Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Můžete mi prosim poradit, a říct zkušenosti s reálným životem na vesnici z pohledu deti? Hlavně co se týče vzdělání a kroužku? Muselo by se dojíždět a vše řešit. Nenudily by se deti na samotě? Dojíždění by bylo dobrou hodinu… logistiky náročné.A chodí dnes ještě deti v tlupach si hrat sami?
Hodně dbáme na vzdělání, ale i krouzky a tady by někdo musel odpoledne vozit dítě třeba fo ZUŠ, asi by z toho sešlo, což je škoda.
Je rozdíl v rozvoji deti na vesnici?
Díky za názory, přemýšlíme o venkově, ale zvažujeme vše.
Samozřejmě je to rozdíl úplně ve všem. Vesnici nikdy.
Rozdíl v rozvoji dětí na vesnici… tuhle jsem v Praze viděla partičku romčat a ti byli teda rozvinutí fest. Hlavně prostorově a hlasově. Jestli ono to nebude rodinou… místo hraje roli marginální.
@elda píše:
Rozdíl v rozvoji dětí na vesnici… tuhle jsem v Praze viděla partičku romčat a ti byli teda rozvinutí fest. Hlavně prostorově a hlasově. Jestli ono to nebude rodinou… místo hraje roli marginální.
My spíš ale řešíme logistiku a dojíždění že samoty za vzděláním. Nikdo neříká, že na vesnici lidi deti nerozviji. Jen v horach je to velmi náročné nebo se slevuje a dítě bere třeba jen místní hasiče.