Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Radím..v rámci třeba diskuse.. Ale takto bych nikomunic nepsala..
Možná nikde nejeli jenom chtěla fotit a rychlo to nějak uvázala.. A nebo v rámci diskuse potom bych se jí zeptala.. ale ne na FB, veřejně psát, jak se to má a nebo nemá
@vedma007 píše:
Možná takový uplně pitomý dotazAle radíte (předáváte zkušenosti) kamarádkám, které mají mladší děti než vy, aniž by se vás na radu přímo ptaly?
Abych nastínila situaci. Kamarádka postla na FB fotku novorozeněte v autosedačce. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale dítě tam sedí v chlupaté kombinéze a fusaku a je zapnuté až přes ten fusak (že jdou pásy vrchem), je uplně vidět že je tam dítě uplně na volno. Na jednu stranu bych ji ráda napsala, že ho takhle nemá poutat, protože je to nebezpečné, že dítě může ze sedačky snadno vyklouznout, na druhou stranu nechci být za nějakou chytrolínku, která radí tam kde není tázána..
Napiš jí SZ, pokud je to kamarádka, tak se neurazí. ![]()
@vedma007 vezmu to trošku z jiného pohledu. Je to fotka, nevíš co tomu předcházelo, co následovalo, takže v daném případě mi připadá hloupé to komentovat. Chápu, že máš starost, ale spíš bych tím pádem se na to zaměřila až s ní někde budeš a když jí uvidíš „při činu“, tak to třeba nadhodit. Ale ne takhle ![]()
@Black_Orchids píše:
Mám spoustu kamarádek/známých v zahraničí (zapadni EU, USA, Asie) které mají děti. Nikde jinde se ale zacházení s malým deckem neposuzuje tak přísně, jako u nás.
Namátkou - nesedici batole posazené v golfkach, um či prikrmy (mořské plody, ryby, sója, chilli apod) choditka, nosítka, braní dětí na různé akce, dávání do jeslí…
proste vsechno věci, ze kterých by zdejším mateřským “ultras” vstavaly vlasy hrůzou na hlavě a dotyčnou nezdarnou matku by okamžitě ukamenovaly.
V dnešní době, kdy je mraky dostupných informaci takřka o každém prdu, si každá matka muže snadno zjistit, jak s dítětem zacházet. A je na ni, zda to udělá.Takže k dotazu - ohledně děti neradim, ani nepoucuji (byť z pozice zkušenější matky vychovane českým prostředím bych mohla rady rozdávat na potkání)
Tak jsem téma před kamarádkou nakonec naťukla a opravdu o správném poutání do autosedačky neměla šajnu, takže byla ráda, že jsem ji upozornila ![]()