11 píše:
@lucenka Tak to je snad něco jiného…do školy chodit musí ne?

Ne není.. Pořád chodí sama po ČR, kde je podle teme hodně uchylu

• Citovat
  • Upravit
14313
28.3.18 11:51

@PaniBovaryovaaa Tak buď ráda že je ve tvém okolí klid… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
28.3.18 11:51

Podle toho, s kým. Samotnou ne. S přítelem nebo kamarády ano. Znám lidi, co od 15 jezděj po Evropě s batohem. Pokud je rozumná, tak nevidím rozdíl, jestli jí je 15 nebo 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
28.3.18 11:52

@lucenka Ježíš tak jedno je jít do školy…a něco jiného pustit holku někam mimo domov na víc dní ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.18 11:54
@Annabela11 píše:
@PaniBovaryovaaa Tak buď ráda že je ve tvém okolí klid… :nevim:

No a proto by mě zajímalo, kde žiješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...