Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Asi se zbytečně pozoruji, ale nevím.
Snažíme se s manželem čtvrtý měsíc o druhé dítě.
U prvního těhotenství jsem žádné příznaky neměla (nebo jsem si jich nevšimla).
V posledních dvou dnech je mi k večeru špatně. Žaludek jak na vodě, motání hlavy, citlivost na pachy. Do toho mě už asi 4 dny pne v podbřišku, jako bych to měla dostat. Žádné další změny necítím.
MS by měla přijít až za 4-5 dní. Mám to dost přesně. Na test je tedy asi brzy.
Měla jste to některá taky tak? Může to být těhotenství nebo se jen moc pozoruji a doufám?
Díky 👍
Příznaky začínají s pozitivním testem..
Já se nepozorovala a první příznak jsem měla v 6tt, kdy je hodnota hcg už dost vysoká na to, aby tělo zaregistrovalo, že se něco děje ![]()
Nemůžeš mit příznaky a zároveň negativní test, ty příznaky způsobuje ten stejný hormon, co způsobí druhou carku na testu. Takže pokud je brzy na test, je brzy na příznaky.
@Kriss Tina píše:
Nemůžeš mit příznaky a zároveň negativní test, ty příznaky způsobuje ten stejný hormon, co způsobí druhou carku na testu. Takže pokud je brzy na test, je brzy na příznaky.
Já to spíš beru podle návodu na testu. Píšou, že se dělá nejdřív první den po vynechané MS. Proto si myslím, že je brzy na test.
Kdyz jsem nebyla tehotna, mela jsem vsechny mozne priznaky (ale to jsem byla o dost mladsi a tehotenstvi by se mi tou dobou nehodilo). Jako tehotna jsem zacinala mit priznaky az v 6-7tt a ne tak pestre ![]()
Já bych Tě podpořila v naději ![]()
Miminko jsme neplánovali, takže jsem příznaky neřešila, spíše připomínaly nástup MS, prostě podobné jako ty Tvoje, bolest v podbřišku, nevolnost… najednou mi došlo, že meškám tak jsem běžela pro test a ejhle… pozitivní, tři dny na to jsem zjistila u gynekoložky, že jsem ve čtvrtém týdnu ![]()
Když jsem si přála miminko, měla jsem všechny příznaky, jaké jsem si kde vyčetla. Každý měsíc to skončilo menstruací. Sugesce je zlá mrcha! Až když mi nic nebylo, byl z toho syn
když už jsem se na vše vyprdla.
Já u syna měla citlivá prsa, bolely a bylo mi špatně.
Teď se snažíme o druhé. Včera jsem měla děsné píchání na vajecniku a štípání v podbřišku. MS má dorazit cca za týden. A dnes ráno když jsem vstala tak se mi motala hlava (i tohle bylo u syna). A dělalo mdlo. Takže ty příznaky prisuzuji ke hnízdění vajíčka
Zajímavé, já ty příznaky moc nevnímám. Leda únava trochu. Jediný příznak jsem měla těsně po zjištění z těhotenského testu a ještě v tom vedru jsem musela běžet na záchod s prujmem, ale myslím, že to bylo psychické. Pak už nic. Je to skoro 6 týden. Asi to ještě přijde co? Pořád se bojím, že se mi stane něco jako ve filmu, že pozvracim lidi v práci/MHD apod.
asi je to individuální co?
Já jsem teď v 10. týdnu a je mi děsně. A zle mi bylo už před pozitivním testem. Jakože šílená únava, usínám v sedě, od samého rána až do večera mě strašně bolí žaludek, cítím se jako po kocovině. Nemůžu ani jíst. Pít. Musím hoodně přemýšlet, co sníst, aby mi nebylo ještě hůř. Nezvracela jsem, ale nonstop se necítím dobře. Do toho mě asi začala pálit žáha? Pořád mám pachuť v puse. Taky nemůžu spát. Jsem proto protivná, i když si to samozřejmě nikdo nezaslouží.
Mám tři děti a tohle neznám ![]()
@Katapol Zvláštní pocit jsem měla už týden po oplodnění. Citliva prsa a celkově mi bylo jinak. Dalsi těhotenství to samé.