Pustit pubertacku na pout s partou kamaradu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59426
18.5.22 17:32

@topazio no právě, velké množství lidí a děti s hlídat sami nebudou. A pak ve tmě? Tohle je prostě blbě věk. ta pout asi ano, ale ne někde lípa do 22h. syn má 16 a max ze sportu se vrací kolem 21h, ale o víkendu ještě večer že jde ven a vzal dceru taky a divný pocit :jazyk: přes den je to jiné, jak je pak už tma tak je náhoda blbec, bylo po dešti a že jdou na hřiště. manžel ten už malou viděl jak si zlámala někde nohy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
18.5.22 17:40

Nejpozději v 9 hodin bych si pro ni přijela sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
18.5.22 17:48

Tak nadsena bych nebyla, ale asi bych pustila…moje dcera byla ve 14 na koncerte se svym pritelem a partou ve vedlejsim meste, koncert zacinal v 21 a domu je pak vezla maminka jednoho kamarada, doma byla az kolem pul 2 rano, protoze ten koncert nejakou dobu trval a nez se k nim dostal odvoz…ale byla to vyjimecna akce, tu kapelu dcera miluje a na koncerte byla zatim jen 2×…jinak nikde moc netrajda. Zalezit teda jaka tva dcera je…jestli je na ni spoleh…ono stat se muze neco kdykoliv, to zase vse ovlivnit nemuzes. Ale pokud bude mit odvoz zpet a nebude tam sama, snad by to melo byt ok.

• Citovat
  • Upravit
34322
18.5.22 17:48

Sla bych taky, at si tam lita s partou, ale jistila bych to plus odvoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
18.5.22 17:49

A všichni ostatní rodiče děti pustí? Já bych osmačku asi pustila, pokud by opravdu šli i všichni ostatní kamarádi. Ale mnohem klidnější bych byla, kdyby měli nějaký dospělý doprovod. Možná bych jim ho jela dělat sama (po domluvě s dcerou a spíš jen tak zpovzdálí). Ale teda atrakce by si hradila z kapesného, od toho kapesné je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
18.5.22 17:53

Záleží jak moc velká akce to je. A jestli znáš ty holky s kterými bude, jestli je zodpovědná. Pak pustila. A raději ať jsou celou dobu spolu než ať jede někde sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
18.5.22 18:39

Šla bych s ní. Pokud by to byl pro ni nějaký problém, držela bych se dál nebo šla s někým jiným, ale měla bych ji v dohledu. Sama jsem chodila už od 14, ale zpětně si říkám, že jsem měla i dost štěstí, že se mi nic nestalo. Samotnou bych ji pustila až od 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.22 18:43

Dekuji vsem za nazory. Dceru nejspise pustim, kamarady i kamaradky z jeji party znam. Pan co ji hodi domu tak jeho manzelka pracuje s mym muzem tak i kontakt na nej mam. Ja na akci nemuzu, mam doma prcka a manzel ma nocni a pohotovost. No budu asi neklidna, ale kdyz neco vyvede tak ma do dospelosti utrum. :mrgreen: Penize jeste zvazim, klasicke kapesne mesicne nedostava

• Citovat
  • Upravit
1553
18.5.22 18:44
@Matt 02 píše:
My takhle chodili běžně, od tý šestý třídy. Myslím si, že to k tomu patří. Museli jsme teda sekat latinu přes týden. Pokud má odvoz, tak mi to přijde úplně v pohodě i ten čas, kdyby musela být dřív doma, tak to ani nemá cenu. Jediný, co mi přijde přehnaný, to jsou ty peníze. Mě přijde i 700 hodně. Přijde mi v pohodě zaplatit max lístek a zbytek z kapesného, případně si vydělat nějakou mimořádnou prací mimo běžnou povinnost. Ať už doma nebo třeba u prarodičů. Ale dát jí jen tak tolik peněz, tak to za mě vůbec.

Je mne jasny, ze je to dnes nepopularni nazor, ale at uz je dnes doba, jaka je, myslim, ze porad je rozdil nekam pustit v urcitem veku syna nebo dceru.

Tys byl kluk, to je ok, ale dceru bych v tomto veku za takovych podminek urcite nepustil. A je jedno, zda se ji to libi, nebo ne.

