Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… - tady je ten Gordi. Tohle je pro nejmenší děti, řekla bych tak od roku. Je tam několik úrovní, v té nejjednodušší jen např. samy přeskakují zvířátka a dělají různé zvuky, v té nejtěšší už má dítě samo vybarvovat určité věci určitou barvou…
Ty další hry jsou už pro děti, které umí základní práci s myší (což Jířa zvládl ve dvou letech). Třeba je fajn i obyčejný paintbrush, který je součástí windows. Kreslení a výměna barev na tužce… děti to pochopí hned a je to také aktivní zábava. Naučí se i jemnou motoriku ![]()
Pak je další Gordi pro větší děti, ten ho ale moc nebavil. Pak je Ze Zajdou za poznáním (školka1) to je taky pro děti tak od tří let. Určitě se těch titulů najde i víc
Prý je taky nějaký Alík - to je taky určeno pro školkové děti.
Nicméně Gordiho ocení i roční
jsou tam i lidové písničky atd.
Ahojka možná mám jěště mrně, ale chci si taky přijít se svou troškou do mlýna
.
Já jsem celé dny s Vojtulínkem doma sama. Visí mi na noze, nosím ho, hrajeme si, zpíváme si, moc neuklízím, moc nevařím a vlastně jenom co mi Vojtík dovolí. Co musím stihnout stihnu když mrně spí. Časopisy nečtu už ani na záchodě, abych si dala kafe je pro mě nepředstavitelné. Nechci se považovat za tu „dokonalou matku“, která věnuje a obětuje celý svůj čas dítěti. Mě to prostě baví a jsem z této činnosti nadšená ![]()
Televizi u nás pouští jenom tatínek. Nevím jak tomu zabránit, pouští cokoliv (dokonce jem ho přistihla jak pouští film z 2.světové - to by mě jeblo). Domluvy nepomáhají. Takže ani když je doma můj muž, tak mi Vojtína neohlídá. Tchýně (ze stejné vesnice) je na baterky, prý Vojtu poveze jenom když jí ho přivezu (to mi fakt pomůže, když sama na cestě strávím 40 minut a 20minut co dorazím domů mi ho přiveze
.
Ale říkám si, mrně nebude celý život mrnětem… musím si to užít i za cenu, že mi nikdo nepomůže, ne?
Mějte se krásně a věřte jde to zvládnout i bez televize (my děti měli televizi jen „za odměnu“ a taky to šlo) Tím však neodsuzuji matky co si dítě k televizoru odloží...... když to jinak nejde ![]()
Ahoj Pitrisku,
my máme holčičku, která bude mít dva roky. Zatím ta televize u nás není tak aktuální. Baví ji vždy chvilku a to naštěstí maximálně zvířátka na animals planet, krteček a večerníčky. Vždy se jedná o dobu asi 10 min. Myslím, že tak by to asi v jejím věku mělo být. Nevím seamozřejmě co bude dál?
Každopádně jsem hlavně chtěla mluvit o tom, že ve svém okolí mám kamarádku, která má děti dvě (3 a 8 let) a to je pro mě odrazující případ, že tu naši k té televizi opravdu moc nesmím pouštět.
Děti při každé příležitosti, co jsou doma, popř. i na návštěvě vyžadují pustit televizi s nějakou pohádkou.
Někdy mám pocit, že už se ani jinak neumějí zabavit.
A proto u nás se televizi bráníme zuby nehty.
Hlavní zá:,–(a, kterrá u nás platí je, že se snažím, aby televize nehrála jentak z bůhdarma a jen se kolem ni chodilo.
A ještě jedna věc, která se mi osvědčila: když potřebuji něco doma udělat a to naše sluníčko nedá a nedá pokoj zabírá, když si s ní na 10min sednu ke kostkám, stavebnici a až se do toho zabere odcházím za tou svou prací (jsem samozřejmě na dohled).
Ahojka
P.
Ju Aprilmouse - ty to máš pěkně zařízeno
dík za tipy, asi na to u nás taky dojde..Tv nemáme, tudíž ji ani zajímat nemůže, zato počítač ji zajímá velmi
bodejť když u něj vidí sedat mámu i tátu
Její nejoblíbenější činnost je sedat na židli u compu a bušit do klávesnice, monitor ji ještě moc nezajímá, tedy pokud tam není „mimí“ - tedy nějaké fotky dětí. Teď jsem jí to trošku zatrhla - dala jsem k počítači místo židle míč a má smůlu
Ale stejně po mě leze, když si k němu sednu - i když si předtím sama hrála - prostě počítač je magnet, taky už ho umí zapnout, vypnout a uspat..Myš musím schovávat, neb jí zajímá jak svítí - máme optickou bezdrát:O tom jak si vyhraje s mobilem, či čímkoli podobným..ani nemluvím. Jo a DVD zapne taky s přehledem, pustí si CD nebo rádio a dělá tanytany ![]()
Holt se nám děti narodili do technické doby a pokud tyto vymoženosti doma máme a používáme, tak nemá cenu je zakazovat, jen usměrňovat a sstřídat s jinými činnostmi - my máme velkou zahradu, takže se může vyřádit i tam, rozhodně ji nenechám u počítače celý den, až na něm jednou bude chtít něco dělat, ale chvíli - proč ne?
Klaris
Holky,
existuje počítač pro děti, je to jako notebook napojený na PC. Ale nevím už jak se to jmenuje. Možná někdo ví víc ![]()
Sendy
Jo, jo, snažím se odkládat děti k televizi. Jenže ony za chvilku zjistí, že jsou tam samy a mám je zase v kuchyni. ![]()
Tak já teda odkládám, no…
malému je dva a půla sedí tam elkem často, kouká na pohádky, ale když po o nespí tak ten den je opravdu dlouhý a co pořád vymýšlet, ale zase ssi říkám, jsme 2× denně venku parkrát si s ním za den na chvíli pohraju tak snad to neni tak zlý ![]()