Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@iwinek ja mu jednou rekla,ze jo,ze se rozvedem,nebylo to k nicemu.Skusim sepsat tu zadost,jak to tu psali jini a az s tim prijde,tak mu to dam podepsat.Tato situace u nas me nici,na jednu stranu se rozvadet nechci,hlavne kvuli dceri,manzel se ji venuje,ale zaroven nechci,aby v tomto vyrustala.
@Anonymní píše:
Manzel mi neustale vyhrozuje rozvodem. Jedno obdobi to bylo spatne, byly problemy, ktere se vyresily. Jenze od te doby to mam porad na talirku. Manzel se chce rozvadet kvuli kazde kravine.Jsem zoufala, nedokazu to prekousnout, manzel naslibuje a za chvili je to tu zas. Resili jsme to uz 100×, uz si nevim rady.
Tak mu jen odpovídej ať to udělá a už to nerozebírej a odejdi do jiné místnosti.
Domluvte se na tom, že půjdete do partnerské poradny a naučíte se spolu komunikovat smysluplně.
A pokud to bude odmítat - navrhněte rozvod.
@Anonymní píše:
@iwinek ja mu jednou rekla,ze jo,ze se rozvedem,nebylo to k nicemu.Skusim sepsat tu zadost,jak to tu psali jini a az s tim prijde,tak mu to dam podepsat.Tato situace u nas me nici,na jednu stranu se rozvadet nechci,hlavne kvuli dceri,manzel se ji venuje,ale zaroven nechci,aby v tomto vyrustala.
Nedivím se člověk je z toho na nervy. Vím jak jsem se cítila a to ta situace netrvala nijak dlouho…a pro dítě to vůbec není zdravá atmosféra, sice je malá, ale není úplně hloupá a všechno cítí… Určitě stojí za to zkusit to nějak sepsat a pokud už opravdu ani tohle nepomůže začala bych přemýšlet reálně a přešla k akci…
@Anonymní píše:
Promysli si, jak by to teoreticky mohlo být, kdybyste se rozvedli a až s tím zase začne, tak bys mu měla předložit fakta včetně majetkového vyrovnání a rozdělení péče o dceru. S dovětkem, že až to řekne podruhé, tak to podáš. Ovšem za předpokladu, že to sama ustojíš, protože plané vyhrožování je fakt k ničemu. Navíc Ty už bys mohla vědět, že on to neudělá, jen mu dělá dobře, že Tě tím vydeptává.
@Černá vdova to je mozne,ze nema v planu to udelat,ale takhle ja zit memuzu.Hlavne nechci klesnout na jeho uroven,sepisu zadost,jak s tim prijde,dam mu to podepsat a budu cekat,pokud to rekne opet,asi mi nic jineho nezbyde nez se rozvest,nebralo by to asi konce
vsem dekuji za reakce,jen jste me tu utvrdili,ze by jste to nenechali jenom tak ![]()
@Anonymní píše:
@Černá vdova to je mozne,ze nema v planu to udelat,ale takhle ja zit memuzu.Hlavne nechci klesnout na jeho uroven,sepisu zadost,jak s tim prijde,dam mu to podepsat a budu cekat,pokud to rekne opet,asi mi nic jineho nezbyde nez se rozvest,nebralo by to asi konce
Ale fakt si to pořádně promysli. Rozdělení péče o dítě, bydlení, finance. Není to žádná legrace.
Mně to trvalo rok, než jsem práskla do bot i s dětmi. Dala jsem mu 3 šance. Věděl, co hrozí. A pak byl velmi překvapený.
Jinak v „rozvodové“ atmosféře se žít fakt nedá.
@Tichošlápek píše:
Příště bych mu řekla - Oki, kdo bude podávat zadost na soud, uz jsi premyslel nad péčí o děti a majetkem, mas uz právníka, aby se s nim mohl kontaktovat můj? A bud se rozvedete nebo ne. Ale aspoň budeš vědět, protože tohle je ubohost
Přesně tak. ![]()
Na mě v minulosti zkusil manžel přesně dvakrát, že se odstěhuje (ani nešla řeč o rozvodu).
Poprvní jsem uvážlivě odpověděla, že pokud opravdu nechce, nemusí.
Podruhé jsem s pokrčením rameny mlčela a několik dnů se dobře bavila při pohledu na to, jak nikam nejde… a než s tím začal prudit potřetí, upozornila jsem ho, že tuhle hru nehraju a jestli s odchodem přijde ještě jednou, ať si rovnou balí, protože na jeho odchodu budu trvat.
A od té doby s těmihle řečmi jako když utne.
Nenechat se vydírat. ![]()
@Černá vdova ja vim,rozvod neni legrace,prochazi jim zrovna kolegyne v praci,tak se ledacos doslechnu.Bude to ted hop nebo trop,nemuzu mu predlozit zadost a pak couvnout,musi to brat vazne
@Anonymní píše:
@Černá vdova ja vim,rozvod neni legrace,prochazi jim zrovna kolegyne v praci,tak se ledacos doslechnu.Bude to ted hop nebo trop,nemuzu mu predlozit zadost a pak couvnout,musi to brat vazne
Stáhnout žádost o rozvod můžeš klidně i v soudní síni. Ale já si tipuju, že mu bude stačit, že jsi v podstatě rozhodnutá a jak znova mekne, že to podáš. Řada frajerů se prostě zalekne a nakonec couvne. Podstatné je, aby držel hubu a nemlátil prázdnou slámu. Jinak se s ním žít dá, když zrovna nemá rozvodové kecy?
@Černá vdova je naladovy a nekdy staci blbost a je zkazeny cely den.Kdyz se zrovna nic nestane,je hodny a pozorny.Nekdy mi pripada,ze na 2 tvare.Casto tyhle vylevy nemel,vubec jsem nebyla zvykla,aby jsme si vyhrozovali,kdyz ho to chytlo,tak jsem drzela pusu a ono to brzo preslo.Jsme spolu uz pres 5 let a tohle byla prvni vaznejsi krize.K dceri je pozorny,venuje ji maximum casu.
@Anonymní píše:
Manzel mi neustale vyhrozuje rozvodem. Jedno obdobi to bylo spatne, byly problemy, ktere se vyresily. Jenze od te doby to mam porad na talirku. Manzel se chce rozvadet kvuli kazde kravine.Jsem zoufala, nedokazu to prekousnout, manzel naslibuje a za chvili je to tu zas. Resili jsme to uz 100×, uz si nevim rady.
No jo no,ti chlapy.Tohle delaval muj nevlastni otec,ten se rozvadej 15 let co ja si pamatuju a mance jedno dne ruply nervy.Na muj vkus to vydrzela dlouho
@nika1988 píše:
No jo no,ti chlapy.Tohle delaval muj nevlastni otec,ten se rozvadej 15 let co ja si pamatuju a mance jedno dne ruply nervy.Na muj vkus to vydrzela dlouho
Rozvedla se, nebo zvolila definitivní řešení? ![]()
@pikola ano rekla jednou,ale minulo se to ucinkem,nechci klesnout na jeho uroven uz kvuli dceri i tak mi vadi,ze to musi poslouchat.Zatim jeste nevi co znamena slovo rozvod,ale cekam, kdy to placne pred rodinou nebo jinde