Rodice maji urcitou zodpovednost a meli by se podle toho ridit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
18.5.22 19:02
@Anonymní píše:
Dekuji vsem za nazory. Dceru nejspise pustim, kamarady i kamaradky z jeji party znam. Pan co ji hodi domu tak jeho manzelka pracuje s mym muzem tak i kontakt na nej mam. Ja na akci nemuzu, mam doma prcka a manzel ma nocni a pohotovost. No budu asi neklidna, ale kdyz neco vyvede tak ma do dospelosti utrum. :mrgreen: Penize jeste zvazim, klasicke kapesne mesicne nedostava

A kamarádi z party mají všichni 13? A všechny je rodiče pustí někam do jiného města na pouť s tím, že se vrátí o půlnoci? Dost silně pochybuju, že jsou u vás tak benevolentní rodiče, co takhle pouští třináctileté děcka po nocích. Znám jen jednu holku od dcery ze třídy, co takto od 13 chodila s partou a vracela se domů kolem půlnoci, od 15 už bývala pryč i po nocích, a nebudu ti psát, jak dopadla, bo to asi slyšet nechceš. Rodina hrozně fajn a slušná, ale holka se jim vymkla, byla přesně jak ty píšeš - třískala s ní puberta a oni mysleli, že to přejde. Neustále jí ustupovali, ve všem. Bylo to spíš horší a teď má 17 a už je to teda hodně blbý, nevratně blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.5.22 19:15

Pustila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
18.5.22 19:22
@carsin píše:
Je mne jasny, ze je to dnes nepopularni nazor, ale at uz je dnes doba, jaka je, myslim, ze porad je rozdil nekam pustit v urcitem veku syna nebo dceru.

Tys byl kluk, to je ok, ale dceru bych v tomto veku za takovych podminek urcite nepustil. A je jedno, zda se ji to libi, nebo ne.

Rodice maji urcitou zodpovednost a meli by se podle toho ridit.

Tak každý to vnímá jinak, u nás třeba ségra chodila ještě dřív než já. Od 14 už šla občas na diskotéku, já až po devítce, takže bez pár měsíců v 16. Ale já dřív nechtěl a my teda chodili spolu, jako s kámošema, ale prostě spolu. Když jí bylo 14, mě bylo 16. A vidím to i jinde, dneska jít na diskotéku, tak co se holek týče, tak půlka ještě nemá občanku. Kluci jsou většinou starší, ale ty holky, ty jedou pecky. Různě se tam snaží dostat, mění si občanky atd. Nevím kolik jich je tam tajně, že řeknou, že spí u kamarádky a kolik s vědomí rodičů, ale jsou tam a ne málo. Je pravda, že jsme se museli každou hodinu alespoň smskou hlásit, odvážel nás většinou táta nebo jiný dospělý, kterého naši znali, nesměli jsme sednout do auta 18 letému klukovi, co má měsíc řidičák a udělat žádný jiný průser, to bychom měli po perdeli, ale na nás to platilo a byl klid. Kdyby ne, tak smolik. Podle mě se to vyplatí. Ale každý to vidí jinak, to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.5.22 19:30
@bigl píše:
A kamarádi z party mají všichni 13? A všechny je rodiče pustí někam do jiného města na pouť s tím, že se vrátí o půlnoci? Dost silně pochybuju, že jsou u vás tak benevolentní rodiče, co takhle pouští třináctileté děcka po nocích. Znám jen jednu holku od dcery ze třídy, co takto od 13 chodila s partou a vracela se domů kolem půlnoci, od 15 už bývala pryč i po nocích, a nebudu ti psát, jak dopadla, bo to asi slyšet nechceš. Rodina hrozně fajn a slušná, ale holka se jim vymkla, byla přesně jak ty píšeš - třískala s ní puberta a oni mysleli, že to přejde. Neustále jí ustupovali, ve všem. Bylo to spíš horší a teď má 17 a už je to teda hodně blbý, nevratně blbý.

Po jakých nocích? Jedná se o jednu pouť. Zase nepřehánějte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.22 19:30

@bigl 13-14 vsichni z jedne skoly… nepsala jsem nic o pulnoci, koncert ma byt do 22 ale pocitame ze se to technicky o tu pulhodinku protahne.. pak je tam zabava v kulturaku ale tam by je jednak nepustili a jednak o „buranskou“ diskoteku nemaji zajem. A samozrejme podminka je hlasit se smskou, ale jak dceru znam i ostatni tak budou vsechno online davat na site tak to bude jak zivy prenos

• Citovat
  • Upravit
LP4
1367
18.5.22 19:42

Jestli je normalni ve smyslu - zavola treba 2×, napise, nechodi domu opila treba..tak bych ji pustila a dala bych ji 1000-1500..cim vic mi rodice zakazovali tim vic jsem mela potrebu řádit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí