Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč je problém, aby si podsedák vzal s sebou? Řekla bych, že je to docela běžné, když má vézt dítě někdo jiný. My když vozíme sestřenku v oktávce, tak dáváme největšího doprostřed bez ničeho (136 cm, 7 let), krajní do sedaček, ale mezi dvě sedačky se tam nic nenarve, pro dospělého tam sedět je dost tortura a nevejdou se tam ramena, takže bezpečnost taky nic moc bych řekla. Ale na dálnici bych to takhle neudělala, jen krátké přejezdy na chalupě.
@j.a.n.i1 píše: Více
A to asi taky není problém, ne? Proč by prostřední dítě lezlo přes uz usazeny dvě děti po stranách
jak říkám, my vozili nejstarší uprostřed bez sedačky(ale meli jsme dve děti na klasických sedačkách) takže jsem s tímhle problém nemám.
Ale pokud se teda vejdou, tak nevidím problém v tom ten podsedak použít
zas jako na chatu asi tolik spěchat nebudou, aby neměli čas se v klidu usadit, vyzkoušet.
@a12 píše: Více
No objektivně vzato je to dost velký opruz… A nerikam, ze tam ma lezt přes usazené dítě, ale ze ji fakt musis vyndat, abys ty pasy zapla.
No a vidis, taky jste to neresili, stejně jako se to nechce resit tady švagrové… Ja to resila a ten podsedak cpala i mezi ty dve sedacky a byla to celkem náročná akce a kvuli relativne kratkym popojizdkam by se mi taky asi nechtelo, ja resila 3 hodinovou cestu.
Ale my to neřešili, protože nebyla ani šance že by se to vešlo 🤦
Kamarádka měla ve Fabii vzadu 3 sedačky. Je to tedy 14 let co si to vybavuji. Dle věku dětí to odhaduji na 2× 15-36kg a 1× 9-18kg.
My jednu dobu měli ve Felicii (je to 20 let) děti na sedačkách vzadu 9-36kg, vajíčko a 9-18kg. Bylo to o prsty a to vázání bylo šilené, ale vešlo se to tam.
Pak jsme tedy hledali hodně úzké 15-36kg a v tu chvíli jsme se na to vykašlali (dali se sehnat) a koupili jiné auto.
Ale tak byly to vlastní děti ![]()
@Snopy123 píše: Více
No, ja tedy nevim, ale spis bych nechala jet bez podsedku vlastní dítě než cizí ![]()
Ale tys to asi myslela na to hledání uzkych sedacek ![]()
Příspěvek upraven 16.04.26 v 08:47
No, tak nejspis je svargova presvedcena o tom samém ![]()
@j.a.n.i1 Ano na ty úzké sedačky. A tady naše děti byly všechny vlastní a zase nebyly tehdy pro nás takové možnosti (je to hodně let). Když jsem porodila nejstarší dítě (26) let sedačky ještě nebyly povinné vůbec. Domů z porodnice jela v ruce v zavinovačce. Takže jsme se pak té změně musely přizpůsobit.
Hele, nevim, o cem se tady hadas
ja psala, ze bych s tim problém neměla určitě. Ale zakladatelka píše, že pravděpodobně se tam podsedak vejde, tak nevidím důvod, proč švagrová razantně řekla ne, aniž by to zkusila. ![]()
@a12 Mě vůbec nenapadá, proč to aspoň nezkusí. Přijde dítě, přinese podsedák, vyzkoušíme.
Ja se nehadam, ja jen odpovidam, proc mohla říct razantně ze ne, klidně taky může být přesvědčena, že to nema cenu zkouset, protože se tam urcite nevejde.
@Anonymní píše: Více
Moje dítě, moje pravidla. Pokud by ho chtěli někam brát, tak jedině s ním. U nás v rodině taky starší razili teorii, že to je jen kousek, je to zbytečné. Takovým lidem dítě „nepůjčuju“.
Pamatuju si, jak nás na výlety běžně jezdilo 6. Žádné pásy. Doprava byla jiná než dnes. Naštěstí se nám nikdy nic nestalo.
Tak zakladatelka psala, ze maj stejný auto jako nekdo, kdo tam tři sedačky má, ale to je úplně jedno, zakladatelka nechce dítě pustit bez podsedaku, švagrová nevím proč nechce podsedak, tak asi smůla.
@Kousavysvetr píše: Více
Syn ale nemá 150 cm a ani nemá 36 kg. Za mě by byl ještě v sedačce, ale ustoupila jsem na posedak.
@Snopy123 píše: Více
Ty jo, tak to museli docela hledat nebo nevim. Mela jsem 2 sedacky ve Fabii a treti bych tam fakt nedala
Ano, obcas jsem tam vezla dite bez sedacky/podsedaku a i to dite se tam veslo blbe ![]()
Ale asi kdybych to potrebovala delat pravidelne, tak bych asi do toho hledani investovala. Takhle jsem obcas vyzvedavala decka u skoly a jeli jsme 4km maximalni rychlosti 40. Jo, furt se muze neci stat, ale pravdepodobnost neceho vazneho urcite o hodne mensi, nez pri stovkach km a dalnicich…