Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná píše: Více
Nj, tak když šlo jen o jeden jediný koktejl, tak ten rozdíl nemohl být tak vidět… ![]()
Ale myslím, že kdyby těch koktejlů vypili tři a více, tak tam by ti „ošizení“ museli poznat, že pili jen nějakou limču. A druhá skupina, že měla alkohol. ![]()
Příspěvek upraven 26.06.24 v 13:33
No, aby si holky příště nekoupily gin+ tonic, že je to dobrý, že nebudou opilé a nebude jim blbě
![]()
Tak to mi přijde fakt divný… ![]()
Leda, že by jednu skupinu tvořili částeční abstinenti, kteří pořádně ani neznají účinky většího množství alkoholu. ![]()
A v té druhé skupině byli zase samí alkáči, se kterými pár sklenic koktejlu ani nehne. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Víš, jak funguje opilost?
Oblbuje ti to mozek, limbický systém atd. A mozek umí velmi dobře oblbovat i sám sebe, viz různé falešné březosti atd. Takže proč by ne?
Dcera končí 9. třídu, jede na rozlučku do vesnice kousek od nás.
Byla takhle už na Silvestra, a dobré.
Já nejvíc pila od 16 do 18, jak jsem mohla, už mě to nebavilo
![]()
Ještě dodám, mám dva dospělé syny, ti jezdili taky, s podmínkou, že jeden prů. er a končí.
Teda rozlučky v devítce se v mém okolí dělaly vždy bez přespání, to dovolili rodiče tak 2-3 dětem ze třídy (obvykle nejlepším kamarádům těch, u koho se to konalo)-těm jsme záviděli, ale pro většinu rodiče kolem půlnoci přijeli ![]()
@Denny606 píše: Více
Noo, já jsem tak před dvaceti lety měla ráda Becherovku s tonicem a po dvou skleničkách to bylo ještě celkem v pohodě… ![]()
No a byla jsem všemi přemlouvána ať ještě zůstanu, tak jsem si dala tu třetí… Měla jsem co dělat, abych došla dom. Zvracela jsem jak Alík asi dvakrát po cestě a ještě doma. ![]()
Bylo mi tak zle, že od té doby jsem si Becherovku ještě nedala. ![]()
Jako samotná psychika dělá hodně, to je jasný. Ale, že bych vypila láhev něčeho nealko a vůbec bych si nevšimla, že jsem úplně střízlivá, to fakt nevím… ![]()
Ale to nevadí, mě to jen zaujalo, tak jsem na to reagovala. ![]()
Protože tvému mozku přichází informace, že piješ alkohol a bude se podle toho chovat. Je to podobné, jako když lidi po amputaci svědí místo, kde dřív končetinu měli. Je to zcela reálný pocit ![]()
Nj, tak to bych řekla, že je něco úplně jiného. To je přece syndrom po amputaci končetiny. Určitý duševní stav.
Ale proč je potom tedy tolik alkoholiků, když můžou pít vlastně jen obyčejné nealko pivo a přitom si myslet, že to je alko. Když jim to jejich mozek tak vyhodnotí? ![]()
No právě je to totéž. Určitý duševní stav.
A proč alkoholici nepijí nealko? No protože se vychlastali do alkoholismu, nemoci, a nyní už vědí, že pijou nealko a v tom stavu to samozřejmě poznají ![]()
@unuděná A jakou to má vypovídsjící hodnotu? My byli na rozlučce i s třídním pod stanem. Vodu jsme tam nepili pouze a tráva tam proběhla taky. Jedno z mých dětí ji mělo v lese v chatě. Bylo jich tam 17 odhadem ze třídy. Další dítě ji zase mělo jen přes den.
@kocourGarfield píše: Více
Jen takovou, že není špatná matka, která dítěti ve 14-15 letech takovou přespávačku bez rodičů a kdovíkde zakáže
To se jen snaží namluvit ty děti, že „všichni můžou, jenom já ne“ ![]()