Pustit 15 leté dítě na 2 dny s kamarády na chatu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15227
24.6.24 05:20

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
24.6.24 06:41

Jestli mu nevěříš, tak v žádném případě. Mimochodem, to se pochlubil on, že tam bude chlastačka nebo si to jenom myslíš? A ty kamarády znáš dobře? Opravdu to rodiče vědí? Nebo je to jen výmluva, abys ho pustila? Tohle mi smrdí průšvihem. Ať se do něčeho nenamočí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.6.24 06:56

Nepustila, ani náhodou. Nejen kvůli alkoholu, tam je to dost o tvé důvěře v syna, ale hlavně kvůli lokalitě o samotě u řeky. Myslím, že v tomto věku budou kravit, alkohol nealkohol, a může to skončit pěkným průse. rem. Nebo třeba těhotenstvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
24.6.24 07:00

No já takto syna pustila v 15.a v 16.znovu. Mám ale vždy strach, protože vím, že se tam bude pít. Vím ale taky, že pije vždy málo a tak aby se hodně neopil. Po jedné akci, kdy to přehnal, tak už si dává hodne pozor. Jinak je zodpovědný a co si domluvíme, to platí. Takže pouštím, ale pokud by jinak zodpovědný nebyl, tak bych ho v těch 15.asi nepustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
24.6.24 07:09
@Anonymní píše: Více

Nepustila, měla bych strach, když tam nebude dospělý…

Vím, co se děje i za zády dospělého doprovodu, natož pak když dospělý úplně chybí… jedna kamarádka vypadla z okna naštěstí ve zvýšeném přízemí, další skončila v nemocnici s otravou alkoholem a bylo to přesně v tomhle věku 14-15 a mohla bych pokračovat… fakt tohle bych nedovolila, ještě když víš, že je nezodpovědný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
24.6.24 07:44
@Anonymní píše: Více

Pokud mu nevěříš tak ne, muže se opít tak, ze bude mít otravu alkoholem, skončí v nemocnici a kdoví co vsechno se muže ještě stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.24 07:45

V 15 bych si já sama nedovolila jet na chatu kde nebude nikdo dospělí. Jako jezdila jsem pryč. Toulali jsme se. Přespávali sami na bytě ale vždycky s rozumem nebo s někým dospělým.
Alkohol se vždycky sehnal, vždycky. Skoro každý má doma nějakou zapomenutou láhev. To je to nejmenší.
Pokud se klukovi nedá věřit tak by měl peška. Maximálně bych byla ochotná přistoupit na nějaké adekvátní podmínky. Např ve 12 si pro tebe přijedu. Donutit majitele chaty o dozor. Přijet je zkontrolovat.

• Citovat
  • Upravit
53190
24.6.24 07:55

Dobrý nápad udělat kompromis: pustit ho, zdůraznit, že mu věříš, že nebude dělat kraviny, a kolem půlnoci ho vyzvednout. Ať si užije den a večer s kamarády, jako zkoušku důvěry, ale v noci hurá domů. Je to víc, než dovolí většina rodičů takto starých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
24.6.24 08:42

Minulý týden se tady řešilo jestli pustit 14-ti letou do kempu, teď tohle.
A ještě s přesnými informacemi, kolik tam bude holek a kolik kluků a že mají v plánu alkohol. Tím se většinou v tomhle věku nechlubí, jenom rodiče to tak nějak pokládají za pravděpodobné.

Dcera když někam jde s partou a je jedno jestli na odpoledne, nebo i na noc, tak nikdy neví přesný počet, vždy je to jenom přibližné, kdo to má v plánu, v skutečnosti je to pak míň.

Z druhé strany nikdy bych nenechala svou nemovitost někde na samotě na pospas 6-tici 15-16 letých puberťáků :lol:

Dcera s kamarády vloni po skončení ZŠ přespali na zahradě u kamarádky ve stanech - od nás pěšky asi 20 minut, od rodičů se zahradou asi 10 minut, takže v civilizaci. To mi přišlo přiměřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
24.6.24 08:48

@evi3 u jednoho z dětí na konci 9, rozloučka v chatě v lese skoro bez signálu asi 3km od civilizace. Asi 17 pubertáků, mix, bez dospělého nebo jiného doprovodu:) Samozřejmě že pili alkohol, dopadlo to naštěstí dobře.

• Citovat
  • Upravit
74217
24.6.24 09:04

Dcera budou mít deváťáci rozlučku teď o víkendu. Někdo z rodiny jednoho jim půjčil neobydlený barák, zahradu. Samozřejmě jde. Ale je přislíbeno, že majitel tam bude a když tak je bude krotit, ať neudělají nějakou ostudu. Voda je daleko. Původně jsme uvažovali, že půjdeme do boje a nabídneme jim vlastní terasu, zahradu. Někdo nás předběhnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
24.6.24 09:06

Bez alkoholu ano, s alkoholem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.6.24 09:09
@Hobitka píše: Více

A to jak zajistíš, když tam nebude dozor? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
24.6.24 09:15
@unuděná píše: Více

Blbe :mrgreen:. Spis jsem to myslela tak, ze kdyz uz predem vim, ze se tam chteji hlavne opit, tak to jako sorry u 15r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.6.24 09:19
@Hobitka píše: Více
:mrgreen: I kdyby to na plnou hubu neřekl, je to zcela očividné :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...