Pustit pubertacku na pout s partou kamaradu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24995
19.5.22 14:57
@Vosma29 píše:
@biglTak já zase nevidím nic špatného pokud je to nějaká mimořádná akce dát děckám něco víc. Ale já neznám dceru zakladatelky. Třeba já bych ty prašule i kdybych dostala těch 1500 určitě všechny neprobendila a jak se znám tak bych mamce dovezla uši a docela dost z toho bych ji vrátila. Já sem taky dostávala víc peněz, že to max vrátím. Ale já si o sobě myslím, že u mě ta puberta byla naprosto v pohodě. :mrgreen:

Tak hlavně dcera zakl nedostává kapesné, tk je jasný, že dostane víc teď, když nemá z čeho šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
24.5.22 01:52

@Pears206 jasný ono je škoda přece dát peníze svému dítěti na něco co je pro ni zábava vlastně ji dáme jen na lístek na koncert ať je mezi ostatníma za chudinku a kouká na ostatní jak se vozí po atrakcích…co je pro tebe vyhozené oknem pro ni je to zábava… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
24.5.22 06:03

Já bych děti pustila. Ani nevím, co je to puberta. Ovšem, pokud to s dcerou tříská a ty sama to víš, tak bych si to asi hpdně rozmyslela.
Nevím, jak velká je pouť, ale u nás jsou tři atrakce pro větší a asi pět pro prťara a za 2h jsem tam nechala víc jak litr.
700,–Kč mi přijde fakt málo.

• Citovat
  • Upravit
jana0979
24.5.22 06:18

@bigl Můj syn má kapesné v 10ti letech na měsíc 200 a 400 má za to, že se mnou chodí úklízet. Kdyby jel na pouť, tak mu těch 15stovek klidně dám. Není to totož každý den. Děti od 15ti mohou o víkendech hákovat, takže už takovou spotřebu nemají (aspoň ty moje).
Pro mě jsou kolotoče taky vyhozený peníze, ale pro syna je to zábava. Pro něj zase jsou vyhozený peníze za cigára, obočí a nehty.
Takže tak.

• Citovat
  • Upravit
44228
24.5.22 07:09
@Aneta.Nikl píše:
@Pears206 jasný ono je škoda přece dát peníze svému dítěti na něco co je pro ni zábava vlastně ji dáme jen na lístek na koncert ať je mezi ostatníma za chudinku a kouká na ostatní jak se vozí po atrakcích…co je pro tebe vyhozené oknem pro ni je to zábava… :potlesk:

Moje děti mají dostatečné kapesné a mohou si z toho našetřit. Kapesné je tok příjmů a výdajů a samy musí vyhodnotit, jestli na takovou zbytečnost peníze vynaloží. Mám s nimi zkušenost, že „jejich“ peníze se jim utrácí daleko hůř než ty moje. To jejich taky beru z rezervou, protože až na letní brigádu nejstarších dětí neprodukují žádný příjem, je to z naší kapsy.
Nejsou vedené k tomu, že mají, co si písknou. A na toto jim nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.22 11:17

Dovolila bych, ale domluvila bych si s dcerou pravidla.
Buď ráda, ze se tě vůbec zeptala.
Když jsem já začala chodit pařit, bylo mi taky 13. Na rovinu jsem našim řekla, že bych chtěla začít chodit na akce. Tak jsme si nastavili pravidla a první párty byla na zkoušku. Naši mě že všech akcí vyzvedávali sami, nechtěli, abych se pak dostávala bůhví jak sama domů. Chodívala se mnou kamarádka, kterou rodiče pouštět nechtěli. Tak ona prostě řekla, že spí u mě, což byla pravda, ale už nedodala, co budeme dělat :D
Lepší je, že ti dcera nelže a nejedná za tvými zády, ale přišla za tebou přímo.
Ať si užije zábavu a není outsider mimo kolektiv. Samozřejmě ji vysvetli, že s tím přichází i zodpovědnost atd atd, ale ať si jde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
25.5.22 11:20

Tak co zakladatelko, jak to dopadlo? Pustila jsi ji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
25.5.22 11:31
@Kristýna_a_Jonášek píše:
Dovolila bych, ale domluvila bych si s dcerou pravidla.
Buď ráda, ze se tě vůbec zeptala.
Když jsem já začala chodit pařit, bylo mi taky 13. Na rovinu jsem našim řekla, že bych chtěla začít chodit na akce. Tak jsme si nastavili pravidla a první párty byla na zkoušku. Naši mě že všech akcí vyzvedávali sami, nechtěli, abych se pak dostávala bůhví jak sama domů. Chodívala se mnou kamarádka, kterou rodiče pouštět nechtěli. Tak ona prostě řekla, že spí u mě, což byla pravda, ale už nedodala, co budeme dělat :D
Lepší je, že ti dcera nelže a nejedná za tvými zády, ale přišla za tebou přímo.
Ať si užije zábavu a není outsider mimo kolektiv. Samozřejmě ji vysvetli, že s tím přichází i zodpovědnost atd atd, ale ať si jde :pankac:

Přesně tak, jako vaše kamarádka, jsem to dělala já. Kdyby naši tušili! To mohli bejt ve větším klidu, kdyby věděli, kde jsem, s kým jsem. 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí