Reakce na hexavakcínu!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
11.9.16 21:46
@Anonymní píše:
A já nechápu, že někdo, kdo nezná podrobnosti, soudí a odsuzuje ;)Sice ti do toho nic není, ale vysvětlím. Z imunologie nám doporučili doočkovat, že by pro něj bylo mnohem horší, kdyby chytil některou z nemocí. Dokonce máme papír s doporučením, aby byl očkovaný i nepovinnými vakcínami s tím, že by některé měl proplacené pojišťovnou (např. pneumokoky a chřipku).
A protože s ním máme za sebou podezření na černý kašel, tak mám celkem respekt. Nikomu bych nepřála u malého miminka sedět, poslouchat ten příšerný kašel a čekat, jestli se nadechne.
Druhou a třetí dávku měl vyždycky v době, kdy byl 2 týdny zdravý. Naše doktorka nechává po nemoci 2 týdny a po atb měsíc. Synův imunolog tento postup sám doporučil.

Neobhajuj se :hug: Stejne je to zbytecny. Tak at je lip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.16 22:10
@Baba píše:
Neobhajuj se :hug: Stejne je to zbytecny. Tak at je lip :kytka:

Mě štve, jak někdo šmahem odsoudí, nezná důvody. A hlavně určitě ví, že jsme očkovali nemocné dítě…
A děkuji.

• Citovat
  • Upravit
169
14.9.16 22:35

Reakce na 4.hexavakcínu

Moc prosím o radu. Naše malá, 18 měsíců, dostala minulý týden pislední hexu, byla bez reakce, naprosto v pohodě. Dneska náhle začala plakat, ale opravdu pláč od bolesti, křičela au, au. Začala kulhat na nožku, do které tu hexu dostala. Plakala celé odpolodne, byly jsme večer na pohotovosti, jestli si ji třeba nepřisedla, protože se opravdu nemohla postavit. Podle doktorky je ok, možná jen natažené, ale na RTG nás neposlala, že je zbytečné a mají tam fofr. No a doma už měla skoro 39 po odečtu a právě až doma mi došlo to s tou hexou. Není na reakci pozdě? Z čeho jí může tak náhle tolik bolet nožka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.9.16 22:47

@Romily
Jako reakce na očkování mi to přijde pozdě, odborník ovšem nejsem.
Mám ale zkušenost s oběma dětma, že někdy kolem 2. roku si začaly stěžovat na bolest nohou, kulhaly - najednou začaly a stejně náhle zase přestaly, mělo to vždy souvislost s nějakou virózou, kterou buď prodělaly, nebo která se na ně právě chystala. Jo a obě naše děti měly teď v posledních 3 dnech horečku - jen na jeden den únava + horečka a zase dobrý, ve školce prý řádí nějaká viróza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
14.9.16 22:49

@robínek Taky mi to připadá pozdě, ale když ona si na nic nepostěžuje, nemluví, krom toho jejího au a podobně… No snad bude ráno dobrá, teď spí. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.9.16 22:52
@Romily píše:
@robínek Taky mi to připadá pozdě, ale když ona si na nic nepostěžuje, nemluví, krom toho jejího au a podobně… No snad bude ráno dobrá, teď spí. Děkuju.

Tak držím palce :hug: Naše děti zase mluvily brzo a není to vždycky dobrý - když ti dvouleťák oznámí, že nemůže chodit, protože ho nožičky neunesou a demonstruje to teatrálním složením se na gauč, tak to na klidu nepřidá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
14.9.16 22:59

@robínek Jo to znám, starší mluvila taky brzo, navíc je fakt hodně ukecaná, takže bohudík, že zatím nejedou obě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.17 14:43

Naše zkušenost

Moje holčička bývala vždycky taková mrzutá a měla zvýšenou teplotu, teta nám doporučila Vakcinal a teď posílám doporučení dál. Nám vždy pomohl. Díky němu má dcera i mnohem větší imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
14.7.17 19:28

@JančaJanka
Hele ja nechci rypat, ale novacku co vychvaluji vakcinal ci provakcin se nejak vyrojilo.
Za me, placebo, osobne jsem nedala a nedala bych ani v budoucnu. Slozeni vis?
A regulerne me zajima jak se zjistovalo, ze ma dcera mnohem vetsi imunitu… a ve srovnani s cim ji ma vetsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
15.7.17 10:53

@rigousek
já nedala nic a reakce taky nebyla žádná. :nevim: :nevim: Jestli to nebude tím, že to bez reakce je v drtivé většině případů. Tyhle „podpůrné“ prostředky rýžují na úzkosti matek, o tom to celé je. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.17 20:37

I nám ten nový sirup pomohl, co ho dceři dávám, nemá po očkování zvýšenou teplotu, s čímž jsme před tím měli problémy. Navíc ho využíváme i jako přírodní antibiotikum, takže při změnách počasí ideál a mohu říct, že nachlazená je minimálně. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.6.18 23:10

Reakce na hexa

Ahojte, můj malý 12 měsíční syn v pondělí dostal 4. dávku hexavakciny spolu s třetí dávkou prevenaru (doktor mi říkal, že takto je to nejlepší) a čtyři hodiny po očkování mel neutěšitelny pláč, v životě takto neplakal, a vysoké horecky. Dnes je středa a stále má horečky (39.4), do toho ještě kašel, sipe, dvakrát zvracel, již včera jsem volala lékaři a uklidnil me, že to nic není, v noci jsem volala na pohotovost a tam mi řekli ať nejezdíme, že to určitě není reakce na očkování, ale že do toho nejspíš něco chytil. Každopádně zítra stejně k lékaři Zajdu. Chtěla jsem se zeptat, zda je taková reakce na očkování opravdu normální a já jsem další hysterická matka, nebo se vám tento prubeh zda taky nenormální? Moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
27.6.18 23:14
@sylvaJ píše:
Ahojte, můj malý 12 měsíční syn v pondělí dostal 4. dávku hexavakciny spolu s třetí dávkou prevenaru (doktor mi říkal, že takto je to nejlepší) a čtyři hodiny po očkování mel neutěšitelny pláč, v životě takto neplakal, a vysoké horecky. Dnes je středa a stále má horečky (39.4), do toho ještě kašel, sipe, dvakrát zvracel, již včera jsem volala lékaři a uklidnil me, že to nic není, v noci jsem volala na pohotovost a tam mi řekli ať nejezdíme, že to určitě není reakce na očkování, ale že do toho nejspíš něco chytil. Každopádně zítra stejně k lékaři Zajdu. Chtěla jsem se zeptat, zda je taková reakce na očkování opravdu normální a já jsem další hysterická matka, nebo se vám tento prubeh zda taky nenormální? Moc děkuji za odpověď.

No Teda mně to normální nepřijde, úplně tě chápu. Náš očkování teď čeká a mám toho obavy. Máme v okolí případy těžkých reakcí...... Taky bych k lékaři zašla. Držím pěsti ať je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.6.18 23:16

tak nromální to není, a reakce na očko to velmi pravděpodobně je. Příště fatk raději posotupně, 2 vakcíny najednou mnohonásoobně zvyšují riziko podobných nežádoucích účinků :ú

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.6.18 23:24
@Staworowski píše:
No Teda mně to normální nepřijde, úplně tě chápu. Náš očkování teď čeká a mám toho obavy. Máme v okolí případy těžkých reakcí...... Taky bych k lékaři zašla. Držím pěsti ať je vše ok.

No já jsem teď četla na internetu, že prý bohaté stačí 3 dávky, že je to stejně účinné, jen se to u nás takto bezne neprovádí :zed: a očkovat dvě očkovací látky najednou mi doporučil lékař, že je to takto pro dítě nejlepší, jsem fakt kr… Že jsem v tomto plně důvěřovala pediatrovi a více si o tom nezjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